Det absolutte drømmehuset!

Ja, drømmehuset med stor «D»! Dette huset har alltid vært mitt favoritthus fra så lenge jeg kan huske. Jeg er vokst opp i nabohuset fra jeg var ett år gammel. Huset er fra 1900,  og er en gigantisk Herskapelig Jugend-villa på hele 369 m2! Familien som bodde her, hadde en voksen datter som hadde en kjæreste, og denne mannen, altså kjæresten til datteren, hadde en datter på min alder og hun var der veldig mye, så jeg lekte masse med henne. Jeg overnattet også mye i dette huset, og var allerede da, full av beundring og begeistring over dette huset med den ENORME trappa opp til 2. etage. For ikke å snakke om vinduskarmene som vi kunne sitte i begge to, med liksom hele oss! Soverommene var kjempestore og hadde nydelige messing-sprinkelsenger. Jeg drømte meg helt bort i dette huset.

De som bodde der gjorde ikke så mye med huset, til tross for at de ble lottomillionærer hele 3 ganger mens de bodde der! Huset var dekket med hvite eternittplater, som de  brukte mange år på å fjerne, ikke så rart; siden huset er så enormt. Så litt gjorde de da iallefall. Disse bildene er fra salgsprospektet derfor er kvaliteten ganske så dårlig, desverre. Men jeg vil alikevel dele de med deg, for dette huset fortjener å bli sett okke som!

Hagen er kjempestor. Når du ser ut av vinduet på den ene siden ser den nesten ut som en folballbane, så stor er den! Og når du ser ut av et vindu på den andre siden er den fordundre meg stor som en fotballbane der også! Fotballbaner med trær, da.

På bildet over nå, kan du se mitt barndomshjem mellom trærne. Ofte som liten og også i vosken alder har jeg stått på verandaen og bare sett på taket til det fantastiske nabohuset! Det var et hull i gjerdet bak der som jeg pleide å krype igjennom.

 

Siden jeg giftet meg og flyttet hjemmefra, har jeg sagt til mamma, som fortsatt bor i nabohuset, at om det skulle bli til salgs, så måtte hun si ifra til meg. Og akkurat en av gangene vi skulle kjøpe hus, så var det fordundre meg til salgs også! Jeg visste at vi ikke kunne kjøpe det. Ikke på grunn av salgssummen, for vi hadde faktisk kunnet kjøpt det. Men Mannen min jobber for lagt unna der. Og dessuten ville det kostet 4 millioner å få det i god nok stand. Og DET hadde vi ikke greid. For ikke å snakke om hva det ville kostet å holde dette huset varmt! Sukk….men jeg var SELVFØLGELIG på visningen. Jeg var der  hele tiden, og det var minst 20- 30 personer til.

Den enormt digre trappeoppgangen var ikke sååå stor lenger. Altså den var stor, men jeg hadde vel blitt litt høyere siden den gang da jeg var 8 år. Det var en fryd å være der på visningen. Jeg hadde merkelig nok aldri vært oppe på loftet før. Det var helt enormt! Sånn du ser på filmer, og det var en sjarmerende kjempeskjev skorstein der. Helt nydelig!

De som bor der nå, tar så godt vare på huset, og det fryder meg! Jeg har så lyst til å gå bort dit en dag å banke på og presentere meg å høre om jeg ikke kan få «møte» huset en gang til! Men det blir kanskje litt rart.

Det var en Doktor som bygde huset, og han drev praksisen sin der også, med kontor, venteværelse og operasjonssal. Inngangen til praksisen hans var døren (nå uten trapp ned) på den ene siden av huset. Beklager at plantegningen av 1. etage kom opp ned..

Det er ganske ille at det henger en RISLAMPE i taket her. Disse har garantert IKKE forhørt seg med meg på forhånd.

Rekkverket til trappen her er for lavt, jeg hadde ikke turt å ha barn her. Min lille tass hadde klatret opp og kunne falt ned. Rekkverket rekker meg til låret, så det er altfor lavt!Men lyskuplene i trappen lyser og virker fortsatt! Men mine unger hadde sikkert klart å ødelegge de, desverre… Men FOR en trappeoppgang!

Og hvorfor står det en malplassert stol midt i dette rommet? Hvorfor ikke ta den vekk eller eventuelt sette den vedsiden av den røde stolen så de stod langs veggen å sette den lille kurven eller kisten eller hva det er, under vinduet? Det er her interiørkonsulenten i meg kommer frem.

Rislampe i taket?? Hallo?

 

Og hva med RISLAMPE i denne hallen? FY FY FY!!! Du synes kanskje sofaen står malplassert? Det er en peis i hjørnet der, derfor står den slik. Dettte er en fantastisk hall! her ville jeg hatt et kjempestort juletre i julen! Det er hovedinngangen som er helt i bakgrunnen.

Jeg elsker dette huset, har ikke sett noe maken til dette noen gang! Jeg kommer nok desverre aldri til å bo i dette huset. Men jeg har mange gode minner herfra! Husker en gang jeg og hun jeg lekte med ble sendt til butikken av faren hennes med en liten handlelapp. Det stod  blandt annet 11 melk. Ja, så kjøpte vi det da. Tungt var det også! Faren hennes lurte på hvorfor vi hadde kjøpt så forferdelig mye melk? Men vi hadde kjøpt det som stod, vi: 11 melk! Vi var ikke heeelt stødige i lesing og måleenheter ogsånt, for det skulle være 1 l melk, (en liter melk). Haha! Det ble masse pannekaker hele den dagen ,da. Veldig mye pannekaker!!

Men heldigvis er det sånn at mitt paradis er der hvor familien min er. Så jeg gleder meg over minnene jeg har fra dette huset og så koser jeg meg i mitt hjem med min familie! Mitt hjem er der hvor min familie er enten det er et slott eller en hytte:)

Linda, Barn og Bolig

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

One Comment:

  1. Nydelig gammalt hus, som absolutt burde bli tatt vare på .
    Kunne lett ha flytta inn, men skulle vel hatt ei større og tjukkare lommebok 🙂

Comments are closed