Gjør du også dette?

Omtrent hveeeer eneste gang du gir en venninne et kompliment for et klesplagg hun har på seg, så får du hele historien om det klesplagget! hahahah Det er så komisk! Hvis du sier «Å, så fin genser du har» så kan du for eksempel få svar som dette: «Nei, den er ikke fin, jeg har bare arvet den av noen, det er til og med et lite hull under armen, se her!» eller kanskje: «Ja, jeg kjøpte den på salg, og egentlig hadde de ikke flere igjen av den fargen jeg ville ha, da, men den kostet 99 kr, og faktisk så kjøpte jeg to stk, og jeg traff forresten Hege i butikken, hun kjøpte en blå.»

Hvorfor gjør vi dette? Kan vi ikke bare si «Tusen takk»? Er det en form for dårlig selvtillitt som gjør at vi ikke kan erkjenne at vi hadde god smak og kjøpte en fin genser? Synes vi ikke den er fin selv, eller er vi redde for at noen skal tro vi synes vi selv er fine?

Og hvorfor alle de ekstraopplysningene? Hva er de for? Heheheh, det er så komisk. Du vet aldri hva du får vite når du gir et kompliment, så vær forberedt!

Har du noen morsomme svar du har fått når du ga en venninne et kompliment som du vil dele?

Neste gang, si; «Tusen takk».
Og hvis vi synes tilleggsopplysningene er relevante så kommer vi nok med dem også.

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

2 Comments:

  1. Ja, sånn er mange av oss. Det handler vel primært om at vi ikke er vant med å få et kompliment og derfor ikke er flinke til å ta det i mot når noen skryter av oss. Det er vel typisk oss nordmenn. Vi gir sjeldent folk et kompliment. Da jeg var i USA for noen år siden, var det tre jenter som gikk forbi meg på gata. I farten slang de ut et kompliment om klærne og skoene mine. Jeg ble så overrasket at jeg ikke svarte. Og da stoppet de faktisk opp og sa det til meg en gang til. Jeg takket pent og smilte.. Men tok meg selv i å tenke på om de virkelig mente det eller om de var ironiske.. Men de mente det nok oppriktig, for de var veldig blide og høflige.. Har man litt lav selvtillit har man sikkert vanskeligere for å ta i mot et kompliment, som du sier. Men generelt er det nok fordi komplimenter er mangelvare i vår kultur. Godt nytt år forresten 🙂 Artige innslag og refleksjoner du har her 🙂

    • Ja, vi er kanskje litt gjerrige på komplimenter her. VI er jo også litt påvirket av janteloven, vi skal ikke tro vi er noe egentlig. Der må vi skjerpe oss:)
      Godt nyttår til deg også! Hyggelig å se deg her på bloggen min, Elin:)

Comments are closed