Men når er det du får gjort alt mulig rart? – Her er hemmeligheten!

To ganger bare i dag, har jeg fått spøsmålet: «Hvordan får du tid til alt, når er det du gjør det»?
Det er vel på tide at jeg røper hemmeligheten. Jeg har en dobbeltgjenger. Hun henter barna på skolen mens jeg blogger og maler og gjør husarbeid. Neida.
Saken er at det er egentlig ikke noe stort hokus pokus.

Hvordan jeg får malt:
Jeg maler innimellom. Inne på vaskerommet har jeg en høvelbenk hvor jeg har stående ting og mindre møbler som jeg maler. Når jeg er på vaskerommet og ordner tøy, finner jeg frem pensel og maling og maler et strøk. Det er gjort på 10 minutter noen ganger. Dagen etter gjør jeg det samme, og dagen etter. Noen ting på ha tre strøk. Og sånn holder jeg på. Det tar ikke timesvis. Dukkehuset var det litt mer mikkmakk med siden det var flere farger og jeg måtte passe på å ikke søle fargene i hverandre. Men det ble også gjort sånn innimellom.
Større møbler som jeg ikke kan ta inn der, må males der de står, eller jeg plasserer de i et hjørne det er minst trafikk. Disse tingene males når barna har lagt seg, eller når Eskil sover på dagen. Da hjelper Lilli meg litt også. Dette tar aldri mer enn 30 minutter om gangen, som regel.

Blogging, når får jeg tid til det?
Ofte kommer det et innlegg på morgenen etter at skolebarna har dratt og før de andre to våkner, eller mens de sitter på fanget mitt, eller spiser mat.
Så gjør jeg husarbeid, da er barna med på det, det lærer de masse av. Eller de leker for seg selv eller sammen.
Formiddagene er ganske rolige her. Når Eskil sover liker Lilli å sysle for seg selv, da får jeg gjort masse rart.
Jeg kan også blogge mens jeg lager middag. Det jeg skriver tar ikke lang tid, det er bilder som tar lang tid å laste opp. Mens bildene lastes opp, lager jeg mat og rydder benkene så for jeg kan. Og når jeg, hvis det er jeg som rydder av bordet, så leker jeg servitør og prøver å ta med meg så mye jeg kan på en tur. Jeg prøver å stable tallerkener og kopper oppover armene. Jeg synes også det er litt morsomt å se hvor mye jeg kan klarer å ta på en gang. Jeg kan for eksempel lage en konkurranse meg meg selv om at jeg skal fjerne alt fra bordet innen bildet er lastet opp. Da må jeg jeg være kjapp og flink.
Noen ganger blogger jeg på kvelden også, og da er det det samme, jeg sitter aldri å venter på at bilder skal lastet opp, da jobber jeg imens. Jeg har pc-en på kjøkkenet, noe som er veldig gunstig for meg. Da har jeg full kontroll på alt.
Så jeg gjør det altså «innimellom» alt.

Effektivitet: «Blir man mer effektiv jo flere barn man har»? Dette ble jeg spurt om i dag av en mor som har to barn. Svaret er at «Ja, det blir man». Jo mer jeg har å gjøre, jo mer får jeg gjort. Og jeg jobber fort, for da får jeg mer tid til å leke. Jeg går aldri tomhendt opp og ned trappa. Jeg ser alltid etter om det er noe som skal fraktes ned eller opp. Dette blir en vane. Når jeg er på do, kan jeg like gjerne rydde i ett eller to minutter før jeg går ut. Og har du et lite bad, som jeg, kan du rydde litt samtidig som du sitter på do. Hehe, høres kanskje litt rart ut.

Prioritering: Man må prioritere tiden godt og hva du skal gjøre. Du får ikke gjort alt. Jeg kunne ha holdt på med husarbeid hele dagen uten å bli ferdig, egentlig. Det er alltid noe å gjøre. Men jeg gidder da ikke å bare holde på med det! Jeg gjør det jeg må, så tar vi resten sammen senere. Dessuten tåler jeg at ikke alt er perfekt her. Jeg tåler litt rot.
Jeg begynner med det som MÅ gjøres, så gjør jeg det som BØR gjøres, så til sist tar jeg det jeg VIL gjøre.  Vel, jeg skal innrømme at jeg av og til begynner med det jeg VIL gjøre, altså.

Hvis du synes det er slitsomt på ha tre barn, så kan du få tre barn til. Da vil du se at det ikke var så slitsomt med tre barn alikevel. Altså, du blir mer effektiv, du blir flinkere til å prioritere, og du får en tønne til med tålmodighet og kjærlighet for hvert barn du får. Det er min erfaring.
Et tips jeg har fått er å ikke se på alt jeg ikke får gjort eller ikke rekker å gjøre. Men heller se på alt jeg faktisk får gjort! For ferdig blir du aldri. Det vil alltid stå mange ting på gjøre-lista. Når du har gjort en ting, fører du opp en ny ting.

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

4 Comments:

 1. Må bare si at du er superflink med barna og veldig positiv til alt:)
  Jeg har to barn,ei jente på 3 år og en gutt på 8 mnd,det er mer enn nok syns jeg.Så jeg skjønner ikke hvordan du får det til.

  Fast leser av bloggen din:)

  • Tusen takk, Nina!
   Hehe, det er altså ikke noe hokuspokus å få det til, men det krever jo en viss innstilling, kanskje. Men saken er at man vokser med det.
   Lykke til videre med dine to små. Takk for at du følger bloggen min:) Jeg skal ta en titt på din blogg også!

 2. Herlig!! Er innom her for første gang, og måtte le høyt av noen av de morsomme formuleringene dine 😀 Og så er jeg imponert over innstillinga di til livet! Blir veldig inspirert av sånne som deg, positive og sprudlende, og som får ting unna selv med seks barn – hit skal jeg jammen innom fast og la meg inspirere i min egen hverdag 🙂 Er selv hjemme med to på 3 1/2 og 1, og har to større barn i tillegg, og jeg synes det er fint å lese om andres erfaringer med å velge hjemmetilværelse! Vi «tastes»!
  Klem fra KristinB

  • Jeg blir så glad når andre liker det jeg skriver og finner inspirasjon utav det jeg gjør. Jeg er bare glad over å kunne gi glede og inspirasjon. Tusen takk for gode ord! Velkommen tilbake:D

Comments are closed