Banankake

Det blir plutselig banankake når jeg ser det ligger noen overmodne bananer i fruktbollen.
Jeg liker ikke å kaste noe når jeg kan lage noe av det, og når det gjelder overmodne bananer, blir de til banankake. Den kaken er også fin å fryse og er egentlig best når den er kjølig.

230 g (3 3/4 dl) Hvetemel
2 teskjeer bakepulver
1/2 teskje salt
1/4 natron
3 middels store, godt moden bananer (skrelt)
130 g (1 1/2 dl sukker)
1 1/2 ts vaniljesukker
3/4 dl nøytral olje
2 store egg

Mos bananene i en bolle. Tilsett sukker, olje, egg og vaniljesukker og bland sammen. Rør sammen mel, bakepulver, salt og natron og ha det i ha det oppi bananmosen. Ha røren i en brødform eller springform.
Stek på nederste rille i 45 min. Avkjøl før servering.

Kaken er nesten best når den er omtrent kjøleskapskald. Det synes iallefall jeg. En dæsh med pisket krem til er et must!

Vel bekomme!

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

8 Comments:

  1. Nam! Min søster og bruker og bake slik kake! Selv har jeg fobi mot og bake….har vært uheldig noen ganger….men til stadighet ser jeg på min kjære Ken(wood) som vi fikk i gave av søster, om jeg skal prøve han…..

    • Hehe, jeg har vært uheldig mange ganger også. Har jo noen kaker jeg har laget mange ganger og rullerer på dem. Men av og til prøver jeg å lage noe helt nytt, som jeg gjorde en gang jeg skulle ta med en kake til en fest for noen venner. Da var film-teamet med, og lurte på om jeg ofte lagde en kake for første gang når jeg skulle bringe en kake, og ikke heller lagde noe jeg vet jeg kan. hahaha, det hadde jeg ikke tenkt på. Jeg tenkte ikke på at jeg kanskje ikke kom til å klare å lage den. Typisk meg, da. Og det kommer på tv:)

  2. Den skal testes ut:-)

  3. Pingback: Familiens Hjemaften! | Absolutt hjemme

  4. unnskyld, hvor mye vaniljesukker? er det i dL det står oppgitt?

Comments are closed