Et nyttig råd (som jeg kan ha lett for å glemme selv).

Det virker som om mange er flinke til å fylle opp dagene sine. Man er jammen flink når almanakken er full av avtaler og gjøremål, og man kan klappe seg selv på skulderen og være fornøyd fordi du fikk gjort så mye.
Jeg er nok en av de som klarer å fylle dagen til randen av ting å drive med. Jeg prøver å være så effektiv at jeg gjøre to ting på en gang. Når jeg ser tv (som er sjelden) trener jeg ofte samtidig! Jeg har jo veldig mye å gjøre, og det er smart å være effektiv. Da kan du spare inn litt tid som du kan bruke på morsomme ting. Men er er lov å ikke gjøre noe hele tiden også. Faktisk er det nødvendig. Det er ikke akkurat noe vi ikke har hørt før. Alikevel kan det være nødvendig med en påminnelse av og til.

Rådet lyder som følger:
Sett av tid til ingenting. La det stå ledig tid i kalenderen.

Hva??? Ledig tid i kalenderen? Er ikke det borkastet tid?
Nei, det er det ikke. Man må huske på å lade opp batteriene sine, ellers kan man bli utbrent og utslitt.

En gang kom min mor på et litt uventet besøk. Da var det skikkelig rotete her. Jeg lå på sofaen og slappet av. Da kan man kanskje tenke sitt, som for eksempel «Ligger du der å later deg når det ser ut sånn her?». Heldigvis er ikke min mor av den typen, for hun vet hvordan det er å være hjemmeværende og ha mye å gjøre. Hun vet at det går nesten ikke an å late seg når du tar hånd om hus og barn på heltid. Faktisk ble hun kjempeimponert over at jeg klarte å få slappet av litt til tross for hvor rotete det var (det er nok et overlevelsesinstsinkt jeg har). På den tiden, var nok minsten baby. Og om du har eller har hatt baby selv, så vet du at søvn og hvile er alfa og omega. Antagelig benyttet jeg en rolig stund hvor han sov, til å få litt hvile selv. Hvis jeg hadde brukt tiden til å rydde som en gal, hadde jeg fått det ryddig og fint, men jeg hadde ikke fått hvilt. Jeg har som regel alltid tre ting å gjøre hvis jeg har noe ledig tid; husarbeid, trene og hvile. Det er tre ting som jeg må gjøre. Uansett hva jeg gjør, går det litt utover noe annet. Det er et dilemma og jeg må velge omhyggelig hva jeg bruker tiden til. De dagene jeg har masse energi, setter jeg på turboen og får gjort all verdens mens minsten sover. Og da er jeg veldig glad for alt jeg får gjort. Andre dager har jeg kanskje ikke sovet like godt, da stresser jeg ikke med å rekke over alt, men prøver heller å slappe av om jeg får muligheten.

Noe jeg lærte så bra av min søster er å ikke alltid si «Ja», når vi blir spurt om å gjøre noe. Man skal strekke seg langt for å hjelpe andre, det er ikke det, men hun sa det så fint:
» En gang ringte noen meg og lurte på om jeg kunne lage en kake til et arrangement den kvelden. Men jeg måtte bare si som sant var at «beklager, det har jeg ikke tid til, for jeg har litt avslapning jeg skulle ha gjort» «.

Er ikke det flott? Man MÅ faktisk ikke gjøre alt man blir spurt om. Ledig tid i kalenderen er DIN tid, ikke en tid som er der fordi den venter på å bli fylt opp.

Ha en fin dag, jeg for min del kjenner at jeg må hvile meg litt ekstra i dag. Da liker jeg å lese en bok.

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

4 Comments:

  1. Veldig godt råd 🙂 Flott innlegg! Det rådet skulle jeg ønske noen hadde gitt meg da mine var små….

    Du, dersom det passer seg ang den pompon-grenen, så har jeg tilføyd det linkeverktøyet, som gjør at mange blogger kan legge igjen enn link til eget innlegg. så dersom du skulle blogge om pompon-grenen så er du velkommen til å legge igjen en link her:

    http://www.egedenne.com/2012/01/pompong-tre.html

  2. flott blogg du har,jeg er blirr fast leser å blir så inspirert av deg. syns der er så flott å se andre som velger å være hjemme med barna sine,kjekt å lese hva dere driver med å kansje få noen ideeer selv.

Comments are closed