Hjertet ditt må snakke med hjernen (finne den rette)

Jeg var ung, alle sa at jeg forhastet meg, alle vennene mine sa at dette kom ikke til å holde, at det var et innfall jeg hadde. En gutt sa han gav meg ETT år, ikke lenger. Mange sa: «Skal du virkelig gifte deg og kun ha sex med EN person resten av livet?» Mange sa at jeg kunne jo umulig vite hva jeg ville ha når jeg var så ung!

Da jeg var 17 år hadde jeg en sjekkliste, og jeg var ganske streng, jeg visste hva jeg ville ha hele tiden. Det store problemet var at han jeg ville ha ikke oppfylte kravene mine. Han var en bra fyr, men han var ikke akkurat det jeg var ute etter. Så jeg lurte på om jeg skulle gå for han alikevel, for jeg klarte jo ikke å tenke på noe annet. Men jeg var jo ikke lykkelig.

Jeg «prøvde» etpar andre kjærester som lå nærmere det jeg drømte om. Virkelig nærme. Og jeg var veldig skuffet over at det ikke sa «pang», for de var veldig bra ektemannemner. Men den eneste jeg tenkte på var han som var lengst unna idealet mitt. Jeg visste at vi ikke ville bli lykkelige sammen. Men ville jeg bli lykkelig sammen med noen andre når det var han jeg var glad i? Man kan jo ikke gifte seg av logikk, heller. Det vil jo ikke holde.

Jeg var nesten 19 år da jeg sjekket ut et nytt emne. Sjekklisten min hang på veggen over sengen min, så jeg fulgte nøye med.

Av foreldrene mine hadde jeg lært viktige ting om ekteskap, og jeg ønsket meg en solid familie med mange barn. Og jeg ønsket å være hjemme med barna.

Etterhvert som vi snakket, fikk jeg svar på det viktigste på min sjekkliste og jeg var glad over å kunne krysse av alt det jeg var ute etter. Og ikke nok med det, jeg var forelsket, skikkelig forelsket. Vi «ventet» hele syv uker på å forlove oss. Vi ventet til mine foreldre hadde fått hilst på han, vi syntes det var greit. Og fire måneder etter det, giftet vi oss.

Jeg tror jeg har motbevist alle motforestillinger jeg ble møtt med da jeg giftet meg som 19-åring. Jeg er vant til å være litt annerledes, kanskje det er derfor jeg ikke senser motforestillinger mot det å ha mange barn, eller det å være hjemme. Jeg hører ikke på hva alle andre sier. Jeg hører på hva JEG vil, og så gjør jeg det. Og så hører jeg på foreldrene mine. Jeg tror nok de hadde sine tvil om meg som var så guttegal, men jeg hadde altså hørt på alle deres råd alikevel. Og selv om jeg var litt vill, så var jeg ikke sååå vill.

Tilbake til sjekklista. Du kan heller ikke være FOR kresen. Du vil ikke finne en som har ALT du drømmer om. Du må vite hva som er det viktigste for deg, for når du finner han, vil han også ha begrensnigner. Alle har visse begrensninger. Og det må være et solid fundament i bunnen som man kan bygge forholdet på. Det vil iallefall være en stor fordel.

Og utseende. Utseende er noe du tiltrekker deg oppmerksomhet med. Men det er ikke nok til å holde på en mann/kvinne, derfor trenger du ikke stresse altfor mye med det, men sørg også for å være den rette.

Ane sier det så fint i sitt innlegg:
Om 30 år ser alle ut som rosiner. Er det ikke bedre å sitte igjen med en rosin du trives med, enn en rosin du synes var pen for 30 år siden?

Du må ikke bare velge med hjerte, men også med hjernen. Aldri bare en av delene. Det må stemme med hjerte og med hjernen!

For meg stemte det da jeg var 19 år og vi giftet oss. Nå, 15 år og seks barn senere, stemmer det fortsatt – både med hjertet og hjernen.

Linda

Ps. Jeg tror ikke man må prøve bilen før du kjøper den, faktisk så tror jeg det kan være litt distraherende. Hvis du kan få vite at det er den rette bilen UTEN å prøve den først, DA vet du at det er den rette bilen. Men dette tror jeg jeg vil skrive et eget innlegg om en gang.

One Comment:

  1. Takk for nok et flott innlegg Linda og takk for link 🙂 Jeg gleder meg allerede til prøvekjøring innlegget ditt for det har jeg utviklet sterke følelser rundt.

    Jeg synes du er heldig som fant den rette så tidlig, og det trur jeg du gjorde fordi du allerede da visste hva du ønsket deg. Det vanligste man hører når man spør hvorfor ekteskapet tok slutt er: vi vokste fra hverandre. Det trur jeg skjer fordi mange tenker med hjertet (eller andre ting ) mer enn hjernen.

    Det handler ikke om å finne den rette for nå hvis man skal gifte seg, det handler om å treffe den rette for resten av livet.

Comments are closed