Mission Acomplished – 7 års bursdag hvor barna lagde sine egne cakepops!

Det var Mia som hadde sin bursdagsfeiring i dag. Hun fylte syv år i uken som gikk. Siden jeg hadde tre ekstra personer til overnatting her i natt, fikk jeg masse hjelp til å få i stand huset og å lage pizzasnurrer ogsånt. Mannen min spurte meg i går, da vi kom hjem fra kino.. han visste ikke at det var noen ekstra personer her, om jeg egentlig har noe tak på hvor mange som kan overnatte. Hehe. Jeg har vel egentlig ikke det. Og vi har tre ekstra senger, så jeg trengte ikke å styre å mye med det heller. Til frokost i dag, var det nesten fullt rundt bordet, en vi hadde hatt plass til en til. Det var kjempekoselig å fylle opp huset med gjester. Vel, tilbake til bursdagen: Mia og Lilli hjalp til med pizzasnurrene.

Er det noe jeg er god på så er det pizzasnurrer! Det må jeg bare få lov til å si, og de jeg lagde i dag var helt sinnsyke! Jeg lager alltid med grovt mel i, og bruker karbonadedeig, og så har jeg litt olje i deigen, da blir de saftige og myke. Og de må ikke steke for lenge.

En av aktivitetene for barna, var å lage sine egne cakepops, noe som virkelig slo an! De fleste hadde aldri sett det før heller. Cakepops er det nye store nå, og det er på en måte brownie på pinne, som man dypper i sjokolade og så i kakepynt. Kjempelekkert og kjempekult! 

Å ha en duk som man kan tegne på, er alltid en vinner i barnebursdag. Det har jeg alltid, og det gjør det enkelt å rydde av bordet etterpå. Da er det bare å krølle sammen duken å kaste den.

Jeg må innrømme at jeg er rimelig sliten etter denne bursdagen. Det var enkelte ting jeg hadde planlagt som jeg ikke rakk. Jeg hadde gele også, som jeg skulle lage figurer av. Men det rakk jeg ikke. Før jeg kom så langt, var det ikke lenger noen barn rundt bordet.

Vi avsluttet med fiskedam, og så danseleken til alle hadde dratt. Danseleken er alt man trenger av leker i en bursdag, egentlig. Alle er med, krever ingen forberedelser, og passer for gutter og jenter i alle aldre.

Når man skal dele ut gaver, pleier vi å gjøre det som i flasketuten peker på. Da blir det en lek ut av det og det foregår på en grei måte slik at jeg kan holde oversikten over hva hun får fra hvem. Og barna synes det er gøy. Bursdagsbarnet begynner å snurre. Den som flasketuten peker på, skal gi henne gaven sin, og så er det det barnet som skal snurre, og slik fortsetter det til alle har gitt gaven sin. Populært.

I går var mannen min og jeg på kino og så på Mission Impossible 4, og siden det har alt vi har snakket om dreid seg om det. Da alle gjestene var dratt, tok vi en high five og sa «Mission Acomplished».

Her er oppskriften som jeg brukte, men jeg doblet den. Det finnes mange oppskrifter på det rundt om på nettet:)

Linda

Ps. Her er en hemmelighet: Jeg hadde ikke planlagt at barna skulle lage cakepops selv. Men det ble sånn fordi jeg ikke rakk å gjøre de ferdig på forhånd. Men det var det jo ingen som visste. Barna fikk en morsom overraskelse, og jeg tror jeg kommer til å gjøre dette i flere ganger siden det slo an så veldig! Er det ikke herlig når man mislykkes, men så finner en annen vei og det blir skikkelig bra?

Ha en fin lørdags kveld!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

4 Comments:

  1. Lager du brownie»deigen» selv, eller hvordan gjør du det?

    Som vanlig er du en supermum med en god porsjon tålmodighet……beundringsverdig….

  2. Takk, Cecilie!
    Ja, lager deigen selv. Du finner mange oppskrifter på det hvis du søker etter det. Her er oppskriften jeg brukte, bare at jeg doblet den:)

    http://ltamalie.blogg.no/1311023441_oppskrift_p_cake_pops.html

  3. Morsomt! 🙂 Gode ideer til hva man kan gjøre på en barnebursdag. Smart med duk barna kan tegne på. Jeg og Thomas så også M. I. 4 i helgen. Vi satt med svette hender og masse adrenalin i 2 timer! 🙂 Bra dere også tar dere tid til en date innimellom. 🙂

Comments are closed