Hallo lissom! Vi lever tross alt i 2012!

Jeg bare tenker med meg selv at det egentlig er ganske snevert å komme med en bemerkning som denne; «Hallo, vi lever faktisk i 2012!»

Jeg tror vel vi aller fleste vet hvilket år vi lever i. Bemerkninger som dette komme ofte når folk har annerledes meninger enn seg selv. Jeg har fått høre det og sett det i diverse debatter, at vi som er hjemmearbeidene på en måte henger litt etter. Har vi ikke fått med oss at det er full barnehagedekning og at alle kvinner har store muligheter til å utdanne seg og ha karriere nå? Hallo, det er tross alt 2012 vi lever i!

Vi som er hjemmearbeidene, er utradisjonelle. UTRADISJONELLE! I forhold til hva majoriteten av  hva kvinner gjør i dag, kanskje ja. Men tradisjonelt sett, så er akkurat det jeg gjør, nemlig….: tradisjonelt. Men nå er jeg altså utradisjonell, for vi lever tross alt i 2012.

Det er litt komisk, i grunn. Det er litt nedlatende å bruke det utsagnet, egentlig. Det brukes ikke kun om hjemmearbeidene, det var bare et eksempel som jeg som er hjemmeabeidene har støtt på, men det kan brukes om mange andre ting ogå. Er det ikke rom for å mene forskjellige ting? Selv i 2012? Ironisk.

Enkelte ganger er jeg enig i at et slikt utsagn er på sin plass. En gang skulle jeg betale i en butikk, og butikken hadde ikke bankterminal! Jeg fikk jo ikke betalt, for jeg har jo ikke penger i lommeboka som regel. Da var det på sin plass med utrykket «Vi lever tross alt i 2012, har du ikke BANKTERMINAL?» Jeg sa ikke det, da.

Hvilke andre ganger er dette utsagnet faktisk på sin plass synes du? Eller ikke på sin plass?

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

4 Comments:

 1. Liker så godt ordet du bruker; hjemmearbeidende!
  Det vil jeg gjerne være bevisst på å bruke fremover.. Du skriver noen fine innlegg som jeg setter stor pris på. Og jeg måtte humre godt av barnas utsagn i et av innleggene lenger nede om 14 barn 🙂 Min 4-åring sa her forleden: «Mamma, nå har jeg ventet sååå lenge på at du skal føde en jentebaby til!»
  Vil gjerne ta med et sitat av Anna Wahlgren til slutt: «Det beste du kan gi barna dine er søsken!»

  Forresten koselig du har lagt oss til i blogglisten din! Du er også på vår 🙂

  -Maria

 2. Selve uttrykket er bare dumt. Man lever jo alltid i den tiden man lever i. Om man følger strømmen eller bruker eget skjønn for eget liv, har ikke noe med om man lever i 2012.
  Så lenge man lever med seg selv og sine etter eget valg og ikke er noen til besvær, skulle vel ting være ok?
  Trodde jeg.
  Ha en fin dag 🙂

Comments are closed