Her har du middag til hele familien for godt under hundrelappen!
Denne suppa smaker SUNT!
Skjær et kryss på baksiden av 12 tomater.
Kok dem i 1 minutt, så kan du ta av skallet.
Skjær opp 1 stor løk og 4 fedd hvitløk og gjør dette blankt i olje i en kjele.
Ha en liter vann med buljong i kjelen.
Skjær opp tomatene og putt det i i kjelen.
La det koke i 15 minutter.
Mos suppen med stavmikser eller noe annet du har som passer.
Ha i litt kajennepepper,
Du kan også ha i paprika, men det hadde ikke jeg i går. Da blir den litt rødere.
Denne suppen ser flott ut om du har noen urter å ha i og kokt egg. Jeg hadde ingen av delene i går, men jeg hadde fløte som jeg hadde i skåla mi for å gjøre den litt mildere.
NAM! Denne må du prøve!
Ps. Ikke la kajennepepperet stå fremme, for du vet aldri om et av barna skal ha det litt gøy å krydre suppen litt ekstra. Jeg tror ikke den er like god i dag for å si det sånn. Er nok ekstremt spitsy i dag. Jeg får spe ut med vann og fløte for å prøve å mildne den:)
Smart!
Og for å spare litt arbeid kan man bruke hermetiske tomater istedenfor friske.
I dag minner været om høsten, så hjemmelaget tomatsuppe frister.
Hjemmelaget tomatsuppe er skikkelig godt! På slutten av sommeren regner jeg med at jeg kan lage suppe av egendykede tomater også:) Kjøkkenhagen er i gang:)