Hjemmelaget tomatsuppe – kjempegodt!

Her har du middag til hele familien for godt under hundrelappen!
Denne suppa smaker SUNT!

Skjær et kryss på baksiden av 12 tomater.


Kok dem i 1 minutt, så kan du ta av skallet.


Skjær opp 1 stor løk og 4 fedd hvitløk og gjør dette blankt i olje i en kjele.

Ha en liter vann med buljong i kjelen.

Skjær opp tomatene og putt det i i kjelen.

La det koke i 15 minutter.

Mos suppen med stavmikser eller noe annet du har som passer.

Ha i litt kajennepepper,

Du kan også ha i paprika, men det hadde ikke jeg i går. Da blir den litt rødere.

Denne suppen ser flott ut om du har noen urter å ha i og kokt egg. Jeg hadde ingen av delene i går, men jeg hadde fløte som jeg hadde i skåla mi for å gjøre den litt mildere.

NAM! Denne må du prøve!

Ps. Ikke la kajennepepperet stå fremme, for du vet aldri om et av barna skal ha det litt gøy å krydre suppen litt ekstra. Jeg tror ikke den er like god i dag for å si det sånn. Er nok ekstremt spitsy i dag. Jeg får spe ut med vann og fløte for å prøve å mildne den:)

2 Comments:

  1. Smart!

    Og for å spare litt arbeid kan man bruke hermetiske tomater istedenfor friske.
    I dag minner været om høsten, så hjemmelaget tomatsuppe frister.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.