Piggsvinets helt og sysler i hagen

Så var det hagen, da. Det er jo sesong for litt av hvert nå, og jeg har store ambisjoner i år! Lenge har jeg hatt planer om en kjøkkenhage, og den har vært tiltenkt bak garasjen, der den store haugen med kompost og greiner og alt mulig ligger.

Men så fikk jeg høre at piggsvinene står i fare for å bli utryddet fordi de ikke har nok steder å bo. Dette skyldes blandt annet at folk har det så ryddig i hagene sine.

Så hvis du har en stor haug i hagen din, skal du vite at du er en helt! Du har sikkert piggsvin i hagen. De spiser dessuten de store ekle sneglene hvis du er plaget med dem. Det er ikke vi iallefall. Jeg har sett piggsvin i hagen vår flere ganger og er rimelig sikker på at det bor noen i haugen bak garasjen. Haugen skal få bestå, bortsett fra det gamle rekkverket fra da vi fikk nytt rekkverk på verandaen. Akkurat de plankene skal vekk.

Det kom en liten caps gående inni bildet:)

Brennesle er bra å ha, for det kan jeg lage suppe av.

Jeg har senket kjøkkenhageambisjonene litt, og har startet med en kasse jeg fikk av en venninne. Det er foreløbig kun en tomatplante i den, men jeg skal straks kjøpe flere tomatplanter, squash-planter og agurkplanter, og gressløk og kruspersille og blad salat har jeg tenkt.

Her skal det bli masse godt!

Sist jeg var på plantasjen hadde de ikke noe igjen av grønnsaker, så da ble det med et epletre hjem som vi plantet og er veldig spente på!

Jeg holder på å gjøre det pent rundt den store steinen i hagen. Den er så fin. Jeg skal ha noen store steiner som barna kan gå opp på den fra, så de ikke tramper på steder jeg ikke vil de skal trampe. Men de skal få lov til å klatre på steinen.

Her var det helt igjengrodd, og jeg er snart klar for å plante noe her.

Solsikker har jeg også fått i år. Fikk alle av svigermors mann, som er som en bestefar for oss. Solsikkene blir sterke og noen begynner å blomster. Under verandaen der, skal vi dekke til med noe så vi slipper å se det stygge innunder der.

Solsikker

Det som mangler i hagen nå, er en trampoline!

Lekestua trenger et lite løft utvendig, inni er det fint, der malte jeg sist sommer, men jeg vil ha nye gardiner der. Utenfor er det vanskelig å får det pent, altså på bakken foran. Jeg setter stadig opp trappen og pottene som jeg skal ha blomster i, men minsten er like stadig på jakt etter mark og andre dyr og han vet jo at de gjerne bor under ting. Derfor havner det rundt omkring. Men det kan jeg leve med. Eskil kommer til å bli en ivrig naturfaglærer eller innsektsforsker eller noe sånt.

Lekestuen er bygget av min far da jeg var liten. Vi fikk flyttet den til vår hage for to år siden og den er flittig i bruk:)

Ikke vær for kjapp til å rydde i hagen,da! Du kan ha en stygg haug et sted med god samvittighet, for da er du en helt for piggsvinene!

Ha en deilig sommer!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

2 Comments:

  1. Weeee, da er jeg en helt jeg også 🙂 Juhu!! Takk som deler, dette skal jeg vise til mannen så tar han det litt easy med ryddingen i hagen 🙂

Comments are closed