Det er visst bare å gi opp

Min mor kommer til meg hver tirsdag, og da vasker vi hele huset mitt. Det er skjønt at hele huset kan bli rent og pent samtidig. Vi fokuserer da på gulvene og vasker alle rom. Når vi er ferdige, drar hun hjem og jeg kan begynne med å rydde kommodetopper og skjenken og sånt, for der hoper det seg jo opp.

Dette er liksom litt typisk. Det bare samler seg opp. Dette er et blide fra arkivet mitt, men kunne vært tatt på hvilken som helst kommodetopp omtrent.

Jeg spurte min mor om om råd til hvordan man kan ha det varig ryddig på toppen av kommoder, for jeg tenkte at hun kan jo alt sånt.

Hun svarte at det går omtrent ikke an. De blir rotete igjen veldig fort. Hun har aldri klart å holde det varig ryddig på toppen av kommoder over lengre tid, så det kunne jeg bare gi opp, den kampen ville jeg aldri vinne. Man må bare glede seg over de dagene folk klarer å ikke legge noe fra seg der.

Det eneste stedet jeg klarer å ha det varig ryddig, er et sted jeg har fylt opp med te-lys, det er mitt beste triks. Kanskje jeg skal gjøre det med alle kommoder?

Nå har det jo samlet seg  noen steiner her også, da. Men til vanlig er det egentlig fylt med sandkakeformer med te-lys i.

Men hva med deg? Kjenner du til dette «problemet»? Eller har du noen gode tips til meg, så tar jeg de imot med glede!!

6 Comments:

 1. Det er sånne hotspoter, som flylady sier at vi skal bruke to minutter på av og til i kveldsrutinene. Da forsvinner de faktisk. Hvis det ligger EN ting der, ligger det fort TI, for da sier underbevisstheten til folk at der kan de legge fra seg ting. Men hvis det ikke er noe der, er det en større barriere å bryte liksom. Selv har jeg saker og ting som blir liggende oppå to svære høytalere, men jeg synes ikke det ikke er noe stort problem egentlig. Der oppe får ikke babyen tak i det ihvertfall, så viktige ting jeg bruker ofte har jeg der 😉

  • Ja det er det samme med kroker og kriker, hvis det ligger noe der, ligger det plutselig masse rart der, som magnet omtrent, det trekker til seg mer:) Jeg får ta en hotspot-runde i morgen:)

 2. Så flink du er som vasker hele huset hver uke, og så fint å få hjelp av mammaen sin til det <3 en sånn mamma vil jeg gjerne være for barna mine når de får egne familier også!

  Kjenner godt til det der med rot som samler seg på toppen av benker, kommoder, bord osv 🙂 Vanskelig å få bukt med det, men et godt triks er å skjule det oppi fine kurver, esker eller liknende som man har stående der det samler seg mest. Ute av syne, ute av sinn, som det heter 😀 Jeg synes det er greit med litt rot altså, men det er ikke til å komme fra at det også er slitsomt å stadig ha mye rot rundt seg når man er hjemmearbeidende!
  Klem fra KristinB

  • Ja, jeg kommer ikke gjennom hele huset på en dag alene. Det blir hun som gjør mest den dagen, for jeg blir avbrutt hele tiden av barn som skal ditt og datt. jeg har som regel, eller barna har som regel ryddet før hun kommer. Barna har også oppgaver i huset i løpet av uka. Selv om jeg får denne hjelpen er det nok å gjøre for alle her:)
   Det er utrolig godt å få alt shinet på en gang! Da er det mer motiverende å holde det sånn til neste gang, det hoper seg ikke opp sååå veldig mye:)

Comments are closed