Kan ikke jeg bare få holde på med den dårlige bloggen min i fred, da?

Jeg har nettopp oppdatert meg litt her og funnet ut at mammabloggene ligger under kniven igjen og beskyldes for det ene og det andre. Dette er noe av det som blir skrevet:

– Jeg synes de her mammabloggerne driter seg ut, rett og slett.

– Virkelighetsfjernt kvinnesludder på «blogg» er noe jeg kan spare meg for. Det handler om ønsketenkning ikke om hvordan ting er.

– Dagens kvinner spinner fantasier for å kompensere for sine mislykkede liv.

– disse mama/papa bloggene er usanne og fordummene…
kankje skiver de i håpet at slik burde det være, men egentlig så flykter de
fra virkeligheten

– Såvidt jeg har forstått krever det en god del tid og drifte en blogg. Tid disse mammaene kunne ha brukt på barna sine. Imidlertid har disse mammaene et nærmest sykt behov for «å bli sett»

Alt dette er kopiert ut av noen av kommentarene til denne kronikken.

Med jevne mellomrom kommer det slike bølger som dette. Jeg gidder ikke å prøve å overbevise dem om at jeg ikke er sånn og sånn, for det er jeg jo i deres øyne uansett, og uansett om de leser min blogg eller ikke, antagelig gjør de ikke det – eller noen av de mammabloggene jeg leser.

Kan ikke jeg bare få skrive denne dårlige uinnspirerende, falske og flaue bloggen min i fred da? Så kan de som vil bare blåse i å lese den? Jeg kan vel bare få utgi meg for være perfekt og gå turer med de perfekte barna mine som forøvrig aldri gjør noe dumt som f.eks å tegne med tusj på veggen ogsånt, (der forekommer jo aldri her i huset), og vi spiser lunch ute; grove økologiske rundstykker jeg selvfølgelig har laget selv (stod opp kl 06 for å forberede picnik, og jogget mens deigen hevet seg).

Kan jeg ikke bare få gleden av å late som om jeg har en perfekt mann, da? Late som om han aldri har såret meg, og vi bare elsker hverandre høyt og inderlig konstant? MÅ jeg fortelle om at han han av og til irriterer med grønn??

Er det ikke ok at jeg skryter av alt jeg får til, at jeg er så flink? MÅ jeg virkelig innrømme at jeg ikke har gjort halvparten av det jeg sier?

Nei, disse debattene er bare malplassert, jeg liker å lese såkalte «trivielle interiørblogger» også, jeg. Som jo overhodet ikke er samfunnsnyttig, eller hva?

Så hvis det er greit, så bare fortsetter jeg med å «fantasere om et perfekt liv».

Linda

PS. Ikke si til kritikerene av mammablogger at jeg faktisk er veldig fornøyd med livet mittt, da, for da tar du jo bort all deres ide om hva mammablogging går ut på.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

21 Comments:

 1. Hæ? «Late som om jeg har en perfekt mann»? Kom deg bort fra PC´en så vi får tatt en prat…… 😛

  • Vel, jeg må bare gå å kysse englebarna våre som har vært i seng i…..3 timer allerede *kremt* å kysse dem på pannen, så kan vi møtes i stua hvor de har ryddet *kremt* så fint og pyntet bordet med alle blomstene vi har:)

 2. Ler så jeg griner. Du tar de på kornet, snuppsi.

  • Hehehe, og jeg føler meg jo såååå truffet av denne kritikken, og jeg bryr meg så veldig mye om det! 😀

 3. Stå på !!!

 4. Hei Linda,’

  Jeg må si til å begynne med at jeg stor koser meg når jeg leser bloggen din, den er min link til Norge, mitt råd, ikke hør på hva alle disse Feministene sier, jeg gjør det aldri og er mer lykkelig av den grunnen. Jeg lever Mitt liv på den måten Jeg ønsker så kan de gå der å surre og irritere seg over alle som ikke er enige med dem. Jeg har prøvd det å jobbe og det å være hjemme med barm og jeg vet godt hva jeg foretrekker selv om det å ha to smpbarn er mye mer slitsomt enn å takle kreft pasienter.

  • Hei Tina! Har du fått to stk nå? Gratulerer, det hadde jeg ikke fått med meg! Så koselig å få sånne oppdateringer. Ja, det å være hjemme med barna sine er temmelig krevende, men dog er det det beste i verden. Jeg skal ikke bytte det bort. Kos det masse videre, og kos deg med bloggen min også, det er så smigrende at du der borte i det store utland liker å følge med 🙂
   Klem!

 5. Hei Linda,

  Guri malla, jeg syns du er kjempetøff! Jeg hadde ikke klart å ikke bry meg om det tror jeg, men jeg ønsker å komme dit at jeg ikke bryr meg om andres uberettigede kritikk. Jeg syns det er supert at du klarer å ikke bry deg. Syns det er veldig viktig at du fronter de verdiene du gjør, og er sikker på at mange av de som kritiserer gjør det fordi de er sure, vondbråtne, bitre og misfornøyde med livet sitt, selv om de selvsagt ikke vil innrømme det. Klem fra Solveig

 6. Hei Linda 🙂 Bare stå på å skriv om hverdagen din som mamma og livet ellers 🙂 De som skriver sånne kommentarer aner ikke hva de prater om uansett og kanskje det er sjalusi inne i bildet også :p Jeg liker hvertfall å lese bloggen din og kommer til å fortsette med det 🙂
  Ha en fin uke videre 🙂

  Hilsen fra mamma til 2 herlige jenter 🙂

  • Takk skal du ha Linn. Jeg må bare le av sånne kronikker og sånn kritikk. Det er jo sånn at uansett hva man gjør så er det feil i noens øyne. takk for at du fortsatt vil lese bloggen min og for at du kommenterer, det setter jeg stor pris på! Jeg kommer til å fortsette:)

   • Det er snodig, for jeg kjenner ikke igjen den kritikken, føler meg ikke truffet, og jeg leser mange andre mammablogger også og synes overhodet ikke at kritikken passer der heller, så det er jo åpenbart at de som kommer med kritikken ikke leser disse bloggene. SÅ da er det ikke vanskelig å ikke bry seg, Jeg bare ler av det, jeg:)

 7. Så kanskje du bør lete litt mer da? For de bloggene finnes faktisk. Men å si at at det er typisk mamma-blogger, som artikkelen gjør, er jeg ikke enig i. Syns disse treningsbloggene er hakket verre, eller de typisk tenåringsbloggene, der intrykket går ut på å være perfekt for å være vellykket. Og Perfekt er selvsagt definert av…?(samfunnet = kvinnemagasiner, pornoindustrien etc. etc.) Det blir for simpelt å avfeie hele saken med å si at dette er noe feminstgreier, og avfeie hele problemstillingen deretter, (som en kommentator over gjør) For jeg ser at dette fort kan bli en problemstilling, som handler om hvilke idealer vi ønsker. Men å angripe resultatet av et samfunnsskapt kvinneideal, som artikkelforfatter gjør, blir jo bare altfor dumt og banalt. Jeg syns det er flott at du ikke føler deg truffet, for da betyr det jo at du ikke går inn under kategorien, og tydeligvis gjør ikke de andre bloggene du leser heller det. ( vitner om god smak 😉 . Til slutt vil jeg si at jeg syns artikkelen kan stemples som lite seriøs og forutintatt, som gir inntrykket av et slurvete, mangelfull stykke forskning. ( Når jeg henviser til artikkel- er det den samme artikkel du henviser til.) Fortsett med blogging med god samvittighet 🙂 Ha en flott dag med bollebaking, vinsmaking, bleieskift og utprøving av matoppskrifter, mens du går på tur. 😉 Likte blogge din

 8. Helt enig, Linda.
  Fortsett med bloggen din og skriv om de tingene du vil.
  Så skriver jeg om de tingene jeg vil.
  I stedet for å kritisere andre, kan man vel lese de bloggene man liker, og droppe de man ikke liker.
  Så enkelt er det!
  Man kan vel si at du og jeg lever vidt forskjellige liv og har mange ulike meninger om ting. Vi har også til tider ulikt syn på verden. Likevel liker jeg bloggen din kjempegodt, og leser alle innleggene dine. Syns det er interessant å lese hvordan andre har det selv om de ikke har det akkurat som meg.
  Ja til mangfoldet!
  Utrolig fint bilde du har på toppen forresten. Og nå vet jeg hvem mannen din er og 😉

  • Takk skal du ha Marte:) Det er jo bare å ikke lese de bloggene man ikke liker, ja. Jeg leser bare de jeg liker, som bloggen din, selv om vi, som du sier, lever forskjellige liv. Det er uansett mye å läre av andre mennesker og se hvordan andre gjör ting:)
   Ja, der vet du hvem mannen min er og, du skjönte sikkert ikke det först når du fikk mail av han, hehe. For du har fått det, ikke sant?

 9. Hei søta mi. Det er farlig å stikke seg frem i Norge, må du huske på..;)
  Jeg setter pris på bloggen din jeg, selv om jeg kanskje vil ta noen andre valg selv, du er en så fin kjærlighetsfull person og som du vet var Dan en av de personene som gjorde arbeidsdagene mine i radioen så mye bedre! Så når jeg nå har vært og er syk er det godt å lese at du ikke er en av de perfekte i samfunnet (som jeg tror alle er) at du har hatt det tøft med deg selv osv. Jeg har et mål om å besøke dere en dag. Men jeg fikk angstanfall igjen i dag fordi jeg prøvde meg på et gjøremål for mye, så her er det time for time, dag for dag og ikke noen planlegging.

  Ps jeg orker ikke facebook om dagen men du har mailen min.

  God klem fra frøken Juliemus

  • Hei Julie! Tusent takk for din kommentar:) Godt å høre at Dan gjorde arbeidsdagene dine bedre på radioen, jeg prøver jo å oppdra han også så godt jeg kan, hahaha:) Og nei, jeg er absolutt ikke en av de perfekte, det tror jeg egentlig ingen her , iallefall ikke hele tiden. Vi må jo møtes den dag, nesten rart vi ikke har møttes før, det er jo nesten som om jeg har kjent deg i årevis, fordi Dan har fotalt så mye bra om deg:) Ikke stress altså, våre dører er alltid åpne, ta godt vare på deg selv. Jeg tenker på deg og jeg håper du får den hjelpen du trenger!
   Stor klem!

 10. Kjempe fin blogg 😉

Comments are closed