Oppdatere fb-stausen under fødselen….eller ikke?

Ja, det er sikkert mange meninger om det å oppdatere statusen på facebook under fødselen.

For hvordan kan han (for det er vel i såfall som regel mannen som oppdatere iom at kvinnen er opptatt med sitt) være 100% med hvis han er på fb hele tiden??

Og hvordan kan han være en full støtte for sin kvinne hvis han er på fb under fødselen?

Og hvordan i det hele tatt skal han være en god støtte under fødselen?

Min mann er en av de mennene som oppdaterer statusen på fb under fødselen. Han fikk en kommentar fra blogger Elisabeth Nordheim som skrev: «Gjør som jordmødrene sier. Vær tilstede 100 % i øyeblikket og ikke i sosiale medier. Lykke til, logg av og God bless ;-)»

Det kommer an på hvordan man ser på det hele. Hvis kvinnen ikke vil at han skal være på sosiale medier, så burde han ikke det. Men her er sånn jeg ser på det:

Han opplever noe stort som han vil dele med hele verden (ikke alle detaljer såklart).
En fødsel varer tross alt en stund og et par oppdateringer om hvordan det ligger an tar ikke lange stunden, dessuten er det noen ivrige bestemødre og annen familie som følger spent med.

For min del plager det meg ikke over hodet. Jeg er opptatt med mitt og har ikke tid til å følge med på han alikevel.

Han er med 100% uansett slik jeg ser det. Alt han tenker på er det som foregår i fødestuen. Han henter drikke til meg og alt jeg måtte ønske. Og han holder humøret oppe. Og han tuller med meg, og jeg tuller tilbake hvis jeg orker.

Det er de færreste detaljene som kommer som en status. Under alle de 7 fødslene har han notert i detalj  hva som skjer hele veien, med klokkeslett og alt; Navn på anestesileger og barnepleiere og jordmødre og når jeg fikk epidural og når vannet ble tatt og hva jeg sa underveis, hva og når jeg spiste. Alle disse notatene er gull verdt for meg og er morsomt og fantastisk å se på etter mange år! (Anbefaler at alle gjør dette)

Han prøver å si at jeg er flink under fødselen. Prøver å holde motet mitt oppe. Men jeg sier at han trenger ikke si at jeg er flink, for jeg har jo ikke noe valg, jeg må jo bare gjøre det jeg må gjøre, det er ingen vei tilbake.

Så for min del, synes jeg ikke han er mindre tilstede selv om han oppdaterer statusen under fødselen. Hvis han er mer opptatt av telefonen enn av å hjelpe meg når jeg trenger det, blir det noe annet. Men går det ikke utover meg, så spiller det ingen rolle. Jeg trenger ikke at han står å glaner på meg hele tiden. Og kanskje er det også noe som roer han ned, og da er det også igjen til min gavn.

Hva tenker du om det å oppdatere statusen under fødselen?

Linda

13 Comments:

 1. Jeg tenker som deg, er han der om jeg trenger han så gjøre det meg ingenting om han sjekker sosialemedier eller mail via mobilen 🙂

 2. Jeg skulle ønske vi også hadde hatt notater fra fødselen. Nå husker jeg ingen detaljer mer, og det er veldig synd.

  Om min mann skulle oppdatert FB under fødselen tror jeg ikke jeg hadde merket det, så lenge han holdt meg i hånden under riene 😉 Den første fødselen ble jeg liggende med epidural i nesten 12 timer, og hadde ingen vondter noen steder, så da kunne jeg oppdatert FB selv 😉

  • Haha, du kunne oppdatere FB selv, hihi, så morsomt! Da hadde du god bedøvelse. Jeg fikk lystgass i tillegg til epiduralen. Jeg digger at det er mulig å få litt smertelindring. En kul jordmor gjør også sitt, må jeg si:)
   Jeg er såååå glad for de notatene mannen har gjort under alle fødslene. Jeg hadde aldri i verden husket alt det. Det er nok den viktigste jobben han har gjort under fødslene, i tillegg til å ha godt humør!

 3. Jeg er enig med deg 🙂

 4. Jeg ville nok ikke likt om han oppdaterte på facebook under fødselen, vil at det skal være en overraskelese når beisen kommer 🙂
  Men det at han kan skrive ned klokkeslett osv, DET likte jeg godt! Hvorfor gjorde ikke vi det… Sløv gubbe… Urgh.

  • Det med de notatene var det faktisk han som begynte med helt selv, jeg hadde ikke tenkt på det. Men de betyr mye for meg nå 🙂

 5. Egentlig en helt uaktuell problemstilling siden siste fødsel var for 11 år siden, og da hadde vi ikke engang mobil. Ikke er vi på fb heller. Men jeg tror ikke jeg hadde likt det, rett og slett fordi det ville føltes for privat. En ting er å fortelle om fødselen etterpå, men underveis? Nei. Og tenk hvis det plutselig skjer noe helt uventet…???

  Men om det funker for dere – så ser jeg ingen problemer med det! 🙂

 6. Hei Linda,

  jeg merket at jeg reagerte på det med FB- kanskje fordi jeg selv har måttet innse at jeg var avhengig- og at det tok opp mye tid og ble veldig overflatisk for meg. Jeg synes ikke det passer seg å henge på FB under fødselen til kona si, det er en viktig, privat hendelse…
  Også ønsker jeg deg ALT GODT med ny baby!!
  Kjempeklem fra Julie- som har det bedre dag for dag.

  • Tusen takk, Julie! God å høre at det går bedre og bedre for hver dag <3
   Sant at det er en meget privat hendelse det å føde, og det er også så forskjell på hvordan folk ser på det. Noen sier ikke at de er gravide før det synes heller. En venninne av meg var gravi i uke 17 før hun sa det til meg. Men det er ok det også. Hvis jeg hadde veldig mye imot at DanR delte noe fra fødselen hadde han ikke gjort det, men der er vi ganske like:)

   Ha en strålende dag kjære Julie!! Stoooo klem!

 7. Jeg tenker at det er opp til hver enkelt hva de deler og evt når:) Jeg har født begge mine ved keisersnitt, og var ikke på FB da de ble født, men får jeg noengang barn nr 3 kommer det på FB ganske raskt:) Kos deg med det nye familiemedlemmet:) Koser meg med bloggen din!

  • Hei! Hyggelig at du koser deg med bloggen min! Jeg har ikke oppdatert så ofte i det siste, for jeg er sånn på farta og når jeg er hjemme vil jeg bare kose meg med babyen:) Klem!

 8. Jeg ville nok ikke likt om mannen oppdaterte på FB under fødselen.. Sikkert fordi det er en så nær og privat opplevelse mellom oss to. Men han kunne gjerne oppdatert etter at vi hadde fått hilst på babyen da, etter at vi vet at alt er bra med babyen og den er veid osv 🙂

Comments are closed