Smart ide til alle som har barn som liker å spille pc og tv-spill!

Har du barn som liker å spille på pc eller tv-spill?
Hender det at du skulle ønske de gjorde mer i huset til fordel for å spille?
Synes du noen ganger det er kjedelig å mase om at de skal slå av for at de skal henge opp tøy?
Blir de sure når de ikke får spille, eller må slå av?

Jeg har kommet over en genial måte å motivere barna til å hjelpe til hjemme til med husoppgaver før de kan spille:

Spillebilletter!

Jeg har laget en bunke med spillebilletter. På den ene siden står det «Spillebillett, 30 min (eller 10 min).» Og på den andre siden står det f.eks: «Tørke støv, henge opp tøy, brette tøy, vaske do, tømme kattedoen, vaske ytterdøra» og andre husoppgaver.

Etter at leksene er gjort, kan de komme til meg å få en spillebillett. Siden jeg vet hva som trengs og gjøres i huset, gir jeg ut de billettene hvor det står det som trengs og gjøres. De kan få en spillebillett på 30 minutter og en på 10 minutter, sånn at de kan få 40 minutter spilletid.

Barna her i huset er kjempegiret på dette og de bretter tøy og henger opp og er superflinke til å jobbe. De kan så klart bruke så lang tid de vil på husoppgaven, men de får den angitte spilletiden for oppgaven.
De er faktisk også veldig flinke til å passe tiden sin. Jeg roser dem for oppgaven de har gjort, og sier at nå fortjener de 30 minutter spilletid.

Det har blitt gjort veldig mye i huset denne uken. Jeg begynte med dette denne uken for å teste det ut. Siden det fungerer så bra, vil jeg gjøre billettene litt finere. Man kan jo bruke en lamineringsmaskin (hvis man har) til å gjøre de både fine og holdbare. Jeg får ønske meg det til jul! (Hører du det Dan? Jeg ønsker meg en lamineringsmaskin til jul!)

Prøv dette, og fortelle meg gjerne om det fungerer like bra hos dere!

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

13 Comments:

 1. Genialt! 🙂
  Mellomstemann er allerede i full sving med å rydde for 20 min spilletid! 🙂

  Takk for tipset!

 2. Fantastisk ide! Dette skal eg absolutt ta med meg videre! 🙂
  Masse god helg til dere:)!!Klem viibakken12.blogspot.com

 3. Skal tro om det vil fungere på han på 20??? 😀
  Men veldig god ide ja. Skulle ønske at jeg hadde kommet på den selv for ca 15 år siden 😉

 4. Genialt! Det er notert bak øret til barna blir litt større 😀

 5. Silje mamma til Robin og Lillebror i magen

  Lurt lurt! det tipset skal jeg huske på da mine barn begynner og spille 😉

 6. Genialt 🙂 Takk for tipset:)

Comments are closed