Mine kvinnelige forbilder

For en god stund siden ble jeg spurt av en leser om jeg kunne skrive et innlegg om kvinnelige forbilder. Jeg har tenkt på det endel, og det første jeg tenker på når jeg tenker «kvinnelige forbilder» er store kvinner som har hatt stor betydning for historien og som har hatt stor påvirkning på verden. Men det blir mer som en særoppgave, så jeg tenkte at jeg kunne skrive litt om kvinner i mitt liv som jeg ser opp til og som er et forbilde for meg.

Det er mange kvinner rundt meg som jeg ser opp til og som har flotte egenskaper og talenter som gjør at jeg ser opp til dem og ønsker å ta til meg noen av deres gode evner og utvikle dem hos meg selv.

Dette bilder har fårsåvidt ikke noe med teksten å gjøre, men det er bare morsomt. Det ser ut som om beina vi ser hører til den som ligger å sover men så er det bare beina til den dokke:)

Dette bilder har fårsåvidt ikke noe med teksten å gjøre, men det er bare morsomt. Det ser ut som om beina vi ser hører til den som ligger og sover men så er det bare beina til den dokke:)

Jeg kjenner noen kvinner som er ekstremt rolige, de snakker alltid rolig og dempet og passe sakte. Det er veldig fredelig i nærheten av dem og det blir automatisk til at du blir påvirket av deres rolige vesen. Å være i deres nærvær er svært behagelig og dette er en egenskap jeg gjerne vil bli bedre i selv.

En annen av mine venner er ekstremt flink til å organisere. Jeg tilkaller henne spsielt til å hjelpe meg å organisere i f.eks skjenken. Hun hjelper meg til å kvitte meg med ting jeg ikke trenger. Hun har det alltid ryddig hjemme, enda hun har seks barn! Hun er mitt eksempel på at det er mulig å holde orden selv med stor familie. Hun er er flott mamma. Hun er også veldig konstruktiv, og jeg har alltid veldig nyttige og gode samtaler med henne. Et stort forbilde for meg!

En annen venn av meg, er veldig flik til å undervise barn og å forstå barn. Hun har seks barn hun også. Hun legger stor vekt på undervisning og hun er utrolig kreativ både når det gjelder undervisning og hobbyting, for det meste scrapper hun og veldig dyktig. Hun lager flotte album som hele familien har glede av i alle år. Hun er også veldig pliktoppfyllende og er en fryd å samarbeide med. Hun er en kjempegod mor. Hun har trøstet meg gjennom mye. En skikkelig bra dame!

Så har jeg en venninne som er nesten altfor snill! Ikke sånn dumsnill, men veldig snill. Hun ser behov hos andre. Og ikke bare ser hun behovene men hun gjør også noe med det. Hun strekker seg veldig langt for å hjelpe andre. Om alle hadde vært som henne ville alle ha fått den hjelpen de trengte. Hun er også en god mor og gir barna sine mye kjærlighet, og hun er talentfull når det gjelder musikk, sang, skriving og ikke minst mat og kaker! Ved nyttårsfeiring er det bare en selvfølge at det er hun som lager sausen! Et stor forbilde:)

En annen kvinne jeg kjenner er bare tvers gjennom så god at det nesten ikke er sant. Hun har kjempet seg gjennom kreft. Hun er veldig positiv og hun har alltid noe godt å si om andre. Jeg har aldri hørt henne si noe som helst negativt om andre. Det er ikke det at hun ikke sier noe nedsettende om andre, men hun sier virkelig gode ting om andre. Hun har en egen evne til å se det som er godt hos andre og hun fremhever det og trekker det frem, gjerne foran andre. Jeg har lært mye av henne og er veldig glad i henne, selv om hun ikke er den jeg henger mest med. Hun bor et stykke unna og barna går på en annen skole enn mine barn.

Så er det jo moren min så klart. Man vet ikke hvor god mor moren sin er før man selv er mor. Jeg visste ikke det. Ikke før jeg nå ser og selv vet hvor mye det innebærer å være en mor. Hun er min master (haha), det viktigste jeg har trengt å lære her i livet har jeg lært av henne. Hun har alltid satt familien først og har alltid sørget for at hjemmet er en god havn å komme hjem til. Jeg hadde en veninne da jeg gikk på videregående som stadig søkte hjem til meg fordi det var så godt å være der hjemme. Det er takket være min mor med sitt gode og varme humør. Alle barn burde vokse opp slik jeg gjorde!

Vel, jeg kunne selvsagt nevnt enda flere kvinner som er et forbilde for meg. Men saken er i allefall at jeg og alle andre kan lære mye av hverandre. På den måten kan vi berike våre liv og vår families liv, ved at vi ser andre gode egenskaper å prøver å utvikle dem hos oss selv.

Ha en flott dag!

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

7 Comments:

 1. Det er det samme med meg; det er ikke berømte kvinner som er forbildene mine, det er dere rundt meg! Takk for det forbilde du er for meg. Du har tålmodighet og kjærlighet i bøttevis og kreativ som få! Takk for deilig mat og koselig hjemmeaften igår. Jeg setter veldig stor pris på vennskapet med deg! ♡

 2. For et flott innlegg. Dette med rollemodeller vi har rundt oss er faktisk noe jeg har reflektert mye over i det siste. Du er heldig som har så gode venninner du kan se opp til.
  Det er flott at vi kan lære noe av hverandre for å bli bedre mennesker, men det aller viktigste er at vi er den beste utgaven av oss selv. For hver og en er unik!

  • Ja det er det vi er, men det gjelder bare å huske på det da:) Det er vi damer kanskje ikke alltid så flinke til:)

 3. Takk skal du ha! Hvis jeg ikke husker feil, så var det jeg som ba deg skrive om dette. 🙂

  Mine viktigste kvinnelige forbilder er feskarbonden,:kvinnfolka fra yttersia som rodde fiske, passa barn, dyrka grønnsaker, kokte middag, lagde dugnad og skapte samhold. Jeg kjenner endel av den sorten og de er noen grepa kvinnfolk!!

 4. Fantastisk, Ellen. Jeg er opprinnelig fra Finnmark, og kjenner den typen kvinne du beskriver.
  Sånn apropos kvinnelige forbilder, i boken «Likestillings-lykke» er det mange flotte og direkte sitater med erfaring og ærlige råd fra kvinner som er født på 1930- og 40 tallet. Både fra kvinner som viet mye av sin tid til omsorgsarbeid, og kvinner som valgte å jobbe utenfor hjemmet. Mye visdom å finne i deres refleksjoner og opplevelser opp gjennom et langt liv.

Comments are closed