Funksjonell gang for en stor familie

Mange mennesker + liten plass til oppbevaring = KAOS

Vi har en utfordring med gangen vår. Vi har ikke plass til noe skap og vi er 9 mennesker med alt det hører med av jakker, sko og diverse «gang»-ting. Du kan jo bare tenke deg hvordan det er vinterstid med store vintersko og utedresser, samt luer, votter, skjærf, sitteunderlag, refleskvester osv.

Jeg elsker kommoder, det er et av mine favorittmøbler. Men jeg klarer ikke å holde en kommode ryddig på toppen. Vi hadde to kommoder i den trange gangen vår. De var så og si aldri ryddige. Det hopet seg opp med ting på toppen som om det var en magnetplate på toppen der. Så jeg har bare gitt opp, jeg har satt dem opp på loftet (Klarte ikke å kvitte meg med dem siden jeg har hatt begge de to kommodene hele livet).

Det nytter ikke for meg å holde en kommode topp ryddig.

Det nytter ikke for meg å holde en kommode topp ryddig. Kan du identifisere alt som har hopet seg opp her?

Plassen i kommodene er erstattet med et lommeteppe der alle har hver sin lomme med sine ting. Dette fungerer utmerket! Og det som er så flott er at det er ingen flater som jeg bare kan legge fra meg ting på!! HURRA! Og en annen genial ting med dette lommeteppet, er at det har fått plass på en vegg som jeg ikke kunne bruke til noe fordi en dør slår rett opp der og det er endeveggen med dør på hver vegg ved siden av. Så en helt ubrukelig vegg rommer nå alt av votter, luer, leggvarmere, tykke gensere, sitteunderlag og alt mulig rart av gangting.

Praktisk lommeteppe på en ellers ubrukelig vegg.

Praktisk lommeteppe på en ellers ubrukelig vegg i enden av gangen.

Der kommodene stod har jeg hengt opp solide skoleknagger (bruktfunn) hvor barna har hver sin knagg til sin skolesekk. Det fungerer helt supert å ha sekkene her. Med 5 skolebarn blir det masse sekker rundt omkring, men nå har sekkene sin egen plass. Hver knagg er merket med et kult monster med navn på.

Gangen er et rom med mye trafikk og da er det ekstra deilig at det ikke står kommoder langs veggene.

Dørene har vi fått malt hvite, og kommodene er borte! Praktiske knagger til sekkene.

Dørene har vi fått malt hvite, og kommodene er borte! Praktiske knagger til sekkene. Angry Birds er heklet av min søster og jeg elsker dem!

Veggdekor kjøpt på Tiger.

Veggdekor kjøpt på Tiger.

Vi har skoskap fra IKEA. Disse rommer alle våre sko (nesten). Det fine er at de er enkle å rengjøre og at de ikke går helt ned til gulvet. Jeg har altså ingen ting som går ned til gulvet og det gjør det så mye enklere å gjøre rent.

Skoskap

Skoskap. Det ligger aldri sko utover i gangen vår. Ikke i det hele tatt! De er alltid der de skal være, nemlig i skoskapene. Jeg trenger aldri å gå over masse sko når jeg kommer inn. Og siden skoene alltid er på plass så trenger jeg ikke å irritere meg over sko når jeg skal trille vogna ut eller inn av huset, for gulvet er alltid fritt for sko. Mhm…

Vi har masse knagger, det er noe jeg aldri får nok av, men når det blir for mye jakker og greier, så får jeg bare gå over og rydde bort noe.

Jeg har også planer om å lage en «hårstasjon» i gangen, men speil, oppbevaring av strikker etc. og en børste som er festet til veggen med en lang strikk. Børsten har en tendens til å havne hvor som helst. Det kan komme av at jentene tar den ut av badet der den hører hjemme for å ordne håret et annet sted på grunn av at badet må brukes av noen andre. På morgningen er badet hyppig brukt, så jeg tenkte at det kan være nyttig å kunne ha en «hårstasjon» utenfor badet, siden det faktisk kan la seg gjøre å fikse håret uten å være på badet.

 

Linda

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

15 Comments:

 1. Veldig fin gang med orden og system, men hvor lenge varer det og hvor mye voksenoppfølging krever det?

  Jeg synes det er veldig fint å kombinere hvitt og sterke farger.

  • Linda C.Hagen

   Vi må stadig minne noen på å henge opp sekken og putte skoene der de skal. Men når det først skal ryddes, så vet jo alle hvor alt skal, sånn at det går veldig fort. Og det går superkjapt å fyke over med moppe og klut for det er ingen bein eller noen hindere:) Det er ikke fullt så ryddig som det på bildene hele tiden, men heller ikke så langt ifra. De store er blitt flinke til å holde orden og de små kommer etter. Noen er ordensmennesker av natur og andre ikke. Jeg er ikke ordensmenneske av natur, så for meg er dette toppen:)

 2. Så flott Linda. Flink du er til å komme opp med gode løsninger! Spennende å følge bloggen din;) håper det er bra m dere alle! Klem Anita 😉

 3. Så kreativ du er Linda. Kjempefine løsninger! 🙂

 4. For en super praktisk lomme-oppbevarings-greie! 😉 Var den forholdsvis enkel å lage?
  Kommoden blir ofte lesset ned av ting her hjemme også.. Foreløbig har jo bare den eldste skolesekk, men etterhvert blir det jo 5 av dem, så jeg må finne på noe lurt der. Knagger var kjempelurt – og greit å ha alle på en plass.

  • Linda C.Hagen

   Det lommeteppet har jeg sydd mer eller mindre på måfå. Jeg målte hvor lang den skulle være ogsånn, og visste hvor mange lommer jeg trengte. Stoffet er litt tjukt og veldig holdbart. Det er praktisk med sekkene på rekke og rad for å fylle på med matpakker og alt sånt. Enkelt for meg å sjekke og enkelt for dem også.

 5. Så smart! Det noterer jeg bak øret – vi er også en voksende gjeng med vanvittig mye utstyr..jeg har ønsket meg et tørkeskap, men vi har ingen steder å gjøre av det så det blir nok sikkert bare med drømmen.. Kjenner meg VELDIG godt igjen med den kommodetoppen… 😉

  • Linda C.Hagen

   Jeg har flere ideer på lager for gangen, en av veggene ser ikke så smart ut akkurat nå (det er ikke bilde av den), men jeg har planer der. Jeg har også en hylle over ingangsdøra, som rommer støvler ogsånnt som vi ikke bruker daglig akkurat.

 6. Veldig praktisk og smart, Linda!! Har blitt inspirert av deg til å sy et lite lommeteppe (har ikke plass til et stort) til barnas tøfler 🙂

  Likte ideen din om en hårstasjon i gangen også. Jeg har ordna meg noe liknende på kjøkkenet, med en ekstra børste, balsamspray og strikk i en kurv på fast plass. Så ordner jeg håret til jentene mens de sitter ved bordet, sånn innimellom andre kjøkkengjøremål. Veldig effektivt.

  Må bare si at gangen deres ser kjempestilig ut! Så fint med sterke farger og store mønstre 🙂 Klem!

  • Linda C.Hagen

   Takk for gode ord, Kristin! Så kult at du har blitt inspirert til å lage et lommeteppe selv:D
   Jeg ordner også av og til håret til jentene mens de sitter ved bordet og har en skuff med hårgreier på kjøkkenet. Men jeg må nok gjøre det mer gjennomført med børste også fast på samme sted som hårstrikker og sånt. Og gjerne en spruteflaske til å spraye håret med så det blir lettere å gre og frisere sånn at det ligger penere.

   Takk for kompliment om gangen. Jeg ville at det skulle være et trivelig og morsomt område og jeg vil at det skal synes at det bor barn her, derav sterke farger, barnemaleri og tavle og angrybirds, og oppheng av klyper på en tørkesnor hvor vi henger opp tegninger og infolapper:)

 7. Så praktisk 🙂 Jeg har en liiiten gang, og med kombivogn og babybilsete så er det nesten ikke plass der. Jeg har også sko skap, men til oppbevaring av votter, luer og slike ting. Men jeg tror jaggu jeg skal invistere i noen flere å ha under jakkene slik at jeg kan putte skoene i det, for skosstativet bygger så ut 🙂

  • Ja, skohyller, hyller og kommoder rommer mye, men de tar også ganske stor plass. Det merkes veldig når man har begrenset med plass:) Jeg digger spesielt det at jeg ikke har noe som står pågulvet. Rengjøring blir så enlkelt, og jeg trenger å ha det lettstelt:) Men skoskap kan man jo bruke til annen oppbevaring slik som du gjør. Der hvor jeg skal ha hårstasjonen, tror jeg at jeg får plass til ett eller to skoskap før jeg har speil over der igjen. Så får jeg enda mer plass til sko eller andre ting. Om ikke lenge er det jo enda en person her som har sko:)

Comments are closed