Er det ikke lov å ha flere enn fire barn eller?

Jeg driver bare å fyller ut 4-årsskjema. 4-åringen skal på 4 års-konsultasjon på helsestasjonen snart.

På skjemaet skal jeg skrive opp søsken, og så er det bare tre linjer! Hva er det liksom? Burde han ikke hatt flere søsken kanskje?

skjema

Jeg må jo føre opp alle da, så da blir det sånn:

skjema 2

Det går jo helt greit det altså. Men enda verre er det når jordmor skal fylle ut helsekortet for gravide. Der skal det jo ikke bare stå navn på søsken, men også vekt ved fødsel. Jordmor må virkelig bruke så liten plass hun bare kan.
Kunne det ikke bare vært et par linjer til da? Har det ikke blitt vanligere med mer enn 4 barn snart nå?

Vel, det er jo bare å bruke baksiden av arket. Det er jo ikke miljøvennlig å skulle bruke to ark bare for å føre opp noen flere søsken:) Jeg skjønner jo det da:)

Jeg synes det er gøy å fylle inn navna på alle sammen på sånne skjemaer.

På skolen, som har totalt 80 elever, er det foreldremøte felles først og så i trinnene. På det fellesmøtet er det gjerne en kort presentasjon av oss foreldrene, der vi sier navnet vårt og hvem vi er mamma eller pappa til. Det er jo alltid morsomt, for vi blir jo aldri ferdig. Og hvis det er mannen min som skal presentere oss, så blir det jo bare tull. For han vet jo ikke engang hvilken klasse barna går i. Han har nok med å holde styr på  hvor gamle de er og etter sommeren har jo alle gått over i nytt trinn, så da sliter han litt altså. Det kan bli litt komisk. I år har vi barn i 2, 3, 5, 8 og 10. trinn på skolen. Noe som er både fordeler og ulemper (uten å gå så mye inn på det akkurat nå).

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

6 Comments:

 1. Hehe.. ja, det skulle nok ha vært noen linjer til ja. Men, det er vel 2,7 som er normalen, så da blir det sånn som det blir. Ikke at jeg helt skjønner hvordan man kan ha 2,7 barn, men det er en annen sak..

 2. Hihi, ingen tvil om at det oppleves sjokkerende for folk at noen har flere enn fire unger! Det kan da umuulig være frivillig, liksom.

  Tenkte på det sist da vi var på kino og så mormor og de 8 ungene. Jeg elsker bøkene og har lest dem høyt utallige ganger. De er tidløse – trodde jeg. Men i filmen hadde de «modernisert» historien sånn at fire av barna hørte til faren fra et tidligere forhold, tre var bare morens, og så ventet de sistemann sammen. Det var vel alt for drøyt at et par normale mennesker skulle ha åtte barn sammen da…!

  • Har de forandret historien sånn? Jeg skal uansett de filmen. Jeg elsket å se på Mormor og de 8 ungene da jeg var liten:) Jeg var så fascinert av alle barna:)

 3. Det er nok som det ble sagt lengre opp at gjennomsnittet ikke er mer enn tre barn, så da blir det nok sånn 😉

  Men jeg lurte på om du har lyst til å fortelle bakgrunnen til navnevalgene til barna dine? Ble litt nysgjerrig da jeg så at alle guttene het Richard 🙂

  • Ja, det med nanvevalgene er ikke mer spennende enn at det er lettere med guttenavn enn med jentenavn. Hehe. Vi sliter nok med å fine ett guttenavn, så den første guttenkalte vi Richard (som også er det andre navnet til mannen min), og når vi fikk neste gutt bare fortsatte vi med det og sånn ble det:)

Comments are closed