Middag til 9 for under hundrelappen!

Man kan jo ikke ha biff til middag hver dag heller!
I dag ble det superenkelt og billig og morsomt:
Risotto!

Risotto

Jeg surret hvitløk i olje, og stekte så kjøttdeig (det var det jeg hadde, varierer med pølser også, eller kylling), og det som var igjen i en pose amerikansk grønnsaksblanding.
Da kjøttdeigen var stekt hadde jeg oppi vann til koking og så ris og gurkemeie (for fargens skyld). Så kokte jeg det som vanlig når man koker ris.

Vi bruker selvfølgelig spisepinner, for det er så morsomt!
Dette er overraskende enket og veldig godt. Barna synes det er godt slik det er, men jeg liker å ha litt sitronpepper eller soyasaus på.  Ravigott er det også noen her som liker.

I dag hadde vi også med to besøkende hjem fra skolen. De syntes også det var godt. Det er lov å bruke skje hvis det blir for vanskelig med pinner. Man blir ganske sliten i hendene faktisk. Det er en øvelsesting å spise med pinner.

Dette er veldig billig middag og er også en fin måte å bruke opp rester av grønnsaker og kjøtt på.
Jeg brukte to liter vann og en liter ris, ca 5-600 gram karbonadedeig. Middag til 9 for under hundrelappen. Det er ikke dårlig!

Linda

Lik Absolutt hjemme på Facebook.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

5 Comments:

 1. Nei, det er ikke dårlig!

  Jeg er litt overrasket over at du stekte risen før koking, jeg pleier alltid å koke den først. Da har jeg lært noe i dag også.

  Billig og god middag hos oss er tomatsaus, enten most til suppe eller som saus til pasta. Med basilikun i tillegg og eventuelt parmesan på, er middagen en suksess.

  Tar gjerne imot flere tips!

  • Å? Nei jeg stekte ikke risen. Da har jeg skrevet feil, jeg skal rette på det:)

   • Åååh, men å steke risen før du har oppi kokende vann er faktisk supergodt! Da blir den veldig saftig. Bare skyll gjennom risen først, og stek den et par minutter i olje (må ha endel olje da :p), og ha kokt opp vann i vannkoker på forhånd. Så heller du bare over og koker risen på vanlig måte.

    😀

 2. Mmm…må prøvest, takk for tips!

Comments are closed