Foreldreråd

Søndag kveld er Foreldreråd-tid. Da sitter mannen min og jeg ned og går igjennom uka og hva som skal skje og hvem som skal hvor og hvem som skal kjøre hvem hvor og alt sånt.

Dette er kjempesmart! Faktisk ganske ofte, og dette er ikke kritikk av mannen min altså, så sier jeg: «Ja da er dagen her da, for du har vel ikke glemt at jeg skal bort og at du skal ha ungene alene i kveld»?
– Eh jo!

Og det er jo SÅ irriterende når jeg har sagt ifra om ting både en, to og tre ganger!

Men når vi setter oss ned og planlegger finner vi ofte ut at ting må gjøres på en annen måte kanskje også. Som til torsdag, da skal jeg på bloggevent, og må dra inn til Oslo sånn at jeg ikke rekker å hente barna først. Så hvis mannen har mye jobb sånn at han heller ikke rekker å hente, må de ta buss eller vi må fri til bestemor. Men nå har han plottet det inn på sin iPhone, så da glemmer han det ikke og får ikke panikk når torsdagen kommer.

Vi har oversikt over når vi skal på utviklingssamtale og når vi skal ha middagsgjester (som er to dager kommende uke).

Jeg plotter inn ting på kalenderen som henger på veggen her på kjøkkenet. Jeg kan plotte ting inn på mobilen min jeg også, men det er jo bare så synd når den er utladet!

Et familieråd som dette er igrunn også en date i seg selv. Vi lager te og koser oss. Jeg lagde popkorn også og mista halve posen med upoppa utover gulvet, så det ble ikke så mye popkorn. Jeg popper alltid selv fordi det er mye sunnere, og vi unngår palmeolje:)

Mannen prøver å fortelle meg at det er fint å bli minnet på ting ved å plotte det inn på mobilen, og jeg sier at det er så dumt når den er utlada! Men han minner meg vennlig på at det er noe som heter lader da. (Så god han er!)

Men med tanke på hvor mye jeg har lett etter den mobilen i det siste så tenker jeg at jeg holder meg til kalenderen på veggen altså.

Jeg blir litt roligere når ting er litt planlagt. Når jeg vet vi får gjester, så vet jeg at da må jeg kanskje fikse huset litt ekstra dagen før, så jeg ikke trenger å fokusere for mye på det den aktuelle dagen, da jeg kanskje heller vil konsentrere meg mer om maten. Og jeg har plottet inn når jeg kan dra å trene, sånn at det ikke koker bort i alt annet.

Vi har også «Familieråd»  hvor alle barna er med. Da kan de komme med forslag til middager og sånne ting og aktiviteter de vil at vi skal gjøre sammen. Og hvor vi informerer om hva som skal skje i nærmeste framtid. De kan også ta opp noe som angår familien.

Det er jo ikke alle avgjørelser som kan tas sånn fortløpende i uka, enkelte ting tar vi da opp i familierådet. Det er et råd der man tar beslutninger.

Har dere lesere Foreldreråd og Familieråd?

Ha en knallfin uke!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.