En koselig kveld hjemme!

Hver mandag har vi noe vi kaller for hjemmeaften, der vi samler sammen alle barna og har en liten leksjon og så leker vi sammen.

I dag hadde vi en leksjon om lydighet, og jeg viste en søt liten serie jeg fant her.

Lydighet Lygidhet 1 Lydighet 3 lydighet 4 lydighet 5 Lydighet 6

 

Etter å ha snakket litt om denne serien, lekte vi «Kongen befaler» der vi kan øve oss på å gjøre det som blir befalt. Altså må vi øve på å være lydige, gjøre som vi får beskjed om.

Så var det tid for lek. Mia hadde en kjempekul lek for oss. Vi ble delt inn i et jentelag og et guttelag. Så la hun en kortstokk i en haug på gulvet, og jentene skulle samle 10 kløvere, og guttene 10 spar. En og en på hvert lag løp til haugen med kort og snudde et kort, og hvis det var det de samlet på, tok de det med til laget sitt. Om det var «feil» kort ble det ikke noe kort på laget, og det var nestemann på laget sin tur. Dette var veldig gøy!
kortlek kortlek 2 kortlek 3 kortlek 4 kortlek 5 kortlek 6 kortlek 7Tja, hvilket lag tror du vant utifra det siste bildet? Haha!
Hvorfor Mia har på seg cherox vet ingen, hun har bare sin egen kule stil. Hun er utrolig flink til å sette igang leker hjemme. Det er liksom hennes «greie». I tillegg til denne leken hadde vi to leker til.
Mika driver å øver iherdig på å gå for tiden, og i dag tok han to små skritt! En stooor dag!
Mika gårKvelden avsluttes med litt sjakk. Merkelig hvor mye sjakk det går i nå om dagen. Jeg hører ofte: «Skal vi spille sjakk? Jeg vil være Magnus Carlsen»!

sjakksjakk 2

 

Vi mangler to av de hvite brikkene. Jeg vet jeg har sett den bonden for litt siden så den dukker nok opp. I mellomtiden får vi bare få litt hjelp av en marihøne(bonde) eller en hund(tårn).

Den lydighetsleksjonen hjalp. Ved legging tenkte Mia at hun skulle gjøre som hun fikk beskjed om selv om hun egentlig ville spille mer sjakk. Leggingen gikk som en lek. Kanskje jeg skulle printe ut de bildene å henge de opp på veggen på rommet deres som en daglig påminnelse:)

Ellers har Eskil vært syk og slapp i hele dag. Det er litt deilig med syke barn så lenge det ikke er alvorlig og de ikke spyr. Som i dag har det bare vært mye kos og det er jo bare koselig!

Men håper han er i farta igjen i morgen.

Linda

PS. Om du fikk med den vår diskusjon om den svanen i bakgrunnen der, så ser du at den fortsatt står der:)

Lik Absolutt hjemme på facebook. 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

One Comment:

  1. HAha, fikk han ikke viljen sin og fikk svanen ut av huset altså 😉 hihi…. Synes den er litt kul jeg da 😉 Ser ut som dere hadde en artig kveld 🙂

Comments are closed