Mia har laget julegave til lillebror

Lillebror på 4 år er glad i bokstaver.  Han kan nesten alle bokstavene og er veldig opptatt av hvilken bokstav ord begynner på og han merker seg navn i familien som begynner på samme bokstav, som for eksempel Eskil og Elias, og Mia og Mika og Mamma.

For å fremme bokstavlæringen hans enda mer foreslo jeg noe for Mia som hun kunne lage til ham i julegave. Hun har vært syk og hjemme fra skolen, men ikke så sengeliggende hele tiden at hun ikke har kunnet gjøre noe.
Så da satte hun i sving med å lage en boks med masse lapper oppi som bokstavene står på. Ideen fant jeg på denne siden. På facebook er det en side som heter Tips og inspirasjon til barnehager. Det var der jeg fant linken der denne ideen er hentet fra. Jeg anbefaler å like siden, jeg har fått så mange ideer derfra og har også laget masse av det jeg finner der. Vi har jo tross alt hjemmebarnehage her!

Vel, så satte altså Mia igang å klippe ut bokstaver, både små og store. De små er limt på på den ene siden, de store på den andre siden.
bokstaver

bokstaver 2De sjeldne bokstavene som vi ikke kunne finne i avisene, bare skrev hun selv på en liten lapp. Den hvite boksen med rødt lokk som det før var tyttebær i, skal romma alle bokstavene, og også tall. Jeg hjalp til å skjære hull i lokket, og hun lagde en fiskestang med magnet på. Vi skal kjøpe noen bokstav-klistremerker til å dekorere boksen med.
Alle bokstavene har fått en binders på seg, så de kan bli fisket opp med magnet fiskekroken.

Nå var dette veldig populært her hjemme, så den er allerede i bruk.

Det er mange varianter man kan bruke den på. Når man fisker opp en bokstav skal man gjenkjenne den og si hva den heter og lyden.
– Man kan si navn som begynner på den bokstaven.
– Man kan si spiselige ting som begynner på den bokstaven.
– Man kan si ting som begynner på bokstaven.
– Man kan si engelske ord på den bokstaven (for de som har begynt med engelsk).

– Man kan også når man har samlet noen bokstaver lage ord, både ordentlige ord og tulleord.

Jentene elsker denne lille saken. Så enkelt og helt gratis! Genialt!
Jeg blir så glad over sånne supre tips jeg finner og som kan lages relativt enkelt og kjapt!

Linda

Lik Absolutt hjemme på Facebook.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

One Comment:

  1. Iselinbst.blogg.no - mamma og interiør

    Så koslig gave 🙂 Det er nok en kjempe suksess 🙂

Comments are closed