Adventskalender og mange barn

I år har jeg gjort noe som jeg aldri har gjort. Eller rettere sagt: I år har jeg ikke gjort det som jeg alltid har gjort.
Jeg har i alle år laget pakkekalender, en til hver av barna.
Mannen min og jeg har hvert år i slutten av november sittet å pakket pakker og spist ostepopp og drukket julebrus.

I fjor ble ble det 24* 6 pakker = 144 pakker.

Dette er en tradisjonen som strekker seg helt tilbake i min barndom, så den har stått veldig sterkt.
Men, det blir både dyrt og det tar veldig mye tid. Dyrt blir det selv om jeg prøver å gjøre det rimelig.

Så jeg har nå brutt tradisjonen, i år kjøpte jeg sånn helt billige sjokoladekalendere til barna. Og de er strålende fornøyd.
kalenderDet som er, er at vi mødre (i allefall jeg) ofte legger nesten for mye i slike ting som advenstkalendere og bursdager. Og når vi først begynner så kan vi ikke slutte.
Men jeg har innsett at jeg ikke kan slite med ut på å pakke inn langt over 100 pakker.

Jeg hadde tenkt å lage en felles aktivitetskalender som vi kan bruke år etter år. En venn av meg har det, og jeg har spurt om hun kan blogge litt om den og vise den frem, for den er kjempefin! Jeg får pushe litt på henne.

Men barna har kalender på skolen og de har det på Spenst treningssenter ( i går var luka at de skulle leke sisten, og etterpå så de en episode av Jul i Svingen).

En annen ting er at flere av barna åpner hele kalenderen på en gang, og da er jeg jo veldig kipt å ha brukt mye tid på noe som skulle vare hele desember, og så åpnes alt samme dagen. Det gidder jeg heller ikke.

Jeg føler meg veldig fornøyd med å ikke ha pakket inn 144 gaver (og da har ikke babyen fått, så til neste år hadde jeg måttet pakke enda flere pakker).

I fremtiden blir det enkle kalendere og felles aktivitetskalender. Jeg har tenkt til å bruke adventstiden til å lage en «evighets-aktivitetskalender» noe àla den min venninne har.

Kalenderen er et stykke stoff som har  24 lommer. I hver lomme er et kort hvor det står hva som er dagens aktivitet.
Jeg tenker at noen av aktivitetene er søndagene i advent, at å tenne 1. 2. 3. og 4. søndag i advent er et kort hver, og Luciadagen er et kort. Da har jeg allerede 5 faste kort, og å pynte juletreet er et kort.
Gleder meg til å få det ferdig. Jeg må se om jeg har noe fint stoff.

Hvordan gjør du det med adventskalender?

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

11 Comments:

 1. Christina Bjerknes

  For en flott blogg du har. Hyggelig å lese om familien din 🙂

  Jeg har to jenter som i alle år har fått pakke kalender hver dag.
  I år får de 1-2 pakker hver søndag istedet.

  Det blir billigere og jeg slipper alt «skrotet» som det blir med små «billige» gaver.

  Ha en flott førjulstid 🙂

  • Hei og takk for at du titter innom:) Ja det med skrotet som blir ut av det er også en ting. Enten så blir det liggende ting rundt som men egentlig ikke trenger, og/eller det ligger i allefall innpakningspapir rundt omkring. Ikke alle er like flinke til å kaste dette med en gang. Jeg er så glad jeg slipper det i år:)

   Ha en flott førjulstid dere også 😀

 2. Vi har kjørt pakkekalendere et par ganger bare..Synes det er slitsomt og dyrt, og selv om ungene synes det er stas er de også veldig fornøyde med sjokoladekalendere! I fjor ble det kun sjokolade, for da gikk jeg gravid og var grasalt dårlig!! I år skal de få hver sin gave på Søndagene. Neste søndag får de hvert sitt juleblad 🙂
  Vi har også 24 kort med aktiviteter å gjøre sammen. Vi følger ikke den slavisk, men hvis jeg har planlagt en aktivitet ber jeg de se på dagens kort.. 🙂

  • Smart! Det er så lurt å gjøre det enkelt! Her et år fikk jeg det for meg at jeg også skulle SY en kalender til hvert barn som jeg kunne henge pakkene på. Jeg sydde på 24 knapper på hver kalender i tillegg til at jeg hadde aplikert et bilde på hver kalender!! Er det mulig! Det var tidkrevende. Og så en annen ting, hvor skal disse kalenderen henge da, når de er i bruk? Haha. Nei, det er på tide å roe ned det der nå for meg altså.)

 3. Takk for svaret ditt Linda. Høres enormt ut med 144 pakker, skrekk og gru.

  Har prøvd litt forskjellig her i huset, men nå må jeg bestemme meg for ha som skal bli trad her i huset, hva de skal få vokse opp med. Så i år har jeg lagt listen på nederste trinn igjen (etter litt opp og ned med pakker, pekkerkakerhjerter ect). Vi «nullstiller» oss litt. I år har de to store 10kr sjokoladekalendre mens de ser jul i svingen på supern. På kvelden får de pepperkake som henger enkelt opp i en snor på veggen og som de får hver 2.dag (de bytter på og få), samtidig som vi ser på skomakergata på dvd. Mer skulle ikke til, de storkoser seg og vi får et par runder med rolig hygge. Når dvden går på kvelden mater jeg ofte babyen så det blir litt ro rundt det hele, ellers bare maser han. Den er også mer fleksibel enn tv’n, så vi kan tilpasse den litt uten å stresse til tv. På morgenen har vi masse tid før bhg og duppen til minsten, så da passer det å se tv styrt kalender.

  Er ikke helt sikker hva jeg lander på. De er jo ganske små enda. Men tror det blir pakkekalender lør og søn og noe enkelt i hverdagen. Gleder meg til å se venninnen din sin jalender. Hørtes super ut 🙂

  • Ja det er smart å legge lista litt lavt, det er jo tross alt bare en nedtelling. Det trenger ikke å koste skjorta eller å ta så mye tid at det blir stress. Stress har vi nok av fra før:)

 4. Hos oss har guttene fått av slektninger både legokalender, sjokoladekalender og flakskalender. Muligens litt i overkant. Var redd de skulle savne gavekalenderene, men det har ikke vært spørsmål etter det en gang. Så lav list er en god plan!

  Gleder meg til å se venninna di sin kalender. Har vurdert det samme selv, men jeg har ikke alltid oversikt over hva som skjer i desember på starten av måneden. Også hender det jo at jeg ikke er hjemme, så det må være overkommelig også for mannen å arrangere aktiviteten.

 5. Kari Anne Brekke

  Hei. Vi har tradisjon for å samlast rundt kjøkkenbordet 30. november, ungane (3 stykke) og eg, med 2 posar twist og pakkeband i tre fargar. Eg har brodert kalendar med 24 ringar på, og der henger vi opp twist som kvar og ein vel ut. Kvar unge har si farge på bandet, så veit dei kven som er kven sin av twistane som heng der. Min jobb er å knyte pakkeband på twistane (av og til hjelper dei to eldste på 14 og 15, men eg syns dette er kjekt å sitte å «putle» med i kveldsmørket), og så feste ein til kvar kvar dag. twistane får dei som barne-tv godt. (I år er yngstejenta på mjølkefri diett for tida, så sjokoladebitane er bytta ut med seigemenn).
  Det året eg laga kalendaren pakka eg inn 24 pakkar som på julafta vart ein heil Legofigur for kvar unge (på den tida hadde vi to). Dette var meir styr enn glede, for meg i hvertfall, så i fellesskap bestemte vi oss for twistkalendaren – som er like populær kvart år.

  • Så smart med forskjellig farge til hvert barn! Og at barna er med på det, det letter jo jobben litt for deg:)

 6. Torhild Skarstein

  Her hos oss har vi og prøvd noe nytt i år. Før har vi hatt både sjokolade, figur-kalender og pakke-. kalender, men i år, som vi bare har et hjemmeboende barn har vi satsa på aktivitets-advents-kalender. Veldig enkelt, men vellykket, så langt. Jeg har bare pynta et «sursild-glass» litt, og hver dag legger jeg oppi en lapp med en aktivitet vi skal gjøre sammen (veldig greitt å bare planlegge en aktivitet av ganga;)

 7. Billige sjokoladekalendere her også for første gang i år. Ungene er strålende fornøyd med å få en sjokoladebit hver dag! Så dette må gjentas, billig, enkelt og godt mottatt 😉

Comments are closed