Labyrintbursdagsrapport!

 

Labyrintbursdagen ble en suksess! Det eneste problemet var bare at tiden gikk så altfor fort!

Mia lagde mange livspukker før festen, jeg lagde cola-gelè og grønn vaniljesaus(slim), sjokoladekake som jeg hadde tenkt å lage en labyrint på toppen på, noe jeg ikke rakk. Jeg klarte til og med å prestere å sette på ett lys for lite på kaka. Uff da. Og isen rakk vi ikke engang. Vi pyntet med slim og ekle dyr på bordet.

Det er smart å lage gele i plastkopper, for det letter arbeidet med servering senere.

Alle var rimelig klare til å hive seg over oppgavene. Vi delte inn i lag på tre og tre og satte i gang.

Spindelvev/ Krampus

Jeg hadde kjøpt masse strikk som vi hadde festet på kryss og tvers i stua sånn at det  ble et stort nett. Der skulle lagene komme seg over uten å komme nær spindelvevtrådene uten at Krampus merket noe. Han sprutet også slim (vann) på dem.

Så var det hos Bolten, hvor de I samarbeid skulle bygge et tårn av klosser. En av dem så på en tegning av hvordan tårnet skulle se ut, og han sa til en annen på laget  hvilken kloss vedkommende skulle finne frem, og den tredje skulle da bygge tårnet slik som førstemann beskrev. Hvis tårnet ikke var riktig innen en gitt tid, kom Bolt og rev ned tårnet. Det var tre forskjellige tårn de skulle bygge.

Etter det var de hos Muttern som feis hvis de mistet slimballen som de ved hjelp av to rør skulle frakte gjennom kjøkkenet og putte oppi en bolle. Rørene hadde jeg laget ved å dele et papprør på tvers.

Til sist var det finale og de skulle hoppe fra «stein» til «stein» uten å falle i slimet (gulvet), og til sist måtte de være flinke i Memory.

De kunne samle livspukker i alle lekene og kjempe for å beholde så mange som mulig av dem under Memory til sist.

Vel, og etter alt dette var det nesten så vi ikke rakk kake og gaveåpning. Så vi fikk det ørlitegranne travelt på slutten.

Tilbakemeldingene var «Verdens kuleste bursdag» fra flere av gjestene og bursdagsbarnet syntes det var kult, men at de hadde hatt så liten tid, enda vi holdt på i 2, 5 time.

Etter festen, dro vi til lekebutikken der Mia kjøpte seg en Furby for bursdagspengene hun fikk.

Så dette kan jeg anbefale videre altså. Det var heller ikke veldig avansert og hverken forberede eller gjennomføre.

Selv de som var mest sjenerte var svært engasjerte og alle var med og alle var glade hele tiden.

 

DSC_0625 Forberedelser DSC_0623 DSC_0622 Lælli Spindelvev DSC_0643 Klosser Muttern

Braksuksess kaller jeg det, og sier meg meget fornøyd med opplegget 😀

Siden jeg synes det er så morsomt å ordne til bursdager her, kaller jentene meg for Pinky-pie, som er en my little pony som elsker å lage fester. Haha!

 

God helg videre!

Linda

 

 

 

 

 

13 Comments:

 1. Hvilken alder var det på gjestene, vil tro at ikke dette kan gjennomføres i alle aldre …?

  • Gjestene var fra 6 til 10 år, småskolealder 1. til 4. trinn:) Men storebror på snart 14 ville også være med og lekte spesielt Muttern (simball som fraktes i rør) etter bursdagen:) Og det passer ypperlig for både gutter og jenter 🙂 Delte inn i lag ved at de teipet fast en remse med farget papir rundt armen, så slik visste jeg hele tiden hvem som var på lag.

 2. Høres ut som en super bursdag.
  Du er flink og kreativ 🙂

 3. Måtte le litt da jeg kom over innlegget ditt. Satt å googlet sammen men sønnen min (som blir fire på torsdag) som ønsker seg «taurusbursdag». Lurt med gele og slimsaus 😉 ideene tas med videre.

  • Haha, så bra! Det er bare å kopiere vettu! Lykke til! Har man litt mer tid kan man jo gjøre mer ut av det også, Jeg hadde jo tenkt til å dekorere sjokoladekaken med en labyrint på toppen. Det hadde jo vært kult, men det rakk jeg altså ikke..haha. Men det viktigste var jo lekene og det ble i allefall bra:)

 4. Så utrolig kreativ du er Linda!! Høres ut som en veldig morsom bursdag. Good job! 🙂

 5. Så utrolig gøy! Det var virkelig en god ide, labyrinten er kjempepop her hjemme også. Kanskje jeg skal herme ved neste anledning?? Tusen takk for en super rapport ihvertfall, du inspirerer alltid!!!

  • Det er bare å kopiere! Og man kan jo gjøre mer ut av det også, men dette var liksom det jeg rakk da. Hadde noen planer for der robotene også, jeg hadde tenkt å ha en rød bøtte på Taurus og teipe på øyne og utstyre ham med en saks i hver hånd. Men fant ingen rød bøtte i tide.

   • Nei, det er jo ikke alt man planlegger som man får tid til, men dette innlegget får jo så fint fram det viktigste poenget – nemlig at det man faktisk får gjort som regel er mer enn bra nok 😉

 6. Hei 🙂 har aldri kommentert før, men vil gjerne fortelle deg at jeg er fast leser av bloggen din. Synes du er inspirerende! Selv er jeg hjemme med to små (foreløpig) og jobber deltid i helger. Stortrives med å være hjemme med barna! Har du noen tips til ettårsdag? Han er jo så liten, så han vil jo ikke huske noe, men eldstebror på snart tre er veldig opptatt av at nå er det bursdag snart.

  • Hei og takk for hyggelig kommentar!

   Jeg har en ide til ettårsdag. Ettåringen vil jo ikke huske det, men for de eldre søsknene og gjestene kan man jo likevel gjøre noe ut av det.
   Tidligere har jeg hatt en quiz som for det meste handler om bursdagsbarnet og det som han/hun er intressert i. Spørsmål kan f.eks være: Hvor mange tenner har x? Hva liker x å kose med? Hvilken farge har vogna til x? Hvilken sang elsker x å danse til? Hvor tung er han?
   Og for å gjøre litt stas på storebror eller søster, kan man jo ha spørsmål som: Hva er favorittfilmen til storesøstser/bror? Hvilken farge er storesøster/bror på øynene?
   Man kan jo ha masse rart at spørsmål. Men på denne måten vil tema være bursdagbarnet, selv om han skulle ligge å sove, for det skjer jo brått:)
   Og så kan jo storesøsken pynte kaken, eller hjelpe til, det synes de er stas og de synes det er fint å lage kake til lillebror:)

   Jeg har sikkert flere tips også, men jeg er på vei ut døra akkurat nå, men kommer jeg på noe mer så skal jeg si ifra:)

   Igjen, takk for kommentar, det er så hyggelig å høre fra lesere:D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.