Dagens (årets) outfit

Du har kanskje rukket å få med deg Ellen Hagemann`s forkleaksjon?
Det går ut på at hun skal gå med forkle hver bidige dag i ett år fra nå av for å synliggjøre alt det ubetalte arbeidet som gjøres i samfunnet.

Utdrag fra reportasje i Dagen.no: 

Med forkle-aksjonen håper Hageman å gjøre «det usynlige og ubetalte omsorgsarbeidet mer synlig».

– Det er en protest mot at vi måler våre liv i kroner og øre, og det er en hyllest til alt det kvinner gjør og har gjort av arbeid som er helt avgjørende verdifullt, men som ikke synes i bruttonasjonalprodukt, sier Hageman.

Nå er hun lei av at det å passe barn, lage mat, vaske og klær har lav status i dagens samfunn.

– Husarbeid har så lav status at mange ikke en gang vil kalle det arbeid. Kanskje det er nettopp fordi dette tradisjonelt er kvinnearbeid? Men vi klarer oss ikke uten dette arbeidet. Vi må ha mat. Noen må lage den. Vi må vaske hus og klær. Noen må gjøre det. Unger må trøstes. Bleier må skiftes, understreker Hageman.

Du kan lese hele reportasjen HER.

Om jeg er med? Såklart, og jeg håper vi får se mange fine damer med forklær fremover. Jeg har plutselig fått så mange forkle-ideer også, så her er det bare å kjøre igang symaskinen.
Men jeg begynner med dette forkleet. Det har vært flittig brukt siden jeg fikk det til jul av min mor. Jeg ønsket meg et nytt forkle og hun sydde det til meg. Å gå med forkle er også å vise at jeg setter pris på alt det ubetalte, viktige arbeid min mor har gjort oppigjennom årene.

DSC_0740

Så da er vi igang! Er du med?

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

4 Comments:

  1. Mitt forkle henger på kjøkkenet, har tidligere kun tatt det på når jeg har lagd mat og har pent tøy innenfor. Men nå skal jeg jaggu ta det på meg oftere, uansett antrekk under 😀 Vi gjør en god jobb i hus og hjem, det er jeg stolt av 😀

  2. Ellen forklefeminist Hageman

    Der var forkle på – så bra! I morgen er jeg gjest i lørdagsrevyen kl.19. Del gjerne på face-book! Jeg skal lage face-bookside til aksjonen etterhvert!

  3. Forkleet bruker jeg som regel bare når jeg baker boller eller småkaker. Men jeg burde nok brukt det oftere, for jeg har stadig flekker på klærne etter å ha laget mat (og jeg kan ikke en gang huske at jeg har sølt…).

    God ide å ta fram symaskina. Kanskje jeg hadde brukt forkle oftere dersom jeg hadde et jeg likte skikkelig godt?

Comments are closed