Hagen`s pizza-express

Noen ganger er vi flinke å inviterer noen over til middag. Litt for sjelden dessverre. Men i dag inviterte vi noen gode venner av oss. En familie med fem barn. Og siden det er fradag, så er det pizza på menyen.
Jeg lager alltid hjemmelaget pizza, og det tar igrunn ikke noe særlig mer tid å lage seks pizzaer enn tre. Barna hjalp til å raspe ost og steke karbonandedeig og kebabkjøtt, samt å ta på fyll på pizzaene.

DSC_0752 DSC_0753 DSC_0754 DSC_0757 DSC_0758 DSC_0763

Noen har spurt etter oppskrift på pizzaen jeg lager. Men det har jeg jo ikke, men jeg kan si hvordan jeg gjør det:

Jeg setter en så stor deig som jeg trenger av hvetemel, vann, salt og gjær. Jeg lar den heve en times tid.
Til pizzasaus bruker jeg hakkede tomater, som jeg kjører litt i kjøkkenmaskinen så det er helt fint og hakket.

Så baker jeg ut pizzaene, og bruker en fantastisk silikon-kjevle som jeg elsker!
Så har jeg på pizzasausen i et tynt lag (ikke for tynt, men absolutt ikke for tykt).
De pizzaene jeg har karbonadedeig på, tar jeg på kjøttet før osten, og deretter peperoni eller eventuelt bacon.
På alle pizzaer med annet en karbonadedeig, har jeg på osten først.

Topper pizzaen meg pizzakrydder (oregano).

Jeg pleide å bruke pizzafunksjon før, men har gått helt over til å bruke varmluft og da steker jeg ikke pizzaen ett minutt for lenge, heller ikke ett for mye (helst perfekt), sånn at bunnen bli helt myk å sette tennene i. Det er utrolig deilig!

Hemmeligheten med kebabpizza, er å ha på kebabkjøttet etter at pizzaen er tatt ut av ovnen. Hold kebabkjøttet varmt og ha det rett på pizzaen med en gang den er stekt. Hvis man har på ferdig stekt kebabkjøtt på pizzaen og så putter det i ovnen, så blir kjøttet tørt og hardt.
Jeg liker å ha lett stekt løk på også. Men vi pleier å ha det ved siden av, siden noen her ikke liker løk.

Barna her er helt gale etter hjemmelaget pizza! Den med banan, skinke og ananas er kjempegodt!

Har du forslag til spennende pizzafyll, så tar jeg med glede imot:)

Ha en fortsatt fin fredag, her åpnes snart Ben&Jerrys-is. Yammi!

Linda

7 Comments:

  1. ÅÅÅh, det så digg ut jah 🙂

  2. Tunfisk og stekt løk…
    Stekt Sjampinjong med litt hakket hvitløk og hakket persille…
    Elles ville jeg hatt litt olivenolje i deigen, og i tomatsausen pleier jeg å tilsette salt, litt olivenolje og origano… (Mannen har jobba mange år på pizzeria i Italia) hehe 🙂

  3. Såg veldig godt ut 🙂 Håper dere koste dere !

  4. nam nam 😀

  5. Jeg lager alltid «hvis pizza». Creme fraishe på bunnen, kyllingkjøttdeig eller kylligbiter,løk og mais,kanskje litt tomat. Kjenpegod

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.