Da er tiden kommet! (Ryddesensasjon)

Mange har lurt på hva det er jeg holder på å lage til som skal gjøre ryddingen så enkel. Eller rettere sagt, hvordan i alle dager få barna til å rydde?
Og hva skal jeg med disse kortene som jeg lagde i romjulen?
ryddeopplegg

Nå er jeg altså ferdig med å lage en oppslagsplan for rydding for alle her i huset. Jeg har laget den av et stykke stoff og remser med transparent voksduk. Remsene sydde jeg på slik at de overlappet hverandre. Hadde vi ikke vært så mange hadde jeg hatt de under hverandre uten at de ovelappet hverandre. Og jeg ville hatt dagene horisontalt og navnene vannrett.

DSC_0651 DSC_0652Her har jeg sydd transaprente remser som overlapper hverandre.

Men hos oss ble det altså omvendt; dagene vannrett og navnene horisontalt.

Da jeg hadde sydd de transparente remsene på horisontalt og overlappende, sydde jeg lommene ved å sy vertikale sømmer. Jeg har også sydd litt smalere lommer helt til høyre så jeg kunne plassere ukedagene nedover, og også en smalere lommeremse horisontalt nest øverst, med plass til navnene. Helt øverst, over navnene, er en rad med lommer, og der tenkte jeg å legge belønninger.

DSC_0657

Og her er hele, med navnelapper og ukedaglapper og alle disse kortene.
DSC_0767 DSC_0769

Helt til venstre er alle kodelappene i hver sin lomme. Hver sone har sin farge( bad=blå, stue= rosa osv), noe som letter mitt arbeid når jeg skal fordele oppgavene. Hver sone rullerer, slik at man ikke har samme sone hver uke. På den måten trenger de ikke klage på at de har badet, for neste uke er det en annen som har det. Så da kan de heller være glad for at de ikke har badet hver eneste uke.
Det er jeg som til enhver tid bestemmer hvilke oppgaver som skal ligge i lommene, og det kommer helt an på hva behovet er.

Jeg har tenkt å lage «penger» av bilder av penger som jeg laminerer og som de kan samle ved å gjøre en bra jobb. Og når jeg har penger, kan de veksle til ekte penger.
Men de latepengene har jeg altså ikke laget ennå, og det er litt fordi jeg ikke har bestemt meg helt for hva slags mynter det liksom skal være, skal det være kronestykker, femmere, tiere? Ja, jeg tenker fortsatt litt på det. Eller kanskje bare smilefjes?

Dette er ikke så avansert som det kanskje ser ut altså. Det fine er at jeg slipper å si hele tiden hva enhver skal gjøre, for de kan bare sjekke lommen på riktig dag, og så ligger det der en eller flere oppgave-lapper som de skal gjøre.

Hvis noen lurer på hvorfor det ikke ligger noen oppgaver i Pappa-lommene, så er det fordi han er på lag med Eskil.

Og jeg har hele huset, og den som har kjøkkenet har kjøkkenet sammen med meg, for der trenger jeg alltid noen ekstra hender.

Poenget er ikke at huset alltid SKAL være helt shinet, men at alle vet at de trenger å bidra og ikke minst at alle vet at vi trenger dem og at når de gjør en fin innsats så roser vi dem og takker dem og at dette skal de vokse og bygge selvfølelse på.

Så synes jeg jo selv at den ble ganske fargerik og dekorativ. Den henger fint og sentralt i gangen! Det var Mia som stemplet på navn og ukedager.

Nå, skal jeg gå å minnne alle på at de må ta en titt i dagens lomme:)

Ha en fin mandag og ikke minst en fin uke videre!

Linda

Absolutt hjemme er på Facebook. Og hvis du syntes dette var en god idè, blir jeg superglad om du vil dele det.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

One Comment:

  1. Yøss, imponerende, du er flink! Dette så veldig lurt ut 🙂

    Til deg:
    http://florisah.blogspot.no/2014/02/blog-award.html

Comments are closed