Lavkarbopizza man kan spise med hendene

Jeg er ganske ny på Lavkarbo og prøvde en pizza for litt siden, som ble ganske omelettaktig. Det var litt nedtur siden jeg spiser omelett nesten hver dag til frokost. Pluss at den var umulig å holde i hånda å spise. Måtte bruke kniv og gaffel.

Så googlet jeg litt for å finne en annen oppsrkift. Og jeg trenger jo ikke å gjøre alle «feilene» jeg, når så mange andre har prøvd før meg. Så jeg stolte på en oppskrift som lovte at pizzaen ikke ville smake omelett med pizzafyll, pluss at man skulle kunne holde den i hånda og spise den.

Og hurra! Dette funka! Skikkelig også! Jeg tror hemmeligheten her var fiberhusk, for dette minnet om deig, og ikke omelett!

pizza

Jeg kunne holde den i hånda og spise den, og den var kjempegod!

Denne oppskriften var kanskje en smule snau til to personer. Jeg kunne fint ha spist ett til to stykker til. Så neste gang skal jeg doble den, og det som blir til overs kan jeg spare til en frokost eller lunch, for den er nok kjempegod kald også vil jeg tro, eller man kan bare varme den i microen.

Jeg fant oppskriften på LCHF-bloggen. Der er det også masse masse annet som jeg skal teste ut!

 

Oppskrift på Lavkarbo-pizza som kan holdes i hånden.

4 egg
4 ss kremfløte
2 ss olje
1 ts bakepulver
2 ss fiberhusk
2 dl revet ost
2-3 ss malte sesamfrø
salt
oregano
Slik gjør du: 
Sett ovnen på 250 grader.

Bland alle ingrediensene i en bolle og la røren stå og svelle i ca. 15 minutter.

Smør massen utover en bakepapirkledt stekeplate med en slikkepott.

Stek bunnen til den blir gylden. Steketiden vil variere alt ettersom hvor tynt/tykt du har smurt deigen utover stekeplaten.

Ta ut bunnen, ha på fyll (hva du vil – jeg hadde på sopp, bacon, pepperoni, paprika og ost) og fortsett å steke til osten på toppen er smeltet.

Nam! Takk til LCHF-bloggen!

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

4 Comments:

  1. Er det noe sted man kan se programmet drre var med i gratis ?

    • Ikke gratis tror jeg. Det finnes på dplay, ellers må man satse på å få med seg tv-sendingene torsdag er kl 2030, eller reprisen søndager kl 1900. 😀

  2. Kan ikke du minne oss på dette hver torsdag på FB? Jeg regnet med du ville det, så skrev det ikke opp :flau:

    • Hehe, ok, jeg kan gjøre det 🙂 Både torsdag er og søndager da det er reprise kasnkje:D?

Comments are closed