Ikke så perfekt som det ser ut som

Jeg tror kanskje at jeg må presisere at vår familie også bare er en vanlig familie. Dere har sett oss i Familieliv, der vi koser og ler og det florerer av kjærlighet. Dere har lest her på bloggen og jeg ser jo at det kan se ut om om vi har et perfekt familieliv.

Men, vi har ikke det. Det dere har fått se på tv og det som kommer frem på bloggen er bare en del av virkeligheten. Og slik må det jo være. Jeg bruker jo ikke bloggen til å slenge ut alle mine frustrasjoner, spesielt ikke fordi jeg ville aldri skrevet noe som ydmyker mine barn eller min ektefelle. Jeg tar sterk motstand fra offentlig skittentøyvask for å si det sånn.
Men det er klart at jeg også strever med ting, når det gjelder meg selv, barna og til og med i ekteskapet til tider.

Min far pleide å si: «Familien er en organisasjon som løser problemer». Altså så vil det alltid oppstå problemer i en familie, selv om den er og ser aldri så perfekt ut. Alle mennesker har egne ting å stri med og alle vil oppleve vanskeligheter før eller siden. Og dette kan og vil påvirke resten av familien.
Men da er det også godt å ha en familie, for det er da alle andre må trå til å hjelpe til og være med å løse problemene som måtte komme.

Men alikevel så stemmer det jo at vi har det så bra som det ser ut også, når vi har det bra, så har vi det virkelig bra, men det går opp og ned hos oss også, som hos de fleste.

Med tilgivelse og omvendelse kommer vi veldig langt. Det er to egenskaper som er helt uunnværlige for å ha et godt familieliv.
Stolthet må man sparke ut av vinduet, for det har ingenting i en familie å gjøre.
Spark ut stoltheten og inviter ydmykheten inn i hjemmet. Den har vi også stor bruk for.

En annen egenskap som vi setter høyt, er humor. Le og ha det gøy så ofte som mulig, og kos hver eneste dag.

Jeg håper og ber om at vår familie må holde seg sterk og nær og latterfyllt for alltid! Og det krever mye innsats fra alle parter. Det å bygge en sterk familie er hard jobbing!

cropped-cropped-Header-sort-hvit.jpg

Etter min mening er det enkelte ting man trenger å lære her i livet som man best lærer hjemme i sin familie. Å fokuserer på og utvikle egenskaper som tilgivelse, omvendelse, ydmykhet og tålmodighet for eksempel. Dette er egenskaper som etter min mening er helt nødvendige for å ha et godt liv med de du lever sammen med.
Derfor burde man alltid strebe etter å tilegne seg disse egenskapene. For noen ligger det lett, mens andre må anstrenge seg mer.
Unnskyldninger som «jeg er bare sånn», holder ikke. Alle har noe de trenger å bli flinkere til.
Det fine med å ha barn, enten du har en eller ti er at du har kjempegod mulighet til å utvikle spesielt tålmodighet, er ikke det fint? Å ha barn er på en måte vidergående nivå i å studere disse tingene. Å ha et ekteskap er kanskje å ta mastergrad, eller hva?
Det kan til tider være et hardt pensum, men gevinsten ved å lykkes er svært høy!

Linda

Følg oss på Facebook og bli med på våre oppturer og nedturer:)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.