Svar på spørsmålsrunde

Hei! Takk for mange spørsmål. Her har jeg svart på alle sammen, og har også tatt med noen fra innboksen og mailen min:

Hva tror dere på og hvordan praktiserer dere troen?
– Vi tror på Gud og at han er vår skaper, vår himmelske Far. Vi tror at vi Jesus er Guds sønn. Vi tror at vi levde sammen med Gud før vi kom til jorden og at vi gjennom å etterleve hans bud og befalinger her på jorden kan komme tilbake til ham igjen. Det er vårt store mål og det vi streber etter. Vi tror at han elsker alle sine barn og at han hører våre bønner og at han ønsker å være en del av livet vårt. Vi tror også at familien kan vare evig gjennom at vi inngår pakter i Guds hus som er Templet.

Her ble kjærsteparet beseglet for tid og all evighet. Dette er Stockholm tempel som er det som er nærmest for oss.

Her ble kjærsteparet beseglet for tid og all evighet. Dette er Stockholm tempel som er det som er nærmest for oss.

Der kan vi bil viet og beseglet for tid (tiden her på jorden) og all evighet (tiden som også kommer etter livet her på jorden), som betyr at familiebåndet og ekteskapet ikke slutter når vi dør. Vi tror at det er mer etter dette livet og da er det for oss fantastisk at ekteskapet også kan fortsette videre selv om vi dør. Vi tror at vi vil få treffe Familiemedlemmer som er gått bort før oss på den «andre» siden og fortsette ekteskapet/familielivet i evigheten.

Vi praktiserer vår tro på den måten at vi går i kirken hver søndag og på hverdager prøver vi så godt vi kan å etterleve det vi lærer i kirken. Vi takker for maten ved at vi ber for maten, og vi ber også kveldsønn sammen som familie.

Vil dere ha flere barn?
– Ja!
Hvorfor har barna deres fått de navnene de har?
– 
Ikke noe spesiell grunn egentlig, bare at det var navn vi likte. Men alle gutta heter «Richard» til mellomnavn, og det er fordi vi har store problemer med å finne guttenavn, derfor har vi bare brukt «Richard» som mellomnavn, Det kommer fra «Dan Richard» som er navnet til min mann.

Hei Linda! Har barna dine fritidsaktiviteter? Evnt hvilke? Bare med to barn var det hektisk med fotball, håndball, svømming, drama og sjakk. Gruer meg til de to minste har slike aktiviteter. En ting er jo å følge de opp, en annen ting er jo dugnader flere ganger i året der barna ikke engang får være med… Hvordan får dere den kabalen til å gå opp?

– Akkurat nå har ikke noen av barna fritidsaktiviteter. Tidligere gikk alle på Taekwondo, men det ble for mye for meg når det kom til stykke. Mannen min kom sent hjem fra jobb den tiden og alt falt derfor på meg når det gjaldt både lekser middag og å få de klare til treningen. Gravid og senere med liten baby ble det litt mye. Vi måtte ta en pause. To av dem har også vært innom dansing, og to av dem har vært innom parkour. Noen av dem har i perioder vært med i en flott aktivitetspark på treningsenteret der jeg har trent i perioder.
Nå til høsten skal vi melde noen på litt diverse aktiviteter, De vil litt forkjelleige ting nå, så det blir en kabal som må gå opp. Men de tre eldste er nå såpass store at de kan komme seg steder med sykkel eller buss på egen hånd, i alle fall når det er greit vær.
Det blir mye, men det har man liksom lagt litt opp til med mange barn. Men jeg synes det holder at de er med på EN aktivitet hver, det får holde.

Hva slags legge rutiner og tider har dere på små barna, mellom storebarna og de største barna ?

– I teorien legger de minste seg kl 2030 og de største seg kl 21/22. De aller minste (som type baby) har ikke noe spesiell tid. Dette er altså i teorien, legging kan virkelig være en prøvelse.
Vi er ikke noen eksperter på det med leggerutiner altså. Kunne gjerne jobbet litt mer med det.

Hvor ser du deg selv om 10 år?

– Om 10 år har jeg forhåpentligvis fortsatt småbarn. Jeg har muligens startet å jobbe litt, men det kommer an på hvor mange flere barn vi får. Men jeg tror nok at jeg har det ganske kult uansett hva jeg gjør på den tiden.

Bildet av skoene i gangen vekket en nysgjerrighet om den praktiske hverdagslogistikken hos meg. Hvordan lagrer dere alt utstyr/alle klær/sko osv til så mange mennesker i ulik alder? (Du har jo selv fortalt at huset ikke er så stort.) Her mottas alle gode tips og triks med stor takk :-)

Hvor mange ganger setter dere på vaskemaskina i løpet av en uke? …Og for en person som har nok med «å pare» sine egne og mannens sokker etter en vask: hvordan får dere til det når det er ni par føtter som skal ha hver sine sokker? :-D
Takk for en fin blogg, som jeg har vært innom fra tid til annen siden jeg så dere på TV :-)

Vi har et stort loft der vi lagrer det som ikke er i bruk, og som venter på at noen skal passe inn i klærne/skoene. Hadde ikke klart meg uten loftet.
Jeg pleier å få barna til å pare sokker ved hjelp av en sokkelek. Noen ganger gjør jeg det også som en lek med de som er hjemmebarn (altså som ikke går på skolen), og noen ganger tar gjør jeg det selv. Jeg har sortert single sokker i sorte/hvite/grå/rosa/diverse farger og på den måten trenger jeg ikke alltid å velte HELE sokkekurven utover, men kanskje bare ta de sorte. Det er jo lettere for småbarn å finne par når de kan se etter møster og farger, så da kan de ta de sokkene. Det er dessuten litt «matematikk» for de minste å finne par.
Vaskemaskinen går i snitt ca to ganger om dagen. Noen ganger mindre, noen ganger mer. Har 8 kg kapasitet på vaskemaskinen og har valgt Miele fordi vaskemaskin er noe av det vikstigste jeg har av hjelpemidler og jeg må kunne stole 100% på den 🙂

Heisann ! Hvilke utfordringer er det med å ha store barn ? Har selv 4 små under 5 år, og lurer på om det blir lettere etterhvert? Hihi :) ikke bare stress altså, men er jo ganske travel tid.
Liker bloggen din :)

– Det er veldig intressant med store barn. Det er kult å kunne ha litt dype samtaler med dem. Det er også utfordrende, for det er ikke bare bare å være tenåring, og heller ikke bare bare å være foreldre til tenåringer. Det er mer mentalt utfordrende å ha tenåringer enn det er fysisk slitsomt, som det jo er med små barn. Noe blir lettere, men det oppstår også nye utfordringer.

Hei. Først du har en fin blogg og du er en sterk dame:) Jeg er også hjemmeværende med barns mine, den største utfordringen jeg har er leggetid. Siden de står ikke opp tidlig fordi de går ikke i barnehage så er det litt vanskelig å legge dem kl 20:00 og det ender nesten alltid med at de sover rundt 22 eller litt Før. Sover barna dine som ikke går i barnehage tidlig?

– Vi har ikke barna så tidlig i seng at det gjør noe, må jeg innrømme. Men siden de ikke går i barnehage så er det jo heller ikke noe stress. Det kommer også litt an på barnet. Jeg har en som la seg kl 19 hver kveld uten en lyd lang lang tid. Men har også en om er vanskelig å få i seng. Men barna her (de som ikke går i barnehage) er nok ikke like tidlig i seng som resten av barna som går i barnehage i dette landet. Så lenge det funker for familien er ikke det noe stress heller for min del.

he hei :) Kommer du og din mann fra stor familier ?
Har dere søsken med mange barn ?
Kommer dere til og være med i sesong 2 av familie liv ?
Hva slags faste tradisjoner har dere ?
Feirer dere Jul ?

– Jeg har 4 søsken (jeg er nr 3 av 5 barn), min mann har en bror.
– Mine søsken har 5 og 3 barn, mine to yngre brødre har ikke barn (ennå). Min manns bror har tre barn.
-Hvis det kommer en sesong to av Familieliv og vi blir spurt om å være med, så sier vi «ja».
– Vi har hjemmelaget pizza hver fredag, Vi har påskeggoppgaver og sånt…
– Ja, vi feirer jul, jeg elsker julen og spesielt dens budskap!

Hei! Mitt spørsmål går på amming og samsoving. Eg lurer på kor lenge du har amma barna dine, og om du har hatt bevisst ammeslutt, eller om dei berre slutta av seg sjølv? Har det vert vanskelig å slutte med nattamming siden dokke søv i samme seng? Eg er veldig tilhenger av både langvarig amming og samsoving, så er derfor interessert i å høyre om dine erfaringar:-)

– Nr. 1 ammet jeg i ett år. Nr 2 hadde jeg melk til i 4 mnd, så måtte han få mme, nr 3 ammet jeg i ett år, nr 4 i ett år, nr 5 i ett år pluss nattammet til hun var 2, nr 6 i ca ett år, nr 7 ammer jeg fortsatt (han er litt over 1, 5år). Han både dagammer og nattammer, men spiser også vanlig mat.
Jeg har aldri stresset med å slutte med amming, det har igrunn gått av seg selv. Nr 6 måtte jeg slutte å amme fordi han beit og jeg ble så sår, men da var han så stor (ett år) så det var greit.
Med nr 7 ble jeg sår på brystvortene da han var 8 mnd. Jeg måtte la være å amme i flere uker, men håndpumpet og klarte å holde det igang. Det ble bra igjen, og det er jeg glad for, sånn at jeg kunne fortsette å amme.
De fleste har flyttet mer eller mindre over i egen seng ved ett års alder/noen har vært eldre. Da nr 6 hadde bitt meg og jeg måtte slutte å amme, måtte jeg legge han i egen seng, Det var ikke så koselig for noen av oss, men jeg måtte, for ellers luktet han meg og ville ha pupp som jeg ikke kunne gi ham. Så akkurat da var det litt stress. Men ellers har alt gått av seg selv. Nr 6  begynte å samsove med oss igjen etter en liten stund da han ikke lenger ville ha pupp men hadde tatt til takke med smokk. Han har nylig flyttet ut av vår seng nå og er faktisk 5 år. Det har vært ekstremt mye kos! 😀 Ellers har barna fått komme til oss når de har hatt behov for det. Selv om de har blitt lagt i egen seng etterhvert har den som regel stått inne på vårt rom og de har kommet over til vår seng i løpet av natten. Vi synes det er koselig.
Nå har vi gjort sengen vår ekstra stor, sånn at vi alle har god plass:)

Ofte kommer det besøk om natten...

Ofte kommer det besøk om natten…

Det var bedre, fint med stor seng, nå får alle plass!

Det var bedre, fint med stor seng, nå får alle plass!

Hei ser du er hjemme med 7 barn. Hvordan får dere økonomien til og gå rundt? Har selv to barn, fikk nummer to nå i februar i år. Jobben er begynt og spørre når jeg kommer tilbake. Men har lyst til å være hjemme med ungene. Lurer på hvordan dere klare det med 7 unger..? Vi er usikker og har bare to barn. 

-Det handler i det store og det hele om å holde utgiftene lave og nede, og velge bort ting, og velge billige varianter der det lar seg gjøre. Man må fire på krava når det gjelder f.eks. oppussing og dyre hobbier og sysler. Man må bare prøve å leve innenfor rammen av sin økonomi, Hvis du vil være hjemme noen år, kan det gå an å søke om avdragsfri på lånet en periode også. Undersøk det. Det er virkelig deilig å kunne leve litt i sakte fart og få med seg mange av de fantastiske øyeblikkene med småbarna sine. Planlegging er også smart. Ha billige middager oftest og litt mer ekslusive heller innimellom ogsånt. Jeg skjønner nesten ikke selv hvordan vi har klart at jeg har vært hjemme så leng! Utrolig egentlig. Og også utrolig at vi i det hele tatt eier en enebolig, og det i et veldig fint område også. Skulle egentlig ikke vært mulig. Men det meste er visst mulig. Men vi hadde ikke noe særlig lån da vi startet med å få barn og å være hjemme. Vi ville det sånn helt fra starten og dermed har vi ikke heller hatt mulighet til å sette oss i gjeld tilsvarende to innekter. Men man må bare kaste seg uti det, og så vil man finne ut av mange ting. Kanskje man ikke trenger to biler f.eks? De fleste har jo det nå i dag.

Jeg vil gjerne du skal skrive om det jeg sendte deg mail om. Hva gjør man når den ene ungen får besøk og vil være alene med sitt besøk? Du skrev det så utrolig flott til meg, og jeg gleder meg til å få testet det ut over sommeren. Du skrev om dine tanker rundt dette og svaret du ga meg tenker jeg ogåfte på. Ikke bare når de får besøk av andre men ikke minst når de trenger alenetid og de andre søsknene vil leke med denne som trenger alenetid. Har du ikke svaret ditt kan jeg sende deg det. Det har hjulpet meg masse. Jeg var så glad du orket ta deg tid, for det hjalp så mye.

-Så bra at det var til hjelp! Her kommer den korrespondansen mellom oss:

Kan du gi meg noen tips? Regner med du har endel erfaring på dette området.
Jeg har tre barn. Jente 6 år, gutt 3,5 år og gutt 16 mnd. Alle går i bhg. De to store går i samme avdeling og er ganske så knyttet til hverandre.

 I går fikk 6-åringen besøk av ei venninne på samme alder og fra samme bhg. De ville leke alene. Dette fikk mellomste til å bli fryktelig lei seg. Han pleier jo å leke med jentene i bhg og plutselig fikk han ikke være på rommet med de. Jeg kjente meg rådvill. Ville så gjerne hjelpe han og si de rette tingene som kunne trøste han. Men han var bare lei seg og skuffet og sint. Han forstod ikke hva som foregikk. Jeg prøvde etter beste evne og forklare at de sikkert kom til å slippe han inn etter en stund, men det fungerte ikke. Jeg hadde lagt opp en plan om hva gutta og jeg skulle gjøre når jentene var på rommet. Men jeg rakk ikke komme inn døren før det hele startet. Det roet seg litt og han fikk leke litt med de etter middagen. Jenta var her fra 1530-1830 og siden jeg hadde hatt minsten hjemme et par dager, så håpet jeg det ville føre til at jeg kunne ha hovedfokuset på mellomste. Men minsten var slik han pleier på den tiden av døgnet, og ville ha mamma for seg selv. Samtidig ville han også være sammen med jentene, så bæretøyet fungerte heller ikke.

Hva kan jeg gjøre? Storejenta kommer jo til å ha masse besøk etterhvert som hun nå starter på skolen og jeg føler ikke jeg kan nekte henne å være alene med sine venner heller. Hun fikk det minste rommet slik at hun kunne få være alene der med sine venner. Dermed deler gutta et litt større rom. Jeg har ikke søsken selv og mannen var i litt annen situasjon selvom han har søsken.

 Hva er ditt råd? Jeg har jo sett frem til denne dagen da de begynner å bli så store at de tar med seg venner hjem, men akkurat nå sitter jeg og gruer meg til neste gang 🙁 Hva kan jeg forvente av unger på den alderen? Hva skal jeg si og gjøre?

Hadde en plan om at mellomste skulle få bli med noen hjem, men den planen gikk ikke likevel. Og dessuten kan jeg jo ikke sende han til sine venner hver gang hun får besøk.

Sorry, langt innlegg, men syns så synd i mellomste, for jeg forstår så utrolig godt hvordan han har det. Jeg har som oftest ikke en mann som kan hjelpe meg da han ofte er på jobb.

-Jeg tenker som følger:

Det er helt naturlig at 6-åringen din skaffer seg venner som er hennes, og det er sikkert en stor overgang for mellomste at storesøster har egne venner med seg hjem. Det er nytt og rart og kanskje han synes det er dumt. Men samtidig tenker jeg at dette er en viktig tid for henne og knytte slike bånd og også å «løsrive» seg litt fra lillebror på en naturlig måte.
Og så føles det vondt for ham å blir holdt «utenfor».

Det er jo ikke lett å bare sende hjem besøket heller fordi lillebror tvinger seg til å være med, eller bare skriker han.
Og så vil sikkert jentene være i fred med sitt også.
Jeg forstår frustrasjonen.

Jeg ville gjort dette:
Han kan være med på leken, ellers kan jentene heller gå ut å leke. Men han må få være med litt i allefall. Og kanskje mister han interessen for det de holder på med og går frivillig. Det viktige for han er kanskje ikke å få leke med dem, men heller det å ikke bli holdt utenfor. Hvis han finner ut at han ikke synes leken var så kul, så fikk han i alle fall lov til å være med.

Jeg synes det er viktig at søsken ikke sårer hverandre. Av og til hvis en av jentene mine har en venn på besøk, og så blir det bare intriger, og en av dem blir lei seg og føler seg utenfor, da sier jeg at «Hvis dere ikke kan være sammen slik at alle er glade, da må X heller komme tilbake en annen dag».

Men mine er jo litt større jenter (6-9år), men i prinsippet synes jeg man skal ha hensyn til alle.

Kanskje lillebror heller kan få spille litt på pc-en istedenfor å «mase» på jentene, sånn at de får litt fred. Man kan prøve å avlede ham ved å finne på noe annet med han. Men det er ikke alltid man har mulighet til heller med en liten tass hjemme.

De to eldste sønnene mine er det 3 år imellom. De er bestevenner og har alltid vært det. Der den ene er der er den andre også. Men de siste årene har aldersforskjellen gjort at de har litt forskjellige interesser. Mens yngstemann fortsatt leker med figurer, har eldstemann begynt å bry seg om hva han har på seg av klær. Tidlig i denne prosessen kunne det være litt sårt for yngstemann at broren begynte å være steder uten at han var med. Men det er også naturlig og en del av livet.

Men altså, jeg synes gutten din skal tas hensyn til. Jeg tror ikke han er ute etter å ødelegge, barn er sjelden de, de vil bare ikke holdes utenfor. De må ikke holde han utenfor. Hos oss må de ta med lillebror på 4 år dersom han vil være med enten det er på trampolina eller hva som helst, så lenge de er her på tomta/huset vårt. Ingen får holdes utenfor. Dette tror jeg nok alle barna her vet bare, og de lar hverandre også være i fred. Det er kanskje fordi de vet at de får være med dersom de vil. Da blir det ikke så viktig å mase seg til å være med.

Så hvis han får være med på leken deres og er glad og ikke ødelegger er jo det fint. Han kan jo få en liten (ubetydelig) rolle i leken. En ypperlig andledninig for jentene å praktisere inkludering:) Men om han bare ødelegger og er i veien for at datteren din får ha hyggelig besøk, må også det styres ved at han ikke kan være med dersom han ødelegger.

Litt sunn fornuft tenker jeg:)

Har du forresten lyst å vise oss et samleinnlegg med bilder av ungenes rom? Driver selv og pusser opp, så hadde vært gøy med litt inspirasjon

 – Tja…det kan jeg jobbe litt med. Har hatt litt bytting av rom i det senere, og holder på å pusse opp ett av rommene. Det er ikke så veldig spennende egentlig, men tenkte å lage en litt sammenhengende gjennomgang av huset vårt, Kanskje i form av film også?

Hvordan dere holder orden på klærne og tingene til alle sammen. Lagring og sånn! 🙂

– Vi har sko (som er i daglig bruk) fordelt i 12 trones skoskap fra IKEA i gangen.  De rommer mange sko, tar liten plass og kan henges på vegg, noe som gjør at gulvet er fritt og enklere å få gjort rent. Vi har ikke plass til skap i gangen (grrrrr), men har mange knagger. Har også en knagg til hver skolesekk, ellers ville sekkene ligget overalt.

Skoskap, tar liten plass, enkle å rengjøre og rommer mange sko!

Skoskap, tar liten plass, enkle å rengjøre og rommer mange sko!

Har også et lommeteppe som henger på en endevegg i gangen som ellers ikke kunne blitt brukt til noen ting pga dører som slår ut. I dette lommeteppet har vi alt av luer, votter og sånne ting. Alle har en lomme hver. Og øverst er noen mindre lommer der jeg har f.eks. sykkelpumpe og sykkellappesett, reflekser, skismøring og andre «gang-ting».

Praktisk lommeteppe på en ellers ubrukelig vegg. Knagger til skolesekkene.

Praktisk lommeteppe på en ellers ubrukelig vegg. Knagger til skolesekkene.

Lommeteppe som rommer alt mulig rart av "gang-ting". Har fått utnyttet en plass/vegg som ellers ikke kunne brukes til noe. Kjempefornøyd!

Lommeteppe som rommer alt mulig rart av «gang-ting». Har fått utnyttet en plass/vegg som ellers ikke kunne brukes til noe. Kjempefornøyd! Barna har en stor lomme hver. Eller, seks av barna da…eldstemann har gjerne sine ting på rommet sitt uansett.

Når det gjelder barnas klær har vi en fellesgarderobe der vi har klærne i merkede trådkurver sånn at alle lett ser hva som skal hvor. Veldig kjekt hvis jeg ber mannen om å hente en genser til Eskil. Han ville ikke ant hvor skulle finne det uten å lete lenge først, men finner lett hva som helst takket være merkede trådkurver. Det er også enkelt for hvem som hels å legge klær på plass (hvis de klarer å se hvem de forksjelige plaggene tilhører da). De har ca 8 trådkurver hver i hver sin rad og penklær er fordelt i jenteklær (kjoler) og gutteklær (dresser og skjorter) på to garderobestenger.

Merkede trådkurver gjør alt så mye enklere!

Merkede trådkurver gjør alt så mye enklere! De øverste kurvene er mine og der har jeg sy-ting og slikt.  På hver side av disse tre rackene, er det en garderobestang. På venstre side henger jenteklær(kjoler), og på høyre side gutteklær (dresser og skjorter og sånt). Og på hver ende er det enda et rack med trådkurver. Eldstemann har sine klær på sitt rom. Minstemann har klærne sine på motsatt vegg av denne veggen. Jeg og mannen har klærne våre på vårt soverom. Dette garderoberommet er rett utenfor vaskerommet, noe som gjøre det svært praktisk for meg å få alt på plass:)

Mia sine klær.

Mia sine klær.

Vi har ellers et stort loft der vi lagrer vintersko og vintertøy og skisko og masse andre klær som venter på at noen skal passe inn i dem.

Et utrolig "velorganisert" (haha) loft der vi har flust med klær og sko!

Et utrolig «velorganisert» (haha) loft der vi har flust med klær og sko! (og stoler, trommesett, babysenger +++) 

Hei! Jeg lærer mye av bloggen din, og tenker over ting jeg kanskje ikke ville gjort elllers.. Men mannen min er mer av den typen som vil fort ut i jobb for å ha dyr bil, båt, helst hytte osv.. Hva gjør at din mann har de verdiene han har? Oppvekst?

– Han har de samme verdiene som meg ja, og det tror jeg blandt annet er fordi vi deler den samme troen. Det ligger nok mye i det altså. Jeg visste hva slags mann jeg ville dele livet med, hvilket medførte at jeg måtte ta noen valg. Jeg hadde en kjæreste som ikke hadde de samme ønsker og verdier som jeg hadde. Ikke at han var noen dårlig fyr, for det var han ikke. Vi hadde bare forskjellig ståsted. Og jeg visste at det ville ikke fungere i lengden når vi skulle bygge en familie. Han ville dessuten bare ha to barn, og var helt klar på at hans kone skulle jobbe ute. Dermed var valget enkelt, det kunne ikke bli han. Så da jeg «fant» min drømmemann klaffet alt. Jeg har ikke måttet «overføre» mine verdier på ham, men han delte de samme verdiene som meg. Han har vokst opp med en mor som var hjemme og hadde det fint, ikke lukseriøst, men trygt og godt. Han er jordnær og vi er igrunn enig i det meste. Jeg er glad jeg ikke bare hoppet inn i et forhold, men at jeg hadde en veldig klar ide angående hva jeg ville ha i en mann og hva jeg ville med familielivet. Dette kan kanskje høres litt uromantisk ut, men jeg hadde en lang liste over egenskaper og ferdigheter jeg ville at min fremtidige mann skulle ha. Jeg krysset av og vurderte mine «kandidater». Det var en «kandidat» som var perfekt egentlig, men alikevel følte jeg ikke at han var den rette. Men da drømmeprinsen dukket opp, stemte det på alle punktene. Vel, ikke på alle, men på de som var mest vesentlige. Da det så føltes rett både med hjertet og med hjernen var jeg ikke i tvil ett sekund på at han var den rette for meg. Og det er jeg fortsatt helt sikker på at han er!

Tusen takk for alle deres spørsmål. Håper svarene er tilfredsstillende. Om jeg skulle ha glemt et spørsmål, så beklager jeg det, og da er det bare å gi meg et lite pip, så skal jeg rette det opp:)

Ha en fin søndag og en god kommende uke!

Linda

Følg oss gjerne på Facebook!

PS- Dersom dette innlegget gir dere enda flere spørsmål, kan dere bare spørre videre i kommentarfeltet under dette innlegget 🙂

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

5 Comments:

 1. Så koselig å lese!

  Jeg har så sansen for det teppet på veggen!! Har så lyst på, men jeg kan ikke sy, og det kan heller ikke min mor hehe, så da ble det svigermor, men hun er ikke keen…. 🙁

  Tror du jeg kunne fått mål av teppet du har og lommene? Eller sånn ca? For kanskje jeg finner noen som er flink å sy og kan ta et oppdrag for meg. 🙂 Og da må jeg jo ha mål jeg kan forholde meg itl, og så forandrer jeg bare litt om det er for stort for «min vegg». 😀

  http://www.erfmission.com

  • Hei!
   Ja det er et veldig praktisk teppe altså. Målene på mitt teppe er vel omtrent 140 bredt og 160/170 høyt. De to nederste radene med lommer (tre lommer i bredden) synes jeg egentlig er litt for høye, jeg ville heller hatt tre rader her med lommer som er litt lavere, enn to rader (som det jeg har) med så høye lommer. Mine lommer er kanskje 40 cm. Jeg har ca 5 cm imellom hver rad. De to nederste radene med lommer har jeg strikk i øverst, men ikke i de to øverste radene, det trengtes ikke siden de ikke er så store.
   Så først lager du et bakstykke som er så stort som der du skal henge det, og lommeradene er lange remser som er litt lengre bredden på bakstykket. Så syr du først kortsidene på lommeremsa fast i hver sin side av bakstykket, (begynn med den nederste remsa.) Og så må du brette lommeremsa litt inn i de lommene som kommer ytterst på hver side. Og først har du selvsagt sydd inn kantene på remsa og laget en løpegang til strikken som skal tres i øverst. Når du syr fast remsa, så ikke sy helt opp der hvor løpegangen er, for strikken trer du i til slutt. Og når du har tredd i strikken, da kan du sy sømmer vertikalt for å dele inn lommene. Men dette gjør du til sist når du har sydd fast alle lommeremsene, sånn at du får lommeinndelingen rett over hverandre. Da kan du bare sy EN søm oppover. Mye enklere:)
   Oj, det ble kanskje en litt rotete beskrivelse. Men jeg har altså bare sydd på måfå jeg altså. Og det er ikke helt rett overealt, men det synes jo ikke med et sånt mønster:) Bra jeg ikke hadde striper, haha!
   Lykke til, håper du finner noen som kan sy for deg. Men du hadde nok klart det selv også hvis du har sydd littegranne før:)

   • Tusen takk! Har lagret det på PCn. 😀

    Jeg kan ikke sy i det hele og det store, det har jeg ikke gjort siden barneskolen. hehehe Så jeg har ikke symaskin heller.
    Men jeg vurderer å lære det for det er jo så mye artig man kan gjøre selv da som å lage gardiner og legge opp bukser etc! haha

    • Jam det er så masser rart man kan lage og det er veldig praktisk å kunne sy gardiner og legge opp bukser og ordne andre ting:)

 2. Du har jammen vært flink og svart på alle spørsmålene så godt også !!
  Så spennende at dere vill ha flere barn !

Comments are closed