Trist syn på fyllinga

Folk kaster alle mulige fine ting. Det burde bli utdelt bot for å kaste ting som er fullstendig brukbare.
Vi har vært flere turer på fyllinga i sommer, og jeg blir både frustrert, lei meg og irritert av det.
Jeg tror Mia har arvet noe fra meg på det punktet, hun ser ut som et stort spørsmålstegn der hun ser at folk kaster fine ting. Hun synes det er trist, teit og irriterende og bortkastede penger at folk kaster ting som ikke er ødelagt.
Hun dro opp et fint speil fra en container, og en hel og fin parasoll, og noen fine tallerkener og noen strandleker.

Mia konkluderer med at folk må ha dårlig syn. De ser tydeligvis ikke hva de kaster. Enig!

Jeg så en henger med mange fine gamle stoler som ble kastet. De ville jeg hatt. Men følte liksom ikke at jeg kunne løpe bort og hente dem, dessuten hadde jeg med barna som hjalp meg og jeg måtte jo holde litt styr på dem også.

Men en annen gang jeg var på fyllinga, så jeg i bilen rett foran meg en flott gammel sak. Jeg var på vei til å dra, men hoppet ut av bilen og spurte om jeg kunne få den fine tingen. Det var en gammel kjøkkenhylle, støvete og fæl. Jeg tok den med hjem og så ble den så fin så!

Gammel og støvete kjøkkenhylle..

Gammel og støvete kjøkkenhylle..

...ble en flott og nydelig kjøkkenhylle. Reddet fra fyllinga i siste liten!

…ble en flott og nydelig kjøkkenhylle. Reddet fra fyllinga i siste liten!

Tenk å kaste noe sånt! I disse dager synes jeg det virker som om gjenbruk og fokuset på det blir større, så kanskje det er rom for enda flere bruktbutikker? Hvis det var åpent for levering av brukte ting i nærheten av alle, så kanskje enda flere hadde levert brukbare ting der. Man kan jo også legge ut ting på finn.no, men av og til vil nok folk bare bli kvitt ting asap. F.eks under flytting  og oppussing, da vil man bare ha ting vekk. Da hadde det vært fint å hatt en bruktbutikk i nærheten som tar imot ting.

Jeg synes denne hylla er en liten skatt!

Hva med dere? Har dere sans for gjenbruk? Hender det at dere får litt vondt i hjertet når dere ser hva folk slenger fra seg på fyllinga?
Hva gjør du, kaster du brukbare ting, eller levere du det på en bruktbutikk/loppemarked?

Linda

Følg oss gjerne på Facebook!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

13 Comments:

 1. gjenbruk er supert og jeg elsker det,,loppemarked og bruktmarked er og toppen og noe flere burde satse på..

 2. Jeg «kaster». Eller, jeg kaster sjelden, vil helst gi bort ting vi ikke bruker lenger, men så har jeg ikke alltid noen å gi det til. Skulle ønske jeg bare kunne ringe et nummer hver gang jeg har noe avlagt, og vips så var det hentet, for når jeg ikke har noen som kan ta det og jeg ikke har plass til å lagre det går det desverre på fyllinga. Ta deg gjerne en tur hit om du har lyst, så skal du få både kaffe og avlagte ting av ymse slag 🙂 Du er hjertelig velkommen, jeg bor ikke altfor langt unna og jeg har et loft jeg så gjerne skulle ha ryddet meg litt plass på.

  • Er det ikke noe fretex eller noen annen slags bruktbutikk der du bor? Det burde det være overalt altså:) Ellers kan man legge ting ut på finn.no da, hvis man har litt tid på å bli kvitt det. Eller kanskje noen du treffer på fyllinga blir veldig glad for å se deg:)?

 3. Vet du, jeg er skikkelig lei av å legge ut ting, sjelden respons på det. Det siste jeg la ut var et par helt nye sko, bommet på størrelsen til sønnen min så han brukte de kun en gang. Ingen ville ha de. Og det var dyre, fine sko. Og så er det disse som vil ha men aaaaaldri kommer, jeg har ikke lagringsplass og legger det som regel ut når det MÅ ut av huset. Fretex har vi ikke. En bruktbutikk har vi men de tar bare imot harde ting, ikke klær, sengetøy, håndklær osv. Og da er jeg like langt. Har etterlyst en familie hos en hjelpeorganisasjon, om de kunne finne en familie jeg kunne gi alt jeg hadde til, og fortsette å gi etterhvert som ting blir fravokst. Det ville de, meeeeen, det kom aldri noe mere svar. Da blir man frustrert, lei av å vente og lei av å lagre, så stappet man bilen full og kjører på fyllinga. Er ikke bare, bare å gi bort ting altså. Noen ganger blir det desverre enklere å «gi» det til fyllinga.
  Hilsen kjerringa som har hatt et par splitter nye gummistøvler stående i gangen i over ei uke, støvler lagt ut gratis, som ei jeg kjenner skulle hente for over ei uke siden.

  • Nei, da har du jammen gjort ditt synes jeg:D Jeg her jammen heldig for her har jeg både fretex og 3 stk bruktbutikker jeg kommer på i farta. Du må ikke ha dårlig samvittighet altså, for at du må kjøre ting å fyllinga heller, man kan jo ikke lagre alt mulig rart heller, ting tar jo plass liksom:) DU har jammen vært flink til å prøve å gi bort brukenes ting, det må jeg si altså:) Det har hendt jeg også har kaste ting som kunne vært brukt litt lenger altså, må innrømme det. Håper noen kommer å henter støvlene da! Hvilken størrelse er det da?

 4. Ja jeg prøver i alle fall. Støvlene er i 38. De passet ikke foten min. Råkule, lave, knallgule crocs. Dukker hun ikke opp snart så kan du få de. Men jeg mente det jeg sa, jeg har masse stående/liggende. Fravokste leker og andre ting som ikke er i bruk. Loftet er overfylt av ting, og det MÅ ryddes. Du må gjerne komme og få. Og gjerne få fravokste gutteklær når det er en ladning igjen, har egentlig ingen å gi dem til. Hadde blitt såååå glad om noen andre blir glad for våre avlagte ting. (Jeg shopper for mye). Sender en venneforespørsel på FB, så kan du bare avvise om det ikke er ok.

  • 38 er nok litt snaut til meg. Og leker har jeg nok av egentlig. Jeg prøver å ikke ta inn for mye. Noen ganger må jeg gi meg selv loppemarkedforbud i et halvt år. Og noen ganger har jeg måttet gi videre ting jeg hadde tenkt til å male og pusse opp fordi tiden ikke strekker til. Men når jeg vet hva jeg er på utkikk etter følger jeg litt med. Nå er jeg på utkikk etter trones skoskap fra ikea og gamle koselige spisestoler uten tekstil på seg 🙂 Men gutteklær trengs jo i lang tid fremover:) Sier ja takk til det altså:D
   Mitt loft skal også ryddes, har planer om å innrede der, så vi må renske ut skikkelig der oppe. Skal godkjenne deg på face jeg 🙂

 5. Jeg kjøper masse brukt, mest klær, men også noe uystyr til kjøkken etc. I Trondheim hvor jeg bor har vi et kjempebra utvalg av bruktbutikker, veldig glad for det! Jeg kaster sjelden noe helt brukbart, det blir helt feil for meg. Klær etter oss voksne og barna gir jeg stort sett til Aktiv Barnehjelp eller til venner som har bruk for det. Gjenbruk er fantastisk, tenk om alle skulle kjøpe alt nytt til alle sine barn, og bare kaste på fyllinga etterpå. Skrekk og gru!

  • Jeg går relativt ofte gjennom tøyet til barna og har ofte med en pose eller flere som jeg putter i en UFF-container:) Noen containere tar imot tekstiler som gardiner og sengetøy og sko også. Det er godt at ting kan komme til nytte andre steder. 🙂

 6. Jeg eelsker gjenbruk i alle former! Og så er jeg så heldig å bo rett ved en bruktbutikk, hvor jeg både leverer inn og kjøper selv stadig vekk 😀 Ellers er det også masse UFF-kontainere rundt omkring her hvor vi bor, så tekstiler og sko har alltid et sted å komme videre hvis det fortsatt kan brukes når vi er ferdige med det her hjemme. På helsestasjonen her (som også huser åpen bhg) har de en egen hylle med brukbare barneklær og sko som folk kan forsyne seg av helt gratis! Dermed finnes det muligheter både for dem som har noe til overs og dem som mangler noe. Jeg synes det var et veldig lurt påfunn, som man godt kan tipse om i andre kommuner også 🙂

  Ps! Likte virkelig at sidevisningen her nå er mye mer leservennlig fra mobil enn tidligere 🙂 fortsatt god dag til deg!

 7. Elsker gjenbruk. Er så heldig å ha flere forskjellig gjenbruksbutikker i nærheten. Det er så mye fint man kan finne.
  I går var vi på gjenbruk å det var posesalg på klær til 100 kr posen.Det ble flere gensere,bukser, regntøysett,ullsokker,turbukse på guttebassen.Jeg fikk også til å stappe oppi noen klær i posen.Artig med kupp:) Sykler finner vi på gjenbruket på søppelplassen, finner supre sykkler her også:)
  Men det er mye fint som kastes altså, har jo sett i haugen av søppel.Ser fine barnevogner,sykler,sofaer,ski osv osv.
  Allti vært spennende med søppel,hehe. Husker da jeg var biiteliten å min pappa tok med meg på skroten i byen. Der var det jammen mye fint.Butikker hev jo ting de ikke fikk solgt der også,så kunne finne innpakkete ting husker jeg.

  åsså er det mye penger spart.Noe som passer oss godt da jeg er hjemme med ungene.Så med en inntekt så passer det oss fint med gjenbruk:).
  Har jeg klær eller ting som ikke er ødelagte så gir jeg det bort,selger det eller sender det på gjenbruket..

 8. Du er ikke søkbar på FB Linda. Jeg får deg i alle fall ikke opp.

Comments are closed