Smart boktrekking!

Jeg synes at det er morsomt å sette bokbind på bøkene. Så jeg koser meg med det på kveldene nå i disse skolestart-dager.

Og i år har jeg gjort det på en måte som jeg synes er ganske smart. Det er mulig det er bortkastet altså, men jeg synes iallefall det virker smart.

Alle barna får hver sin farge på bokbindet. Julian har svart, Elias har gørnn, Silje har blått osv.

Barnas bøker har fargekode. De grønne er Elias sine, og de sorte er Julian sine. Deretter har de fargekode etter fag.

Barnas bøker har fargekode. De grønne er Elias sine, og de sorte er Julian sine. Deretter har bøkene fargekode etter fag.

Julian sin Mat og helse-bok fikk et eget trekk som jeg synes passet bra. Det er jo bare èn bok i dette faget.

Julian sin Mat og helse-bok fikk et eget trekk som jeg synes passet bra. Det er jo bare èn bok i dette faget.

Og ikke bare det, men nå kommer det som er så smart. På biltema kjøpte jeg linjaler, bryanter, viskelær og noe fargede etiketter som jeg ikke helt visste hva jeg kunne bruke til.
Men så tenkte jeg at jeg kunne bruke de til å merke bøkene med! Så da har alle bøker som er samme fag, fått samme farger. Spanskbøkene til Julian har fått gul, norskbøkene har fåttbrun, matte har fått blå osv.
Sånn at når det står i hylla, og de skal pakke ned bøkene, vil de enkelt se hva som er de forskjelige fagene.
På siden på hylle, kan jeg henge opp timeplanen og oversikten over hvilke fag som har hvilken farge. Smart?
Og når bøker havner rundt omkring, vil vi lett se hvem av barna det er sine.

Og når det gjelder viskelær: De blir jo borte av og til, og da er det så irriterende å måtte lete etter viskelær. Jeg er nødt til å ha et lite lager klart.
På biltema kjøper jeg to pakker med 5 viskelær i en, som koster 10 kr.
Deretter klipper jeg opp viskelærene i mindre biter. Og vips, så har jeg et fint lager med viskelær.

Ett viskelær deler jeg opp i 3 eller 4 biter. Så har jeg mange viskelær!

Ett viskelær deler jeg opp i 3 eller 4 biter. Så har jeg mange viskelær!

Kjøpte diverse utstyr hos Biltema.

Kjøpte diverse utstyr hos Biltema.

Hvordan gjør dere det? Har dere noe reservelager med skoleutstyr? Eller er det noen som har et smart tips å dele med meg når det gjelder temaet skole?

Ha en strålende dag videre!

Linda, Ablosutt hjemme

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

3 Comments:

  1. Jeg deler og opp viskelæret i flere biter. Har alltid et lite lager med viskelær, blyanter, linjal, bly til trykkeblyanten og spissere. Jeg kjøper masse forskjellig bokbind og har eget til hvert fag. Lurt med egen farge til hver, men her er foreløpig bare ett skolebarn så jeg kan boltre meg med masse morsom print, alle bøker hører jo kun til en. Tja, et tips. Jeg plukker alltid med meg sånne gratis handlelappblokker på Kiwi og Rema når jeg handler. De er geniale å bruke når man øver på å skrive norske ord (diktat) og de glisende i Engelsk.

    • Åja, så smart å bruke de handleblokkene til det, for ellers blir det jo bare masse ark som kastes uansett:)

  2. Her i huset har vi rødt bokbind i et fag, blått i er annet etc. Jeg har egen «lekseboks» med fargeblyanter, spissere, linjaler etc som de bruker til leksene. Der kan man også forsyne seg hvis det mangler noe i pennalet

Comments are closed