Tips til enkle men kule bursdager

Selv om mange feirer bursdager på morsomme steder som spenst og bowling og sånt, så er det fortsatt morsomt å komme hjem til noen.

Jeg fikk en forespørsel om å skrive litt om å lage en bursdagsfeiring uten å måtte ta helt av.
Før pleide jeg å ta helt av, holdt på med å dekorere kake til langt på natt. Da det var klart for festen var jeg allerede sliten.

Man kan fint gjøre det enkelt, men likevel helt toppers. Her er noen tips fra meg til en enkel, men flott bursdag. Jeg elsker å stelle i stand bursdager, synes det er kjempegøy. Heldigvis har jeg lært meg at jeg trenger ikke å ta helt av.

Kaker:
Konsentrer deg om EN kake hvis du vil gjøre noe spesielt med en kake.
De andre kakene (hvis du skal ha flere) kan være enkle. Kjøp f.eks. ferdig gelè og vaniljesaus, eller en isboks. Den kan du la tine litt og så hvelver du den over på et stort fat, strø nonstop og sjokoladesaus over og vips har du en kul kake.

Hvis du vil gjøre noe spesielt ut av gelè, kan du ta den ferdigkjøpe gelèn ut av pakken, skjære den i skiver og så presse ut en form med pepperkakeformer. F.eks. til prinsessebursdag passer det ypperlig med et hjerte og litt vaniljesaus. Husk at barna spiser ikke så mye som du tror. De er mer opptatt av hverandre og å leke.

Ekslusivt nok, og utrolig enkelt. Varier med pepperkakeform i en annen form det finnes jo i alle mulige former, som disneyfigurer og alt.

Ekslusivt nok, og utrolig enkelt. Varier med pepperkakeform i en annen form, det finnes jo i alle mulige former, som disneyfigurer og alt.

En annen enkel kake, er sjokoladekake i langpanne. Ekstra ennkelt er det å bruke en ferdig blanding slik jeg gjør. Jeg har en tendens til å få de jeg lager selv til å bli for tørre, så jeg bruker toro sin ferdigpose. Finn din favorittglasur og ta på den og pynt med nonstop, kokos, seigmenn, eller hva du vil. Her er en supergod glasur:

En stor plate melkesjokolade, bruk gjerne en med daim, mandler, oreo eller hva du vil. Ha 1 dl. fløte i en lite bolle og varm dette til det blir litt varmt på putte fingeren nedi (ikke koke). Jeg varmer i microen. Deretter deler du sjokoladen opp i ruter og legger de oppi den varme fløten. Så bare lar du det ligge sånn til sjokoladen smelter av seg selv, da kan du røre den til den blir en perfekt glasur. Kan fryses også. Så hvis du kommer over et bra sjokoladetilbud, kan du lage noen porsjoner glasur og ha klart i fryseren.

En gang skulle jeg lage cakepops til en bursdag. Dette tar litt tid og er ikke en kjapp løsning til kake, men det ble kult fordi jeg rakk ikke å gjøre det ferdig, og dermed satte jeg bare frem skåler med smeltet sjokolade og topping, så kunne gjestene lage sine egne cakepops. Dette er nok noe jeg kommer til å gjøre igjen fordi det slo sånn an. Og cakepops kan gjøres klar dagen før og oppbevares i kjøleskapet.

Cakepops kan lages dagen før og kanskje til og med to dager før. La gjestene selv dyppe den i smeltet sjokolade og topping. Veldig populært blandt jenter i allefall.

Cakepops kan lages dagen før og kanskje til og med to dager før. La gjestene selv dyppe den i smeltet sjokolade og topping. Veldig populært blandt jenter i allefall.

Ha flere boller med smeltet sjokolade, det finnes noe som heter candymelt, som er mye lettere å jobbe med og det er også i flere forskjellige fine farger.

Ha flere boller med smeltet sjokolade, det finnes noe som heter candymelt, som er mye lettere å jobbe med og det er også i flere forskjellige fine farger. Du får det hos Jernia.

Ha forskjellig topping som kakestrøssel i forskjellige farger og fasonger, så kan alle lage sin helt spesielle cakepop.

Ha forskjellig topping som kakestrøssel i forskjellige farger og fasonger, så kan alle lage sin helt spesielle cakepop.

Pynt:
Man MÅ ikke ha så mye pynt, men siden jeg synes det er gøy med tema-fester rasker jeg som regel sammen noe. Men dette overlater jeg ofte til barna, for de synes det er gøy. Jeg har sluttet å være så pirkete og å ha en nøyaktig plan over hvordan noe skal bli. Jeg kan be barna pynte eller lage en plakat, og så sier jeg «Perfekt» og så er både barna og jeg fornøyde.
Vi pleier å sette ut et flagg og kanskje henge opp ballonger, alt etter hvor mange år bursdagsbarnet blir. (ungdommene vil ikke ha balonger)

Hvis man skal pynte et sted, så sats på bordet og eventuelt over bordet, det er etter min mening det viktigste stedet å pynte. Kanskje ytterdøren også.

Mat:

Pølser er enkelt.
Pizza er enkelt hvis man kjøper ferdig eller hvis man har god tid til å lage. Hjemmelaget pizza er populært har jeg inntrykk av.

Bursdag for store barn/ungdom:
En sikker vinner er pizza eller grillmat om det er sommer. De vil gjerne ha snacks og godteri. Noe de også synes der kult er brusbokser.
Det er jo heller aldri feil med kake, men snacks er veldig viktig!
Og for ungdom er det kult å se film. En kul quiz kan også være kult.

Lik Absolutt hjemme på Facebook!

Leker:
Man trenger ikke alltid å ha så mye leker, for barn synes det er stas nok å være i bursdag og å komme hjem til hverandre. Alikevel er det smart å ha noe i bakhånd, for det kan være noen som er sjenerte og som kan føle seg litt utenfor, og da må man ta en lek.
Danseleken – den slår an hos de aller fleste og passer både gutter og jenter. Sett på musikk, alle danser. Plutselig stopper musikken og alle skal stanse. Den som stanser musikken er «dommer» og den som rører seg når musikken stopper, er ute.
Stafett – her kan man ha alle mulige stafetter. Et eksempel er å dele opp i fire lag, med ca 3-4 på hvert lag. Lagene står i hvert sitt hjørne av et rom. Legg en kortstokk i en haug med bildet ned. En fra hvert lag løper frem og snur ett kort. Hvert lag skal samle alle kortene i hver sin farge (hjerter, ruter, kløver, spar). Hvis de ikke trekker rett, må det legges tilbake og det er nestemann på laget sin tur å prøve lykken.
Dette er en stafett som ikke krever stort av forberedelse, og som er veldig morsom.

En morsom måte å dele inn i lag på, er å dele inn etter karakterer i barnefilmer, f.eks. Shrek og Madagaskar. Da skriver du navn fra disse filmene og fester med en tape på ryggen til gjestene, og så må de finne ut hvem de hører sammen med. Dette er en lek i seg selv og skaper en morsom partystemning. Passer for både gutter og jenter helt opp til 15 år (har prøvd med bra resultat).

Pakk-opp-leken. Jeg pleier å gjøre det sånn at når gavene skal pakkes opp, sitter alle i en ring. Bursdagsbarnet begynne å snurre på en tom flaske og den som flasketuten peker på, kan gi sin gave. Slik går det på tur til alle har gitt sin gave. Dette er jo en lek i seg selv og dessuten er det en oversiktlig måte å gjøre oppakkingen på.

En hvit papirduk med fargestifter strødd rundt slår alltid an. Duken bare kastes etterpå. Jeg bruker alltid engangservice. Det er ikke det mest miljøvennlige, men er for meg et must i barnebursdager. Jeg har nok oppvask som det er til vanlig.

Har du ikke ork og tid til å i det hele tatt arrangere bursdag hjemme, så for all del, ha det på bowlinga, Spenst, eller andre steder. Jeg for min del har ikke råd til det. Hvis ett barn skulle hatt en slik bursdag, ville jo de andre barna mine hatt det også, og det blir litt mye. Hadde jeg hatt to barn kanskje.
Men nå synes jeg det er veldig morsomt å stelle istand til bursdager. Heldigvis har jeg lært meg ved erfaring at barna ikke krever så mye som man skulle tro, så jeg slapper litt av nå og har litt mer oversikten over hva som funker og ikke funker.

Hvis noen andre har noen gode tips når det gjelder bursdag, så fortelle gjerne i kommentarfeltet. Jeg er absolutt ikke utlært og snapper stadig opp nye ting og fine ideer til enten pynt, tema, kake, eller leker. 

Sjekk noen av bursdagene jeg har stelt i stand:
Labyrintbursdag
Minecraftbursdag
14-års guttebursdag
Kattebursdag
Bartebursdag

I disse dager driver jeg å steller i stand en bursdag med Japan som tema. Da blir det nudler med pølsebiter, spisepinner, Japan-facts og Japan-quiz, sushi (godterisushi) og sjokoladekake med Japankse tegn (tror jeg).
Innbydelsen var skrevet fra høyre mot venstre, så de innviterte skjønte ikke helt først da de prøvde å lese hva som stod der.
Grunnen til akkurat «Japan», er at 11-åringen elsker Japanske tegneserier.

Kommer nok med en rapport når festen er over.

Linda

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

4 Comments:

  1. Så inspirerende å lese. Den cakepops ideen var jo bare genial..

    • Ja det er morsomt også, så det var bra jeg ikke rakk å gjøre det ferdig, sånn at jeg fant ut at gjestene kunne gjøre det selv 😀

  2. Kjempefine tips :)!

  3. Tusen takk for tips. Har to bursdager etter hverandre her, så det var mange fine tips her 🙂

Comments are closed