Tenk om alle var som oss!

Det er ganske befriende å tilhøre et samfunn der flere er som deg selv, som deler visse interesser og verdier og meninger og holdninger. Det er jo slitsomt å hele tiden være en av få i mils omkrets som er som deg.

Jeg har sett at mange familier som har mange barn ofte får negative kommentarer på det valget, mange får motstand pga det. Det synes jeg er veldig dårlig gjort av de som absolutt må ytre sine meninger om saken. De kan godt mene hva de vil, men alt trenger ikke å komme ut.

Det er herlig med en stor familie! Og det er det mange andre også som synes:)

Det er herlig med en stor familie! Og det er det mange andre også som synes:)

Det hadde vært helt topp om alle familier rundt meg hadde mange barn som oss. Barna får ofte høre at det må være slitsomt for mor og far å ha så mange barn. Jeg tror ikke det nødvendigvis er mer slitsomt for oss enn for andre som har færre.
Men det er jo ikke sånn at vi med store familier bare kan flytte til samme sted heller.

I det senere har jeg lett etter en gruppe for store familier på Facebook. Da jeg ikke fant det, opprettet jeg en gruppe for store familier i Norge.
Det har vært stor respons på gruppen og veldig mange er glade for å ha kommet inn i denne gruppen med likesinnede der vi bare heier på hverandre og skjønner valgene med mange barn.

Mange sier at de har ønsket seg en slik gruppe. Så det er tydelig at flere har hatt samme behov som meg for å «omgås» likesinnede som tenker i de samme banene når det gjelder barn og stor familie.

Der i gruppen er det lov å si høyt at «Åhhhh, jeg er så trøtt, nr 8 har holdt meg våken i flere netter og 4-åringen har begynt å tisse på natten igjen», uten at noen sier tilbake «jaja, du har nå lagt opp til det selv, man MÅ jo tross alt ikke få så mange barn vettu».

Les Fordommer mot å ha mange barn, som jeg skrev for en tid tilbake der flere med mange barn kjente seg svært godt igjen.

Jeg inviterer herved alle som har mange barn til å bli med i gruppen. Gjerne dere som har store barn også, selv om barna måtte ha flyttet ut. Dere har helt sikkert mange smarte ting å bidra med.

Det er jeg og Helena (mamma til 8) som administrerer gruppen og vi har tenkt at har man 5 barn i husstanden så er man definitivt en del av gruppen. Det har kommet til mange som har dine, mine og våre barn også, og de faller jo også litt inn i denne gruppen selv om barna ikke er født av samme mor. Noen er også en del av en stor søskenflokk.
Det er flere familier i gruppen som har over 10 barn, og det er så kult å se!
Velkommen skal dere være, alle store familier!
Det er helt topp med denne gruppen og allerede på dag 2, er det nesten 100 medlemmer. Flott å ha et lite samfunn med likesinnede! Takk til alle dere som er med og bidrar med fine bilder og morsomme innlegg! Det er en lettelse å «henge» med dere!

Linda, Absolutt hjemme (lik siden på Facebook for oppdateringer om hvordan det er å ha en stor familie)

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

9 Comments:

 1. Det er så trist at man skal bli sett ned på fordet man tar valg som ikke så mange andre tar. Og at man liksom skal ha villa, Volvo og 2,7 barn.. Selv fikk jeg mange rare spørsmål når jeg gikk med nummer tre. Om hvorfor vi valgte å få en til etc.. Som mannen min svarte da » vi velger jo å få barn nummer tre, fordet vi vil ha barn nummer tre». Deg er jo vårt valg, og ingen andres.

 2. Filler’n….. Her som det «bare» er 4 (snart) får vi henge i litt så vi får være med i gruppa 😉
  Mye våkenetter pga aktiv mini i magen, så har lest meg et godt stykke bakover i bloggen… og tusen takk for gode tips og brede smil i nattens mulm og mørke 🙂

  • Hehe, så bra at du har noe å gjøre på våkennettene 😀 Smigret over at du leser det bakover i bloggen:) Lykke til med nr 4 og velkommen i gruppen (hvis du trenger inspirasjon til å få flere barn kan du jo få henge med i gruppen altså 🙂 )

   • Da har jeg fått være med, men føler nesten at det er litt juks… 😉 Utrolig mye flotte fine familier og en god lun humor 🙂

    • Ja, vi måtte sette en grense et sted så det skulle være ekslusivt for mangebarnsfamilier:) Du får kose deg og følge med litt fra sidelinjen (og ikke si det til noen, hehe). 🙂

 3. Heisann! Heldig du er som har mulighet til å oppdra så mange friske barn, samt at du har helse selv til å mestre dette! Selv er jeg like gammel som og sliter med en alvorlig kronisk sykdom. Jeg har ei fantastisk datter som snart blir tre, og hun var både 2,5 mnd prematur og født med en alvorlig hjertesykdom. Jeg hadde også håp om flere barn, men dette er dessverre umulig. Lykke til videre, det skal bli spennende å følge deg og dine i fortsettelsen. Klem fra Trønder

  • Ja, jeg er virkelig heldig og priviligert. Det er ikke alltid sånn at ting går slik man har tenkt. Du er heldig som fikk datteren din og at hun i det hele tatt overlevde med å bli født så tidlig. Det fører ofte med seg kompikasjoner ved prematur, men likevel vil dette barne gi dere masse glede i livet. Det med å bli foreldre er fantastisk uansett, man har en enorm utvikling, eller kan i alle fall ha det. Lykke til videre med det lille mirakelet ditt 😀

Comments are closed