Svar på spørsmålene jeg ville stilt en stor familie

Her er spørsmålene jeg ramset opp. Det er dette jeg først lurer på når jeg ser eller hører om en stor familie:

1. Er alle barna deres felles barn?
2. Har dere alltid tenkt å få så mange? Eller hvordan ble det slik?
3. Hvordan bor dere?
4. Hvor mange sover på samme rom?
5. Jobber begge foreldrene, eller er en av dem mer eller mindre hjemme?
6. Hva slags bil har dere?
7. Hvor gammel er den eldste og hvor gammel er den yngste?
8. Har dere stort hus?
9. Hvordan organiserer dere klær/sko og alt sånt?
10. Hvor mange maskiner tøy vasker dere i uka?
11. Er dere kristne? I såfall, hvilket kirkesamfunn tilhører dere og tror du at det har noe å gjøre med at dere har så mange barn?
12. Hvor gammel var mor da det første barnet ble født?
13. Hva spiser dere il middag en typisk uke, og hvor lang tid bruker dere på å lage mat?
14. Har barna faste oppgaver hjemme (for det må jo være mye som må gjøres)?
15. Får alle barna ukelønn?
16. Reiser dere på ferie?
17. Vil dere ha flere?

Og her kommer mine svar på disse spørsmålene: 

1. Ja,alle barna er våre felles barn.
2. Nei, jeg så  vel for meg 4-5 barn, mannen hadde ikke noe spesifikke tanker om det. Men så har det blitt til snart 8 barn.
3. Vi bor i en enebolig som ikke er spesielt stor.
4. Eldste har eget som, de to neste deler rom og de to neste der igjen deler rom, og de to siste sover hos oss foreldrene. (Den nest minste sover også hos noen av de andre noen ganger, han har egen seng på et av de andre rommene.)
5. Det er bare far som jobber, mor har vært hjemmeværende i 16 år, helt siden førstemann kom.
6. Vi har en Caravelle med 9 seter. Den blir snart for liten da det kommer et barn til, så da må vi ha en bil til.
7. Eldste er 16 år og yngste er 2. (begge er født i november)
8. Nei, huset er ikke så stort, underkant av 200 km2.
9. Vi har en fellesgarderobe rett utenfor vaskerommet der de 6 yngste barna har alle sine klær fordelt i merkede trådkurver slik at alle skal vite hvor klær er og hvor klær skal. Eldstemann har nå sine klær på sitt rom. VI har 12 skoskap i gange som rommer mange sko, og vi har også noen hyller oppunder taket som rommer noen sko. Vi har også et lommehylleteppe er alle penskoene blir tatt vare på. Vi har en liten gang, så vi må være kreative med plassen.
10. Det går minst 1 maskin hver dag. Har en maskin med 8 kg kapasitet, noen ganger går den to og tre ganger også.
11. Ja, og vi tilhører Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige. Jeg tror at vår tro har noe å si for valget med mange barn. Vi er veldig familieorienterte og har verdiene godt plantet både i kirken og i familien.  Men det er ikke sånn at vi i vår kirke MÅ få mange barn, det er helt opp til hver enkelt familie å avgjøre. Selv har jeg alltid ønsket meg en liten flokk. Så det er mulig vi hadde hatt mange uansett.
12. 20 år.
13. Typisk mat er pannekaker, tomatsuppe, taco, pizza (fredager), fiskeboller, spaghetti, kjøttkaker o.l. I uken bruker jeg under en time på middagen, det må gå kjapt. I helgen har vi litt mer tid og kan ha litt mer krevende matretter.
14. Ja, barna har fate oppgaver i huset. Men dette kan fort skli ut, så vi må hele tiden stramme inn litt på det. Det er viktig at barna bidrar.
15. Nei, barna får penger etter behov. Det blir for mye å holde styr på ukelønn til alle sammen. Men av og til kan de få en belønning for noe vi har avtalt.
16. En gang var i i Spania alle sammen. Det gikk bra. Etter det har vi vært i Spania med 3 av barna og planen er å ta to turer til med noen av barna helt til alle har fått vært med. (svigermor har hus i Spania)
17. Ja, vi vil gjerne ha flere barn.

Ferie i Spaia med tre av barna, her på Europas Balkong i Nerja.

Ferie i Spaia med tre av barna, her på Europas Balkong i Nerja.

Bilen vår. Vår forrige bil var en Swede rescue (rødekosrbil) som var hvit og rød som en sykebil, og så byttet vi til denne gule. Og hvilken farge har de ye ambulansene? Jo gule. Vi bryr oss liksom ikke om at vi skiller oss ut, for det er vi så vant til. Alle ser oss når vi kommer kjørende. Kan ikke akkurat rane banken med denne bilen.

Bilen vår. Vår forrige bil var en Swede rescue (rødekosrbil) som var hvit og rød som en sykebil, og så byttet vi til denne gule. Og hvilken farge har de ye ambulansene? Jo gule. Vi bryr oss liksom ikke om at vi skiller oss ut, for det er vi så vant til. Alle ser oss når vi kommer kjørende. Kan ikke akkurat rane banken med denne bilen. 

Stua/kjøkkenet

Stua/kjøkkenet

Noen bonusfakta om oss: 
Vi har kun èn tv.
Vi har høner,
Vi har stor hage.
Vi har ikke badekar (snufs, ønsker vi hadde)
Vi har et uinnredet loft der vi kan lage to soverom til pluss å ha en fin stue i midten.
Vi har to bad.
Jeg var 19 år da vi giftet oss. Og vi giftet oss 6 mnd etter at vi traff hverandre.

Videre utfordrer jeg Helena til å svare på de samme spørsmålene.

Linda

For stadige oppdateringer om vår store familie, følg oss på Facebook. 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

7 Comments:

 1. 1. Er alle barna deres felles barn? Ja
  2. Har dere alltid tenkt å få så mange? Eller hvordan ble det slik? ikke tenkt verken det ene eller det andre, det bare ble slik
  3. Hvordan bor dere? Nå leier vi ett koselig rødt hus
  4. Hvor mange sover på samme rom? De største har sitt eget rom yngste ligger hos oss, og 6, 7 og 9 åringen deler ett stort rom
  5. Jobber begge foreldrene, eller er en av dem mer eller mindre hjemme? Har stort sett vert ute i litt jobb, med noen avbrekk
  6. Hva slags bil har dere? To personbiler
  7. Hvor gammel er den eldste og hvor gammel er den yngste? eldst er snart 18 yngst 15 mnd
  8. Har dere stort hus? passe stort. Har bodd både større og mye mindre
  9. Hvordan organiserer dere klær/sko og alt sånt? de fleste har på rommene sine, men prøver å holde det meste samlet siden jeg ikke gidder å fly rundt i hele huset
  10. Hvor mange maskiner tøy vasker dere i uka? 10-14
  11. Er dere kristne? I såfall, hvilket kirkesamfunn tilhører dere og tror du at det har noe å gjøre med at dere har så mange barn?nei
  12. Hvor gammel var mor da det første barnet ble født? 20
  13. Hva spiser dere il middag en typisk uke, og hvor lang tid bruker dere på å lage mat? normal mat som kjøttkaker, pannekaker, taco, pizza, lasagne.. men alt lages fra bunnen av.
  14. Har barna faste oppgaver hjemme (for det må jo være mye som må gjøres)? Ikke faste oppgaver, men de trår til der og når det trengs.
  15. Får alle barna ukelønn?Nei. får etter behov.
  16. Reiser dere på ferie? Tja.
  17. Vil dere ha flere? NEI

 2. Tro meg; Et hus på i underkant av 200 km2 er STORT!! 😉

  • Ja, det høres jo sånn ut. Jeg må huske feil, hele huset er kanskje på underkant av 200 km2, men noe av det er loftet som kun brukes til oppbevaring nå. Vi bor nok ikke så stå stor plass. Huset vårt ser veldig lite ut, men det er mange rom. Alle som ser huset vårt vi si at der ikke er så stort.

 3. Her i huset tror jeg det holder med tre. Selvom jeg alltid har ønsket meg fem. Men jeg ser vel egentlig, at tre er mer enn nok for oss.

 4. Hei.
  Så mangen flotte barn!! En flott familie.:)
  Vi er 7 stk, 5 barn mellom 2,5 og 15 år, med samme forelder:) Jeg tenker at forskjellen på å ha få og mange barn, ligger i logistikk. Har du 1-2 barn, kan ting skli ut, og en kan gjøre avtaler og handliger på impuls. Dette fungerer ikke så godt med en større flokk. Hørest sikkert rart ut, men jeg var mer stressa når vi hadde 3 enn når vi nå har 5 barn.

  Nå er vi mye mer strukturerte, som at vi
  – organierer kjøring til å fra trening med flere andre foreldre, slik at et barn blir kjørt 1-2 ganger i uken (eldstemann trener på elitenivå fotball og trener så og si hver dag). Handball på nr 2 er 3 ganger i uken pluss turneringer og kamper. Dette gjør at vi ikke må ut i bilen hver ettermiddag.

  – kun en aktivitet for hvert barn.

  – Kjøper bergans/ dyre yttertøy som holder til alle sesonger, dette minimerer antall klesplagg i garderoben. Vinterstid har de en tykkere ullgenser under. Kjøper gjerne brukt på Finn.no

  – Et par finsko og 1-2 par vanlige sko tilpasset sesong.

  – Gi fort bort klær som ikke kan arves videre, for å unngå opphoping i klesskap.

  – Prøver å handle en gang i uken. Dette er under prosess, var flinkere på dette før, men er under logistering:):)

  – Kjøper mest mulig råvarer, billigere og holder energien oppe i en travel hverdag.

  – Jogge turer er fantastisk når en er stressa i toppen:):O

  Fantastisk at dere venter en til:) Vi er ferdige, men lykke til!!!

  • Hei, jeg kan si meg enig der, jeg er mindre stressa med flere barn. Jeg føler at jeg har fått dreisen på det liksom og slapper mer av, og det med tanke på rot også, selv om jeg har en plan for rydding for alle barna og alt men av og til må man nødvendigvis klarer å overse rot, f.eks nå som jeg har en 2-åring som er litt syk og trenger meg omtrent konstant, da får jeg jo ikke gjort like mye.

   Og logistikk med kjøring og alt sånt, smart slik dere gjør det, og bra for miljøet også:)

   Tenk om flere visste at de ikke var så mye styr med flere barn. For jeg skjønner jo godt at de med to og tre små barn synes det høres ut som mye styr med 5 og 7 barn ogsånt. Men det er jo ikke det. Dessuten blir de større. Det var mye mer styr for meg da jeg bare hadde små barn som jeg måtte ha med overalt. Nå er det som regel noen hjemme, og jeg kan dra i butikken uten å ta med noen:)

   Ha en fin dag videre!

 5. Jeg har nå svart på spørsmålene dine om storfamilien i et eget blogginnlegg inne hos meg:) http://trompeteneogmammatanker.blogspot.no/2014/11/om-storfamilien.html
  Veldig gøy å sette fokus på familievanene innimellom på denne måten. Takk for inspirasjon!

Comments are closed