Julegavetips som ikke koster skjorta

Tenkte å komme med noen julegavetips her. Det er jo ikke alltid så lett å vite hva andre ønsker seg.
Men det man vet er at enkelte ting trenger folk alltid. Det er en rekke forbruksvarer som er smarte å gi bort.
Dette er altså forslag for de som ikke har peilig på hva de skal finne på.

Her er et juleverksted jeg hadde for etpar år siden. jeg sagde ut hjerter, boret hull, malte de og malte på navnene til alle jeg ga de til. De er til å henge på juletreet, eller i vinduet eller hvor man vil.

Her er et juleverksted jeg hadde for etpar år siden. Jeg sagde ut hjerter, boret hull, malte de og malte på navnene til alle jeg ga de til. De er til å henge på juletreet, eller i vinduet eller hvor man vil. Jeg lagde også noen lykter av de blikkboksene som står der.

Forbruksvare-gaver. 

En av de smarteste gavene vi har fått til barna, er en stor boks, med farger, blyanter, viskelær, linjaler, maleskrin, blyantspissere, og masse godteri.

Dette er jo en gave som varer minst ett semester på skolen. Og man trenger jo å ha et lager av ting som dette.
Jeg synes det er en smart samlegave til familier med flere barn  (dersom man gir gave til dem da). Dette er også en fin gave å gi for besterforeldre.

Vi har også fått en kjempestor eske med andre forbruksvarer som dopapir, maskinoppvakspulver, en konfekteske, matvarer som holder lenge og sånne ting.
Dette er perfekt å gi til noen som du ikke vet hva du skal gi til. Putt oppi noe godteri også, eller kanskje et deilig duftlys. Alt etter lommeboka.

Til jenter:
Hva med en toalettmappe med sjampo, balsam, dusjsåpe, hårstrikker, børste, balsamspray og kanskje en sjokolade? Eventuelt noe sminke hvis de er så store at de bruker det. Forresten så blir jenter i alle aldre glade for sminke:)
Dette er ting de trenger de i gymmen!
Hvis man har mer penger kan man slenge i et gavekort på kino eller noe sånt, eller en pengeseddel som passer din lommebok.

Til gutter: En kul toalettmappe med deo, dusjgreier, en tøff bokser, parfyme og hårvoks.
Dette er kanskje muligens litt kjedelig, det spørs hvor store de er, men det er vel bra å komme i gymmen og ha bra ting og lukte godt? Sleng i et ds-spill også hvis man har mye penger til overs. Eller legg en femtilapp eller hundrings oppi der, eller et gavekort på kino for å gjøre det ekstra spennende.

Til de minste: Hør med foreldrene om det er noe de er sykelig opptatt av. F.eks er min 2-åringen helt oppslukt av traktor, så alt som har med traktor å gjøre går rett hjem. Men ting som de allerede har endel av og som man aldri får nok av (nesten) er lego/duplo og togbane-deler (hvis barne digger dette).
Klær er alltid godt å få. Foreldrene vet som regel hva barnet liker og sørger nok for å skaffe dette.
Farger, maling, ark, pærler og aktivitetsbøker er en forbruksvare for små barn.
Smågutter liker som regel å få småbiler, selv om de har mange fra før. Småbilene er lettere å ta med seg, de er holdbare og de er lette å leke med da barnet allerede har mange andre i samme størrelse.

Hva med en WOW-cup? De er kule og barn elsker dem. (snakker av erfaring).

WoW-cup er en sølefri kopp, enkel å  holde i for små hender og fås i mange kule farger!

WoW-cup er en sølefri kopp, enkel å holde i for små hender og fås i mange kule farger! De koster ca 100 kr. 

Gaver til voksne par: 
En middagspakke bestående av ingredienser til en middag for to. Matvarer som holder seg naturligvis. Og et duftys ved siden av, og kanskje litt konfekt til dessert.
«Gavekort» på barnevakt (hvis paret har barn som de kunne trenge barnevakt til.)

Gaver fra barn til voksne: 
Ja, hva skal barna gi til foreldrene og besteforeldrene og andre voksne?
Hva med gavekort på massasje? Barna her i huset vet at pappa elsker når de gir han hodemassasje. Mia har laget et evighetsgaverkort til oss. Det kan vi gi til henne når vi vil ha hodemassasje eller fotmassasje, og så får vi det tilbake igjen og kan bruke det igjen senere.
Et år fikk pappaen en boks med diverse gavekort av eldstejenta. Den gaven varte et helt år.
Og det er så godt for barna å merke at de kan gjøre noe hyggelig for andre. De blir så glade når vi setter pris på ting som dette.
Man kan gi gavekort på «hjelp i huset», «hjelp i hagen», «vaske bilen». Det er bare å finne på hva som passer.
Ikke koster det noe heller (Selv om det ikke er poenget). Poenget er at barna gir noe av seg selv.

Barn kan også lage ting å gi bort hvis de liker å lage ting. Og da synes jeg at juletrepynt er en god ide, for det er alltid noe julepynt som blir ødelagt eller blir borte. Og så er det hyggelig å år etter år henge opp noe man fikk av barna/barnebarna.
Hva med å lage julekaker med barna, pakke dette pent inn å gi bort i julegave til utstrakt familie. Barna synes det er hyggelig å kunne gi bort noe.

Til tenåringer i utstrakt familie: 
Skoleustyr, det trenger de alltid.
Sminke, det trenger de alltid (særlig jentene)
Gavekort på kino.
En sjokoladeplate med en hundrings festet til.
En kul lue. (Men du må være sikker på at den er kul, da).
Et gitt antall kjøretimer (øvelseskjøring med sin egen bil).
Pengebidrag til førekort.
Øretelefoner (dette er forbruksvare for spesielt tenåringsjenter).

For mer om jul og andre tips, følg Absolutt hjemme på Facebook

Gaver til den utvalgte:
Dette er nesten det vanskeligste synes jeg. Man skal liksom gi noe som ikke er helt opplagt kanskje, noe litt overraksende.
Man vet gjerne om det er noe spesielt han eller hun trenger, men så er det litt kjedelig å bare kjøpe det han eller hun trenger også.
Det er hyggelig å kjøpe noe som bare er for pynt og luksus også, sånt som parfyme, smykker, klokke og sånne ting.
Men for all del, ikke kjøp klær, for de kommer på salg i romjulen.
Den beste gaven jeg har fått av min mann, er en symaskin, en dunjakke og en diamantring. Symaskinen har jeg mye glede av! Den ble jeg så glad for at jeg felte noen tårer. Det betydde mye for meg.
Jeg vil ikke at han bruker for mye penger på ringer og smykker, men det er veldig koselig å få det av og til. Jeg liker å pynte meg noen ganger og da er det fint å ha noen fine smykker og armbånd å velge i.
Til menn kan man kjøpe et fint belte, slips (kanskje dønn kjedelig, men for min mann er det ikke det. Vi går jo i kirken hver søndag, så for han er det bare fint å ha mange forskjellige å velge blant).
Parfyme til mannen også, det er så mange gode dufter!
Hva med en reise for to til Paris eller Spania? Du kan få billige flybilletter om du følger litt med, og har svigermor hus i Spania i tillegg (sånn som er tilfelle for oss), så blir det ekstra gunstig.
Eller bare en natt på hotell? (Med begge to da, haha). Da må man ordne med barnepass også, og hvis mannen gir dette til kona, så blir hun veldig imponert over at barnepass også er tatt hånd om. Og dette er ikke et hint til mannen min i det hele tatt altså! 🙂

Til besteforeldre:
Forbruksvarer som nevnt øverst.
Album med bilder av barna.
Kalender med bilder av barnebarna.
Paraply (hvis barnebarna alltid ødelegger paraplyene deres).
«Enklere liv» har mange smarte ting.

Men akkurat til besteforeldre trenger jeg mange tips selv. Man tror gjerne at de har alt, men ting blir jo ødelagt og borte for dem også med åra. Så hva gir man til dem? Vanskelig altså.

Håper det var noen nyttige tips her. Som dere skjønner er jeg ikke tilhenger av å bruke altfor mye penger på gaver, i allefall ikke hvis man ikke har så mye penger å bruke på gaver.
Foreldre gir som regel de dyreste gavene til sine egne barn, og det synes jeg er helt naturlig, for de vet hva de ønsker seg og bruker gjerne litt mer på egne barn.

Jeg er ikke ferdig med gavene. Jeg hadde tenkt å lage en del gaver i år, men det ser ikke ut som om jeg rekker det. Merkelig nok tror jeg ofte at jeg får så mye mer ekstra med tid i juletiden, men det er jo helt motsatt, for det er jo så mange andre ekstra ting som skjer nå i juletiden, og da har jeg jo ikke til til å sitte å sy eller lage gaver til alle familiemedlemmer.

Men jeg setter veldig stor pris på å få selvlagde gaver av andre, så jeg får kanskje begynne litt tidligere med det neste år.

Lykke til med innspurten av gavene, dersom du ikke er ferdig.

Kom gjerne med dine julegavetips for de som ikke har peiling 🙂

Linda

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.