Menn som gjør husarbeid får mindre sex?

Jeg leste her om dagen at menn som gjør husarbeid får mindre sex. Eller at de mennene som gjør mer husarbeid enn andre menn får mindre sex. Ett eller annet sånn. Nå er jeg litt bekymret for at menn skal ta dette helt bokstavelig, så jeg må nesten srkive litt om dette.

Jeg vet ikke hvordan dette fungere i de tusen hjem, men for å score sexpoeng tenker jeg omtrent slik:

Det er selvfølgelig jeg som gjør det meste av husarbeidet her hjemme siden jeg er hjemme og han er på jobb. Men når vi begge er hjemme, ser jeg det slik at da er vi to til å gjøre det som trengs her hjemme.

Det funker ganske dårlig for sexen sin del, dersom mannen kommer opp av kjelleren (hjemmestudioet) og kjøkkenet er fullstedig bomba og jeg er utslitt etter å ha måttet legge unger alene hvis han ikke tar i et tak sammen med meg på kjøkkenet. Det trengere ikke å bli helt 100% der, men jeg vil gjerne kunne se bordet og benken når vi kommer inn der om morgenen. Hvis begge to jobber i 10 minutter er mye gjort.

Og hvis han ligger på sofaen mens jeg må jobbe med husarbeid (for det er det det er – en jobb. Noe av det kan vente, men noe MÅ tas.) ja da kan han bare glemme det. (Heldigvis skjer det ikke at han later seg på sofaen, det hadde bare ikke tatt seg ut.) Han kan slappe av litt, det kan jeg også, men han slår ikke leir der liksom helt uten planer om å løfte en finger resten av dagen.

Han tømmer oppvaskamaksinen hver morgen. Der scorer han en del. Det er fantastisk for meg når jeg skal fylle den opp etter at alle har forlatt huset for dagen, at den er tom. Da blir jeg glad.

Nei, jeg kan ikke ha sex nå, se på den benken da!

Nei, jeg kan ikke ha sex nå, se på den benken da!

Hvis han tar med barna ut noen timer sånn at jeg får litt fred og ro og tid til å gjøre husarbeid, scorer han også. En gang tok han med 5 barn på svømmehallen. Det lever han på ennå.

Det aller beste er når vi har en fridag og han er med på å lede hele familien til å ta et skikkelig rask i huset. Og når det ledes på en positiv og oppmuntrende måte sånn at vi klarer å beholde en god stemning, ja DA scorer han masse.

En annen ting han scorer på er at han spør meg aldri om å stryke skjortene sine. Altså, jeg gjør det jo noen ganger når jeg stryker tøy, men som regel styrer han dette selv. Han klager i allefall aldri på at jeg ikke har strøket en skjorte.

Ikke klag. Det mest sexdrepende trikset for å ikke få noe sex, er å klage. Klage på at det ikke er ryddig nok. For ettersom jeg hele dagen omtrent jobber og jobber for å holde hodet over vannet her, så blir jeg aldri ferdig. Å klage er den sikreste måten å ikke få sex på. Heldigvis for meg har jeg en mann som ikke klager. En klagepave hadde ikke holdt lenge her i huset.

Men nå er det vel ikke sånn at en manns ensete motiv for å bidra i husarbeidet er å få sex heller. Det tror jeg ikke.

Men jeg synes det skulle være rart hvis det var sånn at de mennene som gjør endel husarbeid får mindre sex.
Jeg forstår det dersom det er slik at han demonstrativt tar opp kluten og begynner å vaske mens han klager på at det er flekker på kjøleskapet. Ja DA har han virkelig misforstått.
Men om han ser at her har ikke husholdersken hatt så mye tid og krefter til å rekke over de millionen tingene hun har på plakaten, og han kjærlig setter igjang med å rekke ut en hjelpende hånd, ja DA har han skjønt det. Da får han nok en hyggelig avslutning på dagen.

Ikke det at kvinner belønner menn med sex, det er ikke det jeg mener. Men om hun blir vist kjærlighet, så vil hun gjerne være sammen med ham. Men om hun hører klaging fra en som ligger på sofaen, så har hun nok heller mest lyst til å se på film til hun sovner.

Andre steder en mann kan score:
Fiks bilen, sørg for at den er kjørbar.
Være tålmodig med barna.
Lage middag når han kan. Hos oss er det alltid jeg som lager mat, og det er bra, ellers hadde det ikke blitt mat her, ettersom han er på jobb hele dagen. Men på søndager, da er det han som lager mat, og lørdager deler vi litt på.

Det er hyggelig med blomster og annen hyggelig opmerksomhet også, men hvis dette bare skal kompensere for manglende insats hjemme, har det ikke noe stort utslat på sex-poeng. Det viktigste er den daglige innsatsen. Om man ikke får gjort så mye fordi man ikke er hjemme, så teller de små tingene veldig mye. Det tar kanskje 2 minutter å tømme oppvaskmaskinen. Det skal ikke så mye til.

Men disse undersøkelsene om husarbeid og sex er kanskje gjort der parene begge er i jobb og har en annen livssituasjon enn oss.

Konklusjon: Menn som klager og som ligger på sofaen, får lite sex. Menn som ikke klager og som hjelper til får mye, og da mener jeg MYE sex. Alle frustrerte menn trenger å få denne beskjeden. Det rare er at det skal ikke så mye til. Det blir ganske stor utelling for litt innsats i hjemmet for å si det sånn. Ikke så mye som skal til.

Så dere menn, har det vært litt labert i det siste? Vel, vet du hvor moppen og kluten og vaskemiddeliet er? Legger ut klærne dine i skittentøysdunken, eller tror du at sokkene dine går dit av seg selv?

For mer om ekteskap og relasjoner og barn og rot og sånt, følg Absolutt hjemme på Facebook. 

Hvordan funker dette hos dere? Hvem gjør mest? Og hva forventer du av ham at han gjør? Hvordan er deres fordeling?

Linda

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

10 Comments:

 1. du har så fine innlegg.
  For meg som er hjemmeværende med bare 2 barn, lærer masse av det du skriver. Her er det som hos dere, mannen skårer poeng når han hjelper til. Noe han er ekstremt til når vi har to kronisk syke barn og masse rot

  • Så hyggelig å høre at du får noe ut av innleggene mine:) Ja, menn som legger ned innsats hjemme er atraktive og det er også helt nødvendig 🙂

 2. Jeg tror ikke dette handler om menn som gjør husarbeid kontra menn som ligger på sofaen.
  Det handler nok om det biologiske i kvinner som tenner på det maskuline ved menn. En mann som svinger seg med mobbing er det skjønneste som finnes. En mann som rydder og bretter klær er et fantastisk syn. Men, det finnes nok statistikk på at menn som ikke gjør fullt så mye denne typen husarbeid, har mer sex. Det betyr ikke at disse mennene later seg og ligger på sofaen. Kanskje mekker de på bilen, skifter lyspærer og bærer tunge ting, sager ved, lager de deiligste middagene, spiller fotball med kidsa, står på ski med ungene, maler og pusser opp, hjelper med lekser, masserer konemor hver eneste kveld. Det finnes så mange måter å stille opp på!

  Hos oss har vi en 50/50 fordeling når det gjelder alt av husarbeid. Fordi vi er nødt til det -for at ting skal gå rundt. Og fordi jeg er i jobb, som han, og ikke mer glad i husarbeid enn han:) Hos oss, har ikke husarbeid og sex noen sammenheng. Her blir det mer som du sier; jo mer hjelp jeg får -jo mer overskudd har jeg til sex.

  MEN jeg ser jo at gubben i arbeidsdress liggende under bilen er hakket mer tiltrekkende enn gubben med vaskekosten i den ene hånda, og bøtta i den andre:) MEN så lenge man har barn, er familien viktigst:) Jeg velger allikevel vaskekosten og bøtta fremfor stæsjing av bil (så lenge den nødvendige mekkinga blir gjort så klart), fordi jeg blir så oppriktig glad når han vasker huset!!

  • Ja, det er nok ikke slik at de mennene som ikke gjør noe hjemme bare ligger på sofaen, men det er sikkert noen av dem også. Helt enig med deg i å velge vaskekosten fremfor å mekke bil for min del. Det er også veldig maskulint når mannen ordner bilen. Nå mekker ikke min mann så mye bil, men skifter dekk og sånne ting da, men det teller også å sørge for å få den fikset. Dette gir han mange poeng:)

   Det finnes kanskje de mennene som synes at de ikke skal gjøre noe hjemme, siden de ordner med ved og bil og sånne tunge ting. Så da måtte jeg bare si ifra at joda, det er VELDIG sexy med menn med vaskekost:) hehe.
   Men det viktigste er jo at alle de forskjellige parene rundt omkring har en fordelig de er tilfredse med:)

   En mann med mekke-møkkete hender er maskulint og et bra syn. Enig der altså:)

 3. tror undersøkelsen sa at dersom de hadde kranglet om husarbeidet og han ga seg motvillig i kast med oppgavene så blei det mindre sex på dem, ikke når han gjorde frivillig. Men hvis man er sur på hverandre i utgangspunktet så er vel ikke stemningen der i utgangspunktet tenker jeg, og kanskje heller ikke når han viser seg som en «taper».

 4. Først av alt, det er en herlig blogg du har! Kom plutselig over den endag og kjente deg igjen fra tv

 5. Nei og nei, alt jeg hadde skrevet kom jo ikke med ser jeg! 😛
  Slik har vi det hjemme:
  Mannen gjør mest husarbeid, faktisk. Vasker klær, rydder, tar oppvaskmaskinen, kaster ut søppel. Jeg lager så og si nesten alltid middag. Å vaske er vi nok like dårlige på begge to, jeg hakket mer 😉 Jeg er for tiden i mammaperm med ei lita frøken som trenger å bli trillet timesvis hver dag for å få sovet nok, så jeg har ikke mye tid til å være hjemme og arbeide i huset.
  Vi har det alltid noenlunde OK hjemme, alltid noe som flyter her og der, men med tre barn kan man ikke regne med noe annet.
  Jeg tenker vel som så at hadde ikke mannen giddet å gjøre noenting og jeg hadde stått med alt alene, hadde jeg blitt så sliten at det neppe hadde vært noe særlig sexliv her i huset. Det er viktig at mannen bidrar slik at begge kan ha overskudd på kvelden. Vi koser oss ofte sammen og har kvalitetstid når ungene er lagt, fordi han har ryddet kjøkkenet og satt på vask mens jeg legger babyen. For meg er det en selvfølge at vi deler på husarbeidet og at den som har mulighet gjør det som trengs å gjøre. for eksempel i helgene når mannen har fri, er det han som tar trilleturene mens jeg gjør husarbeid. Vi har aldri kranglet om eller hatt problemer med hvem som skal gjøre hva, det har kommet helt naturlig. Heldigvis 🙂
  Ellers er en litt morsom teori jeg har om huslige menn som får lite sex; Kanskje de er så slitne etter husarbeidet at de ikke orker å ha sex? 😉

  • Høres ut som en veldig fornuftig fordeling 🙂 Det er så godt med menn som ser og forstår at de må ta sin del av greia. Det er jo helt naturlig som du sier 🙂
   Haha, den teorien der har jeg ikke tenkt på:)

Comments are closed