Slik var vår julaften med 26 personer!

På julaften var vi hos min mor, i mitt barndomshjem. Der var det dekket til 26 stk. Vi var egentlig en til, den ene broren min, men han var syk og måtte bli hjemme. Det var vi egentlig litt glad for siden han hadde omgangssyken. Det vil vi ikke ha noen befatning med!

All plassen i stua er pyntet og dekket til julemiddag!

All plassen i stua er pyntet og dekket til julemiddag!

Det var gaver til langt oppover veggene.

Masse gaver. Mika måtte vi holde et øye med så han ikke startet med gaveåpningen på egen hånd.

Masse gaver. Mika måtte vi holde et øye med så han ikke startet med gaveåpningen på egen hånd.

Og det var mat så langt øyet kunne se. Alle hadde bidratt til maten ved at alle hadde med noe hver. Min stakkars mor skulle da vel ikke diske opp for alle sammen.

Her er alle til bords!

Her er alle til bords!

Alt gikk veldig fint.

Det kom også en nisse som var så snill mot barna. Ingen var redde, og Mika var den første som hoppet opp på fanget til den kule nissen.

Mika kastet ikke bare slipset etter maten, men også skjorta og buksa. Og så fikk han hilse på Nissen!

Mika kastet ikke bare slipset etter maten, men også skjorta og buksa. Og så fikk han hilse på Nissen!

Mia lurte fælt på hvem denne nissen var, hun kunne ikke kjenne igjen noe ved ham :)

Mia lurte fælt på hvem denne nissen var, hun kunne ikke kjenne igjen noe ved ham 🙂

Lilli og Eskil var også glade for å se Nissen.

Lilli og Eskil var også glade for å se Nissen.

Gaveoppakningen gikk unna, men også det gikk veldig fint. Vi fikk masse saker som vi trengte, og barna fikk det de ønsket seg.

De siste dagene nå har vi vært slække. Man blir jammen slækk av å ikke ha et opplegg. Men litt deilig også. I dag har jeg spist litt mer normal frokost. Deilig å ikke starte dagen med sjokolade, selv om det ble litt smash etter frokosten da.

Men vi har også fått gjort masse i huset, sånt som å ordne med høytalere til tv som vi for litt siden flyttet opp til stua. Og jeg har fått fylt en hel eske med filmer som vi ikke lenger skal ha. Nå har vi jo netflix og mange av filmene er ripete uansett. Det er mye mindre rot med dvd-er og covere nå som vi ikke ser på dvd lenger. Deilig!
Har også kastet to-tre bæreposer meg diverse greier fra en bokhylle, sånt som bruksanvisniger til ting som vi ikke har lenger.

I dag, 3. dag jul skal jeg rydde og organisere enda mer. Jeg har også startet på forberedelser til nyttårsaften da vi får besøk. Har laget en kake i dag som jeg setter i fryseren, og så skal jeg handle kalkun og litt andre ting.

Å, noen som lurer på hva jeg fikk av min kjære til jul?
Jo, jeg fikk to kjempefine skjerf (pynteskjerf) og et kjempefint smykkesett (smykke og øredobber). Så nå blir jeg fin på nyttårsaften 🙂

Det beste med julaften var det faktum at vi alle var samlet. Det er virkelig fint å ha en så stor familie. Min mor sa det mange ganger i løpet av kvelden: «Det er så kult at alle sammen er her!».

Jeg håper alle har hatt det fint så langt, og at alle barn har det trygt og godt!

Følg oss på Facebook for oppdateringer om hva vi driver med og hva vi skal finne på som nyttårsløfter/fortsetter.

 

Linda

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

2 Comments:

  1. Litt av et selskap å organisere med så mange vil jeg tro, med det så veldig koselig ut da, med hele familien samla =) Kos dereresten av jula! =)

Comments are closed