3. trimester – innspurten (Phu!)

Frem til nylig har jeg ikke vært noe nevneverdig preget av å være gravid, bortsett fra at mangen synes godt. Og det er jo bare koselig.
Men jeg merker nå at jeg går inn i den siste tiden, det siste trimesteret. Ting begynner å bli litt slitsomt nå.

Fra svangerskap nr 3. Det er godt mulig at dette, svangerskap nr. 8 blir det siste.

Fra svangerskap nr 3. Det er godt mulig at dette, svangerskap nr. 8 blir det siste.

Jeg er ca 28 uker nå.

Det jeg merker nå er at jeg må på do minst to ganger om natten. Det er mer krevende å snu seg i sengen. Jeg får vont i hoftene når jeg ligger stille lenge. Det er som om jeg stivner til. Og når jeg sover så ligger jeg jo stille lenge. Jeg har en pute mellom knærne for å hjelpe meg selv så jeg har riktig avstand mellom beina. Der er jo som om hele bekkene er løst.
Når jeg står opp om morgenen har jeg litt vondt i hoftene i noen timer. Og jeg kan ikke sitte på gulvet, da får jeg også vondt.

Jeg er også veldig, veldig trøtt. I dag da barna hadde gått til skolen, lå jeg på sofaen med Mika. Jeg sovnet og han sovnet. Jeg lirket meg unna ham og la meg i senga for å ligge litt mer behagelig.
Før når han sovnet var det om å gjøre å jobbe kjapt med å pløye gjennom så mye husarbeid jeg kunne. Men nå er det om å gjøre å få sove så mye jeg kan når han sover. Og jeg har ikke noe valg heller, jeg klarer ikke å holde øynene åpne.

Så jeg stod opp igjen kl 12.30! Jeg fikk helt sjokk. Mika sov han også. Han våknet på sofaen og kom inn til meg og da sov han videre sammen med meg der og han våknet etter meg igjen. Så flaks for meg at jeg fikk sove så mye. Det var kanskje litt kjedelig for Eskil på 5 år som syslet litt her for seg selv. Men pappa var jo hjemme (hjemmekontor) så det gikk helt greit. Det var bra jeg fikk sove så lenge. Det trengte jeg.

Barna må nok trå til endel mer her hjemme disse siste 12 ukene som kommer til å bli tyngre og tyngre og jeg må hvile mer og mer.

Det er litt tyngre å være gravid nå, og noe av grunnen er nok at jeg både er eldre, men også at jeg  har mange barn fra før og det er så mye å gjøre.

Jeg blir jo mye fortere sliten også og må hvile oftere enn vanlig. Det er veldig upraktisk for meg å måtte hvile så mye. Men jeg må og jeg er jo uansett veldig produktiv, tross alt 🙂

Linda

Absolutt hjemme

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.