Mennene ville ikke forstå dette med sex og husarbeid

For en stund siden skrev jeg et innlegg der jeg forklarer hvorfor menn kan oppleve å kunne ha mer sex hvis de gjør mer husarbeid.
De aller aller fleste kvinnene bare undertegnet dette med «Enig» og også mange linket til sin kjære mann.

Men de få mennene som kommenterte var skeptiske og dro frem undersøkelser som hevdet det motsatte. Det jeg skrev kunne de ikke bare ta til seg sånn helt uten videre. De kunne jo ikke ta sjansen på en skilsmisse ved å gjøre for mye husarbeid. Jeg har aldri  hørt om noen menn som blir skilt fordi de gjør FOR mye husarbeid. Med mindre de da gjør det demonstrativt for å klage på at kona ikke rekker over alt sammen. Da kan jeg skjønne at det blir gnisninger. Klaging er drepen for sexlivet og for ekteskapet. Men nå har vi det ganske annerledes i.o.m. at jeg er hjemmeværende. Denne fordelingen blir nok en helt annen for par der begge jobber. Uansett er det viktig at hvert par har en fordeling som fungere for dem.

Og som jeg skrev i det innlegget så er det ikke slik at mennene FÅR sex som en belønning hvis de gjør noe i huset. Men det fungerer slik at når kvinnen opplever å få avlastnig, så føler hun støtte og at hun blir sett. Og når hun føler dette får hun mer lyst til å være sammen med mannen sin.
Ikke noe er så turn off som å ikke bli sett, eller en som bare later seg på sofaen og forlanger bevertning. Altså, det er lov det også innimellom. Alle trenger å hvile litt. Bare husk at kvinnen også trenger å hvile litt noen ganger. Det må gå begge veier.

housework

Det er så skrekkelig lite som skal til. Hvis man bare er to på kjøkkenet som jobber sammen i 10 minutter, så er mye gjort. For min del, trenger det ikke å bli 100 % rent og pent på kjøkkenet, men å få tatt det viktigste har så mye å si for hvordan dagen min blir dagen etter.

Det er heller ikke bare det å gjøre husarbeid som er viktig, men at han ikke byr på ekstrajobb. F.eks. så kan han legge klærne sine i skittentøyet selv, sette de enorme skoene sine på plass, bære en skrikende unge, ta med noen barn ut sånn at det går fortere å gjøre det som må gjøres.

Jeg synes bare det var litt komisk at de fleste kvinnene var hjertens enige med meg og at mennene var skeptiske. Hvorfor så skeptiske? Er det sååååå ille å ta i et ekstra tak hjemme at det må enorme overbevisninger til for å forstå at det faktisk (nesten dessverre) er slik det funker?
Det vil bare være klokt å trå til mer hjemme. Hvis mannen i husets er flink til å trå til, er sjansen også større for at barna gjør det samme. Når mannen er flink følger barna etter.

Det er jo bare å prøve, teste det ut rett og slett,  istedenfor å stole blindt på undersøkelser (for man kan nemlig finne undersøkelser som man VIL skal stemme utifra hva du selv «gidder» å bidra med) så snakk heller sammen med partneren og finn ut hvordan ting må fungere i ditt forhold for at «stemningen» skal være på plass.

Du får ikke så mye ut av en sliten kone (og omvendt såklart).
Det kan være pga av din manglende innsats at partneren ikke er i humør så ofte som du skulle ønske.
Det er kanskje rart for menn at dette skulle ha noen sammenheng med sex? For menn tenker antagelig ikke slik i det hele tatt? MEN, er de villig til å teste om det er sant?

 

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

3 Comments:

  1. Flott sagt! 🙂
    Man må finne den fordelingen som fungerer best for begge.

  2. Jeg kan se logikken i det, der hvor men tar et tak i hjemmet at man har mer lyst å gi av seg selv, men jeg tror ikke dersom jeg hadde hatt kjæreste at jeg ville hatt hjelp, da ting i mitt hjem må gjøres på min måte, jeg hadde nok ikke akseptert at han skulle ligge på sofaen mens jeg vasker gulvene, men det er begrenset hva jeg ville delegert bort. Hadde nok sendt han på butikken elns :p

    • Det er derfor det er så viktig å snakke om dette i sine egne forhold. Det å dra på butikken er også avlastning. Jeg blir kjempeglad når mannen tar med barna ut på en lengre tur sånn at jeg kan gjøre husarbeid i ro og fred og uten stadige avbrytelser. Balansegangen varier fra par til par:)

Comments are closed