13 enkle tips for å holde hjemmet i orden

Det er nok mange som har lengtet etter en liste med forslag som dette og nå er den endelig her. Det er mulig det virker som om noen av punktene er spesifikt myntet på (våre) barn, men det er mulig dere har rett. Uansett så tror jeg sikkert mange kan ha nytte av en liten påminnelse om dette. Noe virker ganske opplagt, men det er kanskje ikke like opplagt for alle likevel.

Rydd i en fei!

Rydd i en fei!

1. Kle av deg på ETT sted. Ikke gå rundt i huset å kle av deg for så å legge plaggene fra deg på sofaen, i gangen, på kjøkkenet eller andre steder. Kle av deg på ett og samme sted, helst hver gang så slipper du flere hauger med klær. Det beste er hvis du skal kle av deg før du legger deg at du gjør det på badet, da kan du effektivt og greit bare legge det som er møkkete i skittenøtyet umiddelbart. Smart ikke sant? Det som er rent kan du eventuelt bruke en dag til eller henge opp i skapet igjen.

2. Når du kommer inn døra, så ta av deg sko, jakke og eventuelt skjærf, lue og votter DER. Ikke sett skoene på kjøkkenet eller heng jakka over en kjøkkenstol. Dette skal være i gangen. Og om du er så heldig å ha en skohylle eller skoskap, så kan du plassere skoene der.

3. Når du har spist, så tar du bort glasset og asjetten din. Putt det i oppvaskmaskinen. Hvis denne er full, så sett det på benken. FEIL! Hvis oppvaskmaskinen er full, så har du to valg: enten setter du den på, eller: du tømmer den dersom den er ferdig. Den eneste gangen du bare kan sette oppvasken på benken eller i kummen er hvis oppvaskmaskinen går. Skjønner?

4. Når melkekartongen er tom er den søppel,  og skal hverken tilbake i kjøleskapet eller bli stående noe som helst sted. Den skal skylles, tømmes og puttes i papirsøppla. Du har sikkert et sted dere samler papp og papir hjemme. Hvis ikke så må dere opprette det.

5. Når du er så uheldig å miste en rømmeboks mens du leter etter noe i kjøleskapet, så plukker du den opp OG tørker opp rømmen som havnet på gulvet. Ikke bare vent på at en katt eller noe kommer å slikker det opp. Fjern det med en gang.

6. Hvis du har laget deg smoothie og du har tømt etpar bærposer med frossne bær, så kaster du de i søppla med en gang. Ikke la de ligge på benken. Det samme gjelder alt som blir tomt. Hvis servelatpakken blir tom, hvis frokostblandingspakka blir tom, hvis makrell i tomat-boksen blir tom, hvis majonesen blir tom, hvis syltetøyet blir tomt, hvis NOE blir tomt, så skal det kastes i søppelkassa! Dette gjelder i aller rom, spesielt på badet. Hvis dorullen blir tom, så kast dorullkjernen i søppla. Tannkermtuben også, kast den når den blir tom! Mamma har alltid tannkrem på lager!

7. La ting bli på sin plass. Et skojern er ikke et sverd. La det stakkars skojernet få henge på plassen sin. Da kan de som trenger å bruke dette lett finne det når de trenger å bruke det. Det skal kun brukes til å få på seg sko med.

8. Det samme gjelder hårbørster. La de være der de er. Bruk de gjerne, men legg dem på plass igjen der de skal ligge. Dette sparer deg for mye stress da du slipper å stadig bruke tid på å lete etter dem. Hvis dette er vanskelig, så knyt en lang systrikk fast i børsten og knyt den andre enden fast i nærheten der den skal ligge. Ikke fall for fristelsen å gå rundt i huset når du grer håret, for da blir børsten lagt et helt annet sted enn det som er meningen.

9. Klær kan ikke gå. Sokker kan ikke gå av seg selv. Når du blir tom for sokker i skuffen din, kan du være helt sikker på at det ligger av samling av sokker under senga di. Plukk dem opp og ta dem til skittenrøyet. Og ta med de to t-skjortene og de andre plaggene som også ligger i en krok eller under sengen din.

10. Søppel. Hvis du skal kaste søppel og den er helt full, så bare stapp det nedi. FEIL! Ta opp søppelposen, knyt den igjen, og sett i en nye pose. Gå ut med søpla eller be den neste som går ut om å ta den med ut.

11. Doen og vasken. Doen skal se fin ut etter at du har vært på do, vask den hvis det er nødvendig. Når det gjelder vasken så skal den være ren, så når du har pusset tennene, skal det ikke være noe synlig tannkrem i vasken. Dette må du skylle vekk, bruk fingrene dine til hjelp hvis det er nødvendig.

12. Ikke utsett å rydde vekk bøker og skrivesaker. Dette er veldig ofte skolesaker. Ikke lur deg selv til å tro at det kommer til å havne i sekken  uansett en eller annen gang før skolen neste dag. Da er sjansen stor for at noe blir liggende igjen, og det er veldig dumt.

13. Når man har en rydderunde på kjøkkenet, gjør det i denne rekkefølgen: Søppel kastes, mat settes inn i kjøleskapet, , sett på en kjele med vann til koking, oppvaksmaskinen fylles og settes på, benker og bord vaskes. Store ting vaskes opp for hånd, og så feier og vasker du gulvet. Så tar du en kopp med te mens du nyter ditt favorittmagasin.

Sko i hauger!

Sko i hauger! Ikke lett å komme seg inn her, eller trille en vogn ut!

Det er mange ting man kan gjøre for å holde hodet over vannet, dette er bare et lite utdrag.

Hva er dine beste tips for å holde huset i orden?

For flere supre tips til å holde orden i hjemmet, følg Absolutt hjemme på Facebook.

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

6 Comments:

 1. Imponert over at du har fått tak i et bilde av kjøkkenbenken min! Innlegg delt på Facebook, fordi det er så nyttig! 😀

  Ha en kveld, hele gjengen!

 2. NYTTELAST!
  Det er sjelden noen grunn til å gå tomhendt noe sted, det er alltid noe du kan ta med deg på veien 🙂
  F.x. Vannglass fra stuebordet som skal på kjøkkenet (og i tur følge ovennevnte mønster med oppvaskmaskin;-)

 3. Her var det mange gode råd! Takk 🙂

 4. Herregud det bare en med så lav IQ kan ikke det, ellers jeg vet ikke på hvilken planet bor enkelte.

 5. Konklusjon: gjør ting med en gang! Jepp er ofte enklest det!

Comments are closed