Bokstavlek og giveaway!

// Herlig samarbeid med Alfabetika.no//

Jeg har vært litt overrasket over hvor fort og hvor mye små barn kan lære. Jeg hadde litt lyst til å se om jeg kunne få Eskil til å lære seg å lese før han begynte på skolen. Fra han var ca 3, 5 år har jeg lekt med bokstaver med han og han lærte fort å kjenne igjen bokstaver og  var veldig opptatt av hva den første bokstaven i forskjellige ord var. Slik begynte det og nå er han 5, 5 år og han kan lese både små og store bokstaver og det i godt tid før han starter i 1. trinn til høsten.

Vi har brukt flere forskjellige læringsaktiviteter og forskjellige sider på nettet.

Nå i det siste har jeg fått vite om den flotte siden som heter Alfabetika.no  Denne siden er perfekt i tråd med min egen filosofi. Anne-Lise om er grûnderen av dette fantastiske konspetet er helt på bølgelengde med min måte å tenke på når det gjelder læring for små barn. Det er så mye de kan lære og det ved bruk av lek!

Giveaway lenger ned i innlegget, så fortsett å les!

Hos Alfabetika.no  finner du mange aktiviteter som du kan bruke og som er gratis! For å laste ned f.eks. bokstavarkene til å fargelegge må du registrere deg og så får du en kode som du skriver inn og så kan du laste de ned gratis og printe dem ut.
Disse sidene er geniale. Jeg elsker disse fargearkene. De er morsomme og perfekte i størrelsen i forhold til en førskolegutt som skal fargelegge eller male dem. Eskil malte bokstavene i navnet sitt i dag, og han brukte masse flid i å male i forskjellige farger. Og siden han jo vet hva fargene heter på norsk, sa vi fargene på engelsk istedenfor. Da fikk han øvd litt på light og dark blue/green/brown også.

På Alfabetika finner du mange tips og ideer til å fremme læring av bokstaver og tall. Jeg er veldig imponert over  Anne-Lise. Hun er en kreativ sjel og har utarbeidet et fantastisk konsept. Jeg har aldri tenkt på å lage bokstavpannekaker. Pannekaker er noe Eskil og jeg lager titt og ofte her hjemme på dagen, og så fort vi nå har en tom stor ketchupflaske, skal vi lage bokstavpannekaker. Er ikke de fine? (Bildet er fra Alfabetika.no)

Alfabetika-pannekaker-blog

I tillegg til mange gratis aktiviteter, finner du også «Min første ABC» og «Min første 123», som er kort med bokstavene og tallene i fine bokser. Disse kortene inviterer til prat om bokstaver, ord og farger. De er i A5 størrelse.

ABC_Othilie_venn2-e1404243953752

 

Eskil syntes det var veldig gøy å male bokstavene. Og akkurat dette er en nyttig ting å øve på, nemlig å fargelegge/male innenfor et område. Han ble spesielt fornøyd med «L»-en. Det er de samme gøyale bokstavene som i «Min første ABC»

 

alfabetika 2

alfabetika 3

alfabetika

aøfabetika 4

 

Alfabetika har også noen veldig fine plakater med alfabetet på og tallene. Jeg har faktisk vært på utkikk etter noen litt fine og decorative alfabet-plakater til å henge på veggen. Og disse kule plakatene Alfabetika synes jeg er kjempeflotte og bokstavene er jo så gøyale!

Hvilken av disse to vil du ha? Skriv ditt svar som en kommentar under innlegget.

Hvilken av disse to vil du ha? Skriv ditt svar som en kommentar under innlegget.

Og nettopp disse plakatene er det jeg deler ut til dere nå!

Jeg skal få trekke to vinnere, en som vinner alfabet-plakaten og en som vinner tall-plakaten.
Og hvis dere har lyst på en av disse plakatene så må dere skrive en kommentar under dette innlegget om hvilken av dem dere ønsker dere.
Jeg anbefaler å like Facebooksiden til Alfabetika  for mange gode nyheter og tips.
Og lik min facebookside. Det kan være lurt, så mange fine giveawayer jeg har fått muligheten til å ha i det siste.

To vinnere av disse plakatene trekkes på søndag kveld, og vinneren offentliggjøres på min Facebookside.

Plakatene er 40×50 cm og passer perfekt i rammer feks RIBBA fra IKEA. Den er trykket på tykt halvblankt papir.

Lykke til med læringsleker med småtassene deres og lykke til i konkurransen om disse flotte plakatene!

Linda

//Takk til Alfabetika.no for supert samarbeid//

11 Comments:

 1. Linda Andreassen

  Jeg ønsker meg alfabetplakaten dersom jeg skulle være så heldig å vinne

 2. Ja,dette kunne vi tenkt oss! Vi ønsker vinne platen med bokstaver 🙂

 3. Maria Benedicte Marthinsen

  så smart.. Ønsker oss plakat vi. Passer perfekt til lille gutt som har bursdag i dag og blir 5år. Han elsker og tegne og øve på tatt og bokstaver..

 4. Vil veldig gjerne delta og håper at vi er en av de heldige vinnerne 🙂
  Ønsker deg og dine en god helg

 5. Jeg ønsker alfabet plakaten til gutta mine, om jeg er så heldig å vinne:)

  God påske

 6. Sånne har jeg vært på jakt etter:) hvis jeg skulle vinne ønsker jeg bokstavplakaten.

 7. Kjempeflotte plakater:-) Ønsker meg alfabet-plakaten hvis jeg skulle være så heldig å vinne:-)

 8. Cathrine Jensen

  Vil gjerne ha en alfabet-plakat:-)

 9. Så flotte! Eldstemann øsnker seg bokstavplakaten!

 10. silje mammatil2gutter

  Kjempe fine plakater. Jeg ønsker oss den med bokstavene. for Storebror og jeg har begynt med skoleklubb her hjemme, og den der var jo så fin at det kan bli morsommere og lære for han 🙂

 11. Gjerne bokstavene for å øve med barnebarna:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.