Hjemmeaften igjen

I dag har vi hatt hjemmeaften igjen, som vi har hver uke. Da er vi alle samlet og har det hyggelig sammen. Vi prater med barna om ting vi synes er viktige, og vi gjør også noe morsomt sammen. I dag hadde vi en kul quiz, og etter det så vi på to episoder av «Familieliv» som gikk på tv for omtrent et år siden nå. Det er så morsomt å se det igjen.

Eskil på 5 år har lært seg to sanger på pianoet og vi pleier å synge en eller begge disse sangene som åpning på hjemmeaften.

Eskil på 5 år har lært seg to sanger på pianoet og vi pleier å synge en eller begge disse sangene som åpning på hjemmeaften.

En av sangene som Eskil kan spille er Mika sin favorittsang og her synger han så det ljomer!

En av sangene som Eskil kan spille er Mika sin favorittsang og her synger han så det ljomer!

Mia på 10 har gjort klart et lekkert fruktfat til oss.

Mia på 10 har gjort klart et lekkert fruktfat til oss.

Det blir fort tomt. Dette av populært!

Det blir fort tomt. Dette av populært!

Vi ser også på en episode av "Familieliv" som vi var med i og som gikk på tv for ett år siden.

Vi ser også på en episode av «Familieliv» som vi var med i og som gikk på tv for ett år siden. Skikkelig kult å se det igjen. Virkelig gode minner å ha med oss. 

Vel, så stupte alle i seng og så skal mor og far ha en date i sofaen med en av seriene vi følger med på.

Jeg kan anbefale alle å ha en fastsatt kveld der man samler familien og tar opp aktuelle temaer og også gjør en morsom/hyggelig aktivitet sammen. Dette er noe som barna her gleder seg til og selv har jeg også gode minner fra det da jeg vokste opp.

Det er ikke bare det at vi snakker om aktuelle ting, for man gjør jo det også fortløpende hele tiden, men det er også en fin arena der barna kan utvikle seg ved at de har «oppdrag» som for eksempel lage en forfriskning til familien slik Mia gjorde i dag, og de kan spille for oss slik Eskil gjorde i dag, og de kan ha i oppdrag å spille en sang på blokkfløyte som de øver på på skolen, eller ha en liten leksjon for resten av familien, eller bestemme aktiviteten vi skal gjøre.
Her får alle muligheten til å bidra med noe. Jeg har av og til funnet på oppgaver slik at alle skal kunne bidra. F.eks har vi tidligere hatt en «fremmøteliste» da en har i oppdrag å krysse av for alle som er tilstede. Dette er ikke en viktig sak, men den som har oppgaven føler at han/hun bidrar med noe og synes det er litt morsomt å sette kryss.

Dette er også en stor tålmodighetsprøve da det er mange som vil sitte på bestemte plasser og som vil si noe hele tiden. Vi må også øve på å vente på tur, rekke opp hånda og å lytte til hverandre. Utfordringen med så mange som vi er er å tilpasse sette slik at det passer for alle nivåer. Ofte er det best å sørge for å fange de minste, for hvis de detter av så blir de kaotiske og vanskelige å holde rolige. Ofte får vi det til å passe for alle.
Det viktigste her er at alle blir sett og hørt. Dette anser vi som noe av det viktigste vi gjør i løpet av uken.

For flere innlegg om familielivet, følg Absolutt hjemme på facebook. 

Linda

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.