Dagens 20 min

Det er så morsomt at flere av dere rydder med meg:) Flere av dere har latt dere inspirere til å sette på timeren og tatt et tak på kjøkkenet. Jeg må ha minst 20 min. Hvis det ikke holder, gir jeg meg selv 10 min ekstra.

I dag så det slik ut før jeg startet. Og jeg hadde ambisjone om å rekke hele kjøkkenet og sofakroken i stua (Stua deler jeg opp i to soner).

kjøkken rot

kjlkken rot 2

kjøkken rot 3

kjøkken rot 4

 

Etter 20 min hadde jeg fått ryddet alt, men ikke vasket flatene eller moppet gulvene, så jeg måtte gi meg selv 10 min ekstra. Og da så det slik ut:

kjøkken rot 5

kjøkken rot 6

kjøkken rot 7

kjøkken rot 8

 

De bokstavene på det nederste bilde pleier å stave «Kose», men noen synes det er veldig gøy å lage andre ord. Guttene har en rolig stund med spilling.
En runde med 20 minutters rydd-ogvask på morgenen og en runde på kvelden gjør det lettere å holde oversikten. Når jeg har fått tatt en rydderunde som dette på bare 30 minutter (ettersom jeg ofte må legge på 10 min), tar jeg en liten pause. Jeg rekker jo ikke alle ting på 30 minutter.
Og det kan hende at jeg etter en liten stund tar en «20 minutter» til  til der jeg gjør ting som å vaske hele stekovnen skikkelig utenpå og innvendig, vasker veggen over stekeovnen godt,inni og rundt microbølgeovnen og inni kjøleskapet. Det er liksom mer motiverende å gjøre den biten også når jeg har «kommet så langt».

Kjøkkenfronter er så lett å vaske så det overlater jeg som regel til ett av barna. De synes det er gøy og det gir en mulighet til å skryte av dem og takke for at de bidrar til å holde det rent og fint. Fint for både selvfølelsen og at frontene blir rene. Men i mitt neste kjøkken skal jeg ikke ha riller på skapfrontene, men slette og gjerne i en grånyanse. Det er lettere å holde rent og alt synes ikke så godt med en gang.

Det med å sette en tilmålt tid gjør det lettere for meg å være effektiv den tiden. Jeg setter gjerne på noe kul musikk også. Barna endrer gjerne musikk da, for jeg setter jo ikke på «ninja»-musikk. Eskil vil helst høre på Asgeir. Og han har en sang som heter «vaskesangen» og den passer jo igrunn ganske bra til også må jeg si.

Vel, nå er det snart dags for en liten runde i kjeller etasjen og den uendelige jobben det er med klær. Der nede har vi vaskerommet og barnas fellesgarderobe. Mye klær på ett område men også veldig praktisk å ha alt dette samlet på ett område.

For flere innlegg om rot og orden, følg Absolutt hjemme på Facebook. 

Ha en flott dag! Nå maser guttene om å lage pannekaker, så det er vel på tide å kline ut kjøkkenet litt igjen:)

Linda

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.