Så ryddig ble det på 20 min

Ofte etter frokosten, trengs det en real økt på kjøkkenet, og spesielt hvis vi attpåtil  ikke fikk ryddet skikkelig kvelden før.

Jeg pleier å sette timeren på 20 minutter, og så pløyer jeg gjennom kjøkkenet og får orden på det. Her om dagen så kjøkkenet slik ut før jeg satte timeren på 20 min:

Kjøkkenbenkene her om dagen på morgenen etter frokost og antagelig litt fra dagen før.

Kjøkkenbenkene her om dagen på morgenen etter frokost og antagelig litt fra dagen før.

Kjøkken etter bruk og før rydding og vasking. Dvs kjøkken mellom bruk.

Kjøkken etter bruk og før rydding og vasking. Dvs kjøkken mellom bruk.

Et av barna var litt uheldig og klarte å velte en liten boks med utklippede papirpenger under pc-pulten (til høyre) rett før han dro og rakk ikke rydde det opp først. Jeg ville heller at han skulle rekke skolen.

Rot er ikke rot før det har ligget der lenge nok synes jeg. Et frokostbord der folk nettopp er ferdig med å spise er ikke rot med mindre det blir stående der til lunch. Man må jo rydde nesten hele tiden hvis man kaller alt som står på feil sted for rot.

Vel, etter 20 minutter med rydding, hadde jeg kommet så langt som dette:

rotekjøkken 3

 

 

Jeg kom nesten i mål på 20 minutter.

Jeg kom nesten i mål på 20 minutter.

Jeg la på 10 minutter til og da fikk jeg vasket gulvet og kjøkkenfrontene og litt sånn ekstra. Da hjalp det. Det er nok å gjøre på et kjøkken.
Når jeg tar en slik runde på morgenen, og en på kvelden klarer jeg å holde kontrollen på kjøkkenet. Likevel hender det at kveldsrunden blir skippet fordi jeg sovner når jeg legger en av småguttene, eller både jeg og mannen er såpass slitne at vi bare vil slappe av i sofaen. Men det går greit det også, for da setter jeg bare timeren på 1o min ekstra så får jeg unna det meste.  Ingen krise 🙂

Får du grøsninger av å se slike rotebilder eller føler du mer «støtte» og lettelse over at du ikke er alene?

Har du noen smarte kjøkkenryddetips å dele med meg og andre lesere så fortelle gjerne!

Linda

For flere roteinnlegg, følg Absoutt hjemme på Facebook. 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

2 Comments:

  1. Fantastisk! Sånn brukte jeg å gjøre det da jeg hadde tre hjemme, bare at jeg spanderte en time, fra 8-9 om morgenen – men det var til hele huset.. Kjøkken, bad, sette på vaskemaskin, og annet diverse styr.. Så brukte vi resten av formiddagen på lek og kos 🙂 Nå har jeg vekselsvis en ettåring og en fireåring hjemme, så da kan jeg egentlig rydde konstant… Men det er sant, når man tar noen skippertak innimellom er det utrolig hvor fort man kan trylle et rotehus til et mer levelig hus :p Veldig godt å se at vi ikke er alene i verden om å skape lettere kaos – på vanvittig kort tid! 😉

  2. Ganske imponerende at du klarte å rydde så mye på 20 minutter! Det tror jeg faktisk ikke jeg klarer med to små barn. Og som regel blir alt som ikke skal i kjøleskapet stående til jeg kommer hjem fra jobb. Hehe! Det er ikke særlig gøy. Og kjenner meg veldig igjen i at man orker ikke alltid å ta det på kvelden når man endelig kan sette seg ned å ta det litt med ro☺️

Comments are closed