Årets påskehappening

I dag var en hel haug fra min familie pluss noen til samlet for å ha et eventyrspill. Det er noen veldig kreative sjeler i familien og noen av dem er ivrige fantasy-spillere. De hadde kokt sammen en helt vannvittig sprø historie som var plottet for eventyrspillerne. Det var kun vi voksne som kjente til plottet. Barna (spillerne) fikk finne det ut under selve spillet.
Det er på en måte som et fantasy-spill på pc-en, bare i virkeligheten.

Jeg vet ikke helt hvor mange vi var, kanskje 20 stk eller noe.

Her er noen bilder fra dagens eventyrspill:

På vei til eventyrspill!

På vei til eventyrspill!

På vei til eventyrspill!

På vei til eventyrspill!

Her er den onde dronningne, hennes lakei og sorte ridder som forklarer spillerne hvor de skal begynne.

Her er den onde dronningen, hennes lakei og sorte ridder som forklarer spillerne hvor de skal begynne.

Meg (trollmor som skal lage suppe til mine 11 trollunger og må sende spilleren på oppdrag om å skaffe meg mose, kongler, edderkopper og sånne ting. Hvis de skaffer meg det får de en premie), og så Shrek som jeg fikk barna til å få på besøk til meg da jeg er veldig bekynmret fordi han er så asosial.

Meg (trollmor som skal lage suppe til mine 11 trollunger og må sende spilleren på oppdrag for å skaffe meg mose, kongler, edderkopper og sånne ting. Hvis de skaffer meg det får de en premie), og så Shrek som jeg fikk barna til å få på besøk til meg da jeg er veldig bekynmret fordi han er så asosial.

Her er noen av spillerne som stadig sendes ut på oppdrag samtidig som de må passe seg for trollet og andfre farlige skapninger de kan treffe på under oppdragene.

Her er noen av spillerne som stadig sendes ut på oppdrag samtidig som de må passe seg for trollet og andre farlige skapninger de kan treffe på under oppdragene.

De blir noen ganger slått ned, og da må noen stå rundt dem å synge en sang og så får le livet tilbake igjen.

De blir noen ganger slått ned, og da må noen stå rundt dem å synge en sang og så får de livet tilbake igjen.

"Bæ bæ lille lam...." Og så lever de igjen.

«Bæ bæ lille lam….» Og så lever de igjen.

Ulven er ingen helt trygge på.

Ulven er ingen helt trygge på.

Shrek vil bare være i fred i sumpen sin, men trollmor er så bekymret for ham og sender stadig besøk til han for å sosialisere ham. Han har en fin kløpinne som lakeien også vil ha fordi han lider av en intens kløe. Han sender barna for å lure denne pinnen fra Shrek hele tiden.

Shrek vil bare være i fred i sumpen sin, men trollmor er så bekymret for ham og sender stadig besøk til han for å sosialisere ham. Han har en fin kløpinne som lakeien også vil ha fordi han lider av en intens kløe. Han sender barna for å lure denne pinnen fra Shrek hele tiden.

Den gale hattemaker deler ut invitasjoner til te-selskap og finner nesten ikke veien hjem igjen.

Den gale hattemaker deler ut invitasjoner til te-selskap og finner nesten ikke veien hjem igjen.

Noen flotte spillere.

Noen flotte spillere.

I spillet.

I spillet.

Kanskje det blir en kamp her?

Kanskje det blir en kamp her?

Her er trollmor (meg) som rører i suppa, og jeg har et troll på besøk. Dette trollet er håpløst forelsket i den ufordragelige  egosentriske prinsessen som han stadig tar til fange. Men hun blir befridd av spillerne gang på gang.

Her er trollmor (meg) som rører i suppa, og jeg har et troll på besøk. Dette trollet er håpløst forelsket i den ufordragelige egosentriske prinsessen som han stadig tar til fange. Men hun blir befridd av spillerne gang på gang.

Her er Dronningen og lakeien hennes som blir bedt om å hogge hodet av alle som ikke klarer å underholde henne. Hun vil ha underholdning hele tiden og barna må synge og danse for å blidgjøre henne. Lakeien her har et kløproblem og er på jakt etter kløpinnen til Sharek. Han sender barna avgårde for å få dem til å lure den til seg og gi den til ham mot at de får premier av ham.

Her er Dronningen og lakeien hennes som blir bedt om å hogge hodet av alle som ikke klarer å underholde henne. Hun vil ha underholdning hele tiden og barna må synge og danse for å blidgjøre henne. Lakeien her har et kløproblem og er på jakt etter kløpinnen til Shrek. Han sender barna avgårde for å få dem til å lure den til seg og gi den til ham mot at de får premier av ham.

Her har trollet tatt prinsessen til fange i drivhuset.

Her har trollet tatt prinsessen til fange i drivhuset.

Den gale hattemakeren og invitasjonen hennes.

Den gale hattemakeren og invitasjonen hennes.

Fest med pølser, kake, i s og frukt (jeg går jo på Grete Roede og tok med frukt).

Fest med pølser, kake, is og frukt (jeg går jo på Grete Roede og tok med frukt).

 

Noen som synes vi er litt sprø som gjør så mye ut av dette spillet? Barna synes det er kjempegøy! Og det er så morsomt når de voksen lever seg så veldig inn i rollene sine. Det er jo også litt av en treningsøkt, i allefall for oss voksne som må løpe rundt i skogen for å ta disse barna som er så kjappe. Jeg som er høygravid hadde fått en stillesittende rolle denne gangen. Og det passet meg veldig bra.

Så til slutt var det altså hattemakerens te-selskap som alle hadde blitt invitert til. Og det var rett og slett feiring av bursdagene til alle i familien som har fylt år så langt i år.

Neste eventyrspill blir nok i sommerferien tenker jeg.

Det er jo gøy å finne på ting som dette, og barna gleder seg i langt tid i forkant.

Det er den ene søsteren min som bor slik til at vi har en hel skog til disposisjon og dette er et supert område å ha eventyrspill på.

Takk til alle de kreative sjelene som finner på disse vannvittige historiene og for alle som lager til kreative kostymer og som legger ned så mye innsats i dette! Beste familien <3

Det er den andre gangen vi har et slikt eventyrspill i familien og HER kan du se bilder fra det første eventyrspillet vi hadde sommeren 2014.

 

Ha en fortsatt fin påskeferie alle sammen!

Linda
Absolutt hjemme på Facebook. 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.