Skikkelig blodkristen

/Netflix-samarbeid/
Jeg ble kaldt «blodkristen» en gang. Jeg synes ordet er svært negativt ladet og det var i allefall da jeg ble kalt det. Det var noe negativt. Jeg var kristen og gjorde masse som andre ikke gjorde og unnlot å gjøre masse som andre gjorde. Det var visst ganske tåpelig.

Men nå som jeg er blitt eldre, føler jeg at ting har endret seg litt. Selv synes jeg det står stor respekt av de som står for noe, uansett hva det er. Jeg synes det er tøft når noen har så stor integritet at de blåser i hva andre mener, og de bare lever sitt liv slik de føler er bra. Og i voksen alder så har jeg jo oppdaget at de fleste tror på ett eller annet alle sammen, eller så tror de ikke på noe, men det er jo også å tro noe. Noen ganger har jeg blitt overrasket over å finne ut at en person er kristen. Det kan f.eks, komme frem i en samtale på foreldremøte på skolen. Jeg beundrer personer som bare står for det de tror på.

BLodkristen

Før kan jeg noen ganger ha følt det ukomfortabelt å skulle fortelle at jeg er mormon. (Dette er jo bare et kallenavn på medlemmer av kirken. Navnet på kirken er «Jesu Kristi Kirke av siste dagers Hellige»).  Det kan jo ha noe med fordommer å gjøre og at jeg er blitt kalt «blodkristen» før og at jeg derfor ikke orker å ta sjansen på nedlatende kommentarer eller ikke orker eller har tid til å innlede en «diskusjon». Jeg vil liksom ikke ha det ubehagelig.
Men nå som jeg har merket at det faktisk er veldig mange som tror på noe og som tilhører et eller annet kirkesamfunn og at jeg selv har stor respekt for de som står for noe, så er jeg ikke så redd for å fortelle at jeg er mormon. For hva gjør vel det andre noe at jeg er det? Det spiller jo ingen rolle? Kanskje har de noen spørsmål jeg kan svare på også. Og jeg prøver jo bare å være snill og grei mot andre, og det er vel bra?

Noen av de mest oppløftende og interessante samtalene jeg har hatt med en annen troende, er samtaler med en tidligere nabo som var muslim. Hun og jeg snakket med stor respekt og uten å dømme hverandre. Det var virkelig fantastisk. Jeg beundrer henne så mye.

Jeg kan godt være «blodkristen» jeg. Det betyr vel bare at man faktisk er seriøs med sin tro, og at man dyrker sin tro og prøver å vokse i sin tro. Og det er det jeg gjør. Jeg er dønn seriøs med min tro. Jeg tror på Gud og at Jesus er hans sønn og jeg ber hver dag og prøver så godt jeg kan å gjøre det som er rett og godt, som å hjelpe andre litt ekstra, være ærlig i alle ting, være tålmodig, elske andre osv. Evangeliet er en sentral del av mitt liv og det er jo kjempebra for meg, for for meg er det jo der jeg henter styrke og inspirasjon til veldig mange situasjoner og valg i mitt daglige liv. Hvis dette gjør meg «blodkristen» så er det helt greit altså.
De «rare»  tingene jeg gjør/ikke gjør, er blant annet:

-å gå i kirken hver søndag
-å lese i skriften
-å be til Gud sammen som familie, vi ber morgenbønn og vi ber alltid for maten og vi ber kveldsbønn. Jeg ber også personlige bønner for meg selv akkurat når jeg vil
-å ikke røyke, drikke alkohol eller bruke narkotika
-å ikke drikke kaffe
-å ikke banne

Men dette er kanskje ikke så rart, i og med at jeg er «blodkristen»:)

Uansett, jeg synes det passer å informere om at filmen «Meet the mormons» har kommet på Netflix. Jeg har sett den og syntes den var kjempefin.

Denne filmen har gått på kino i USA. Vi får møte 6 forskjellige personer fra ulike deler av verden. Vi får et innblikk i deres liv og hvordan de lever og hvorfor de gjør som de gjør.

Veldig bra film! Se den! Jeg mener det….se den!

meet-the-mormons-poster

 

……Nå? Skal du se den?

Hvis dere har noen spørsmål ang. min tro eller hva som helst, så er det bare å spørre. For selv om jeg ikke alltid skriver direkte om min tro så der det ikke slik at jeg helst ikke snakker om det. Dere kan bare spørre meg om ting, det plager meg ikke hvis noen skulle tenke det:) Jeg vet noen kan tenke at det er for personlig å snakke om sin tro, men jeg snakker gladelig om det jeg, så det er ikke noe å være redd for at jeg skulle bli forlegen.

Uansett hva du tror – ha en flott kveld!

Klem, Linda

Følg oss på Facebook.

/Samarbeid med Netflix/

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

7 Comments:

  1. Hei! Ikke for å være frekk, men jeg rett og slett lurer på om det er religiøse grunner til at du ikke drikker kaffe? Hilsen den undrende kaffedama

    • Ja, det er jeg faktisk, hihi. Det er en del av «visdomsordet» som vi kaller det. Kall det gjerne «sunnhetsloven» eller noe sånt. Å ikke drikke kaffe er på grunn av skadelige stoffer og spesielt koffein som er vanedannende som vi mormoner ikke drikker. Jeg drikker derfor heller ikke cola faktisk, eller te som inneholder svart te/tein. Men jeg drikker frukt-te. Det elsker jeg:)

  2. Jeg drikker kaffe og alkohol, men synes det er helt ok at andre velger det bort av diverse grunner … det verste jeg vet er folk som preller ting på oss , og dere er ikke av den sorten 🙂 har respekt for andres valg og forventer det samme tilbake 🙂 vi er kristne på den måten at vi tror på Gud og Jesus ikke banner , holder oss til de 10 bud ( så godt vi klarer ) og respekterer våre medmennesker…alle kan vi ta valg som ikke er til det beste , men de er rom for tilgivelse , så lenge det ikke er ondsinnet ment. Vi har muslimske venner som tilfører oss mye , og barna har godt av å se at det finnes andre religioner . Det gir rom for diskusjon og refleksjon . men blodkristen hørtes rart ut , det forbinder jeg med folk som ikke liker kortspill, dans, musikk, leser ikke aviser, ser ikke tv …. ect… og der er ikke dere ! ha en fin helg 🙂

    • Haha, nei der er vi ikke. Vi er egentlig veldig normale synes jeg. JA, blodkristen er et rart ord. Hvor kommer det fra egentlig? Høres jo veldig negativt ut igrunn 🙂

      • Blodkristen kommer kanskje fra folkeeventyra der trollet kjente «lukta av kristenmannsblod». Dessuten så tror kristne på frelse i Jesu blod. Så egentlig er det vel bare et ord som låter stygt, men betyr noe bra?

Comments are closed