Og slik går det med min tøybleiekarrière

For en stund siden skrev jeg at jeg ville teste ut tøybleier, og det har jeg nå gjort, i godt samarbeid med Gåsungen.

Jeg tenkte først at det kanskje ville bli mye styr med vask av disse bleiene. Men det synes jeg ikke det er. Det er ikke noe nevneverdig mer styr med dette. Jeg bare putter dem inn i maskinen (sammen med våtposen) og setter på en skylling, og så putter jeg inn resten av tøyet som jeg kan vaske sammen med bleiene. Vasker på 40 eller 60 grader. Det står vel helst at man skal vaske de på 40 grader tror jeg, men jeg har vasket det på 60 også og det har gått helt fint.

Favoritt-tøybleia mi er AppleCheeks.
Apple Cheeks er så myk. Det er et fleecelag som kommer inntil stumpen. Man putter et innlegg inni bleien, som en lomme du putter den inn i. Dette innlegget kan brettes enten en gang på langsiden, men jeg bretter det i tre lag i bredden, for det funker fint. Det vel bare å prøve seg frem til hva som passer størrelsen på babyen tenker jeg.
Jeg synes at AppleCheeks har så perfekt passform og det er bare myke kanter og stoff som kommer inntil huden til babyen. Og så synes jeg de er knallfine!

Best bottom er også en favoritt. Egentlig like god som AppleCheeks, bare at det er et annet innlegg man bruker, som man ikke putter i en «lomme», men enkelt fester med en knapp. Men kan bruke flere innlegg samtidig hvis det er nødvendig. Noen tisser jo mer enn andre osv. Man får dem også i mange flotte farger og kule mønstre. Sjekk Levi Mathias sin under. Er ikke den bare kjempesøt?

Smartbotton

Bestbottom

Når det gjelder bæsjing så kan man legge et fleecepapir-ark øverst i bleien. Noen ganger så har man jo en mistanke om at snart kommer det bæsj, og da er det veldig praktisk med dette arket, for det kan man bare kaste med bæsjen rett i søplekassa (ikke i do).
Ellers kan man bare riste bæsjen ned i do, men hvis den ikke er fast og løsner enkelt, skyller jeg innlegget under springen, og putter den i våtposen.

Skallet på bleiene kan man bruke til flere skift (kommer an på om de er blitt tilgriset av bæsj eller ikke), men om de bare er tisset i og det ikke lukter tiss, bruker jeg de til et nytt skift og bare skifter innlegget. Dette lærer man seg. Noen ganger synes jeg det lukter tiss av skallet og da legger jeg det til vask selvfølgelig.

Jeg er blitt fan av tøybleier. De er kjempefine og søte!
Her om dagen fikk jeg en ny AppleCheeks-bleie med innlegg fra Gåsungen.

Levi skulle bare visst hvor fin han er i den bleia! Hehe 🙂

ah2 ah3 ah2 2

Jeg er blitt veldig glad i tøybleier og hvis vi får et barn til, blir det tøybleier fra starten av 🙂 Jeg synes at en tøybleie med innelgg ville være en fin nyfødtgave. For man vet ikke om man liker å bruke tøybleier før man har prøvd.

For å starte opp trenger du 3 skall med tilhørende innlegg og kanskje noen ekstra. Jeg anbefaler å ha en rull med engansinnlegg i fleece også for å «samle» bæsjen. Dette gjør jobben litt lettere bare, men er ikke absolutt nødvendig. Med dette skal du ha nok til en hel dag med tøybleier.
Gåsungen vet alt om dette og har satt sammen en startpakke  med reduserte priser for deg som vil teste ut, og akkurat nå og frem til 6. mars får du fri frakt på bestillinger når du legger inn koden «absolutthjemme».

Linda
Følg bloggen på facebook.
Følg Gåsungen på facebook.  

Er det flere der ute som bruker tøybleier?
Hva er deres erfaring?
Har dere noen favoritt-bleier?
Er det noen som gjerne vil teste tøybleier? 

 • I samarbeid med Gåsungen.no

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

8 Comments:

 1. Jeg har brukt bestbottom, og i USA er det enda mange flere merker så jeg har en del Stasj. Jeg brukte tøybleier fra dag en med den siste og frem til hun begynte på fastføde, da ble det litt mere tungvint for så lenge man ammer trenger man ikke skylle bleiene, de kan gå rett inn i vaskemaskinen så det ble akkurat som vanlig libro bleier. Nå bruker vi tøybleier bare når vi går tomt for engangsbleier. Men jeg kjøpte en Stasj for 400kr og da kan jeg bruke tøybleier i 5 dager føre jeg vasker. (Ikke at det altids lukter bra men hvis det skulle være sånn så kan jeg gå opp til 5 dager) for tøybleiene jeg brukte fra dag en frem til 6måneder bet jeg vel 300kr for og det var det (og solgte de igjen for 300kr) . Så det kostet ikke noe og ha Hannah i bleier de første 6månedene. De er veldig søte og veldig mange der ute med forskjellige mønster. Jeg brukte tøybleier pga penger så det var min prioritering,

  • Ja ,man kan få kjøpt masse bra bleier brukt og som du sier selge de igjen 🙂 Man må ta det i betraktning og ikke bare tenke at de er dyre i innkjøp. Dessuten kan man finne masse brukt 🙂

  • Sjekk om kommunen din tilbyr støtte for tøybleier. De fleste gir i dag 1000kr mot kvittering. Kjøper du brukt ber du bare selger om kvittering.

 2. Hei Linda! Har fulgt bloggen din ei stund og syntes det var påtide å legge igjen ein kommentar. Er så kjekt med andre som velger å få fleire barn enn normalen og eg kjenner meg igjen i mykje av det du skriv om.

  Angåande tøybleier så har eg aldri prøvd det. Har tenkt at det er ei for stor invistering når eg ikkje er sikker på om eg klarer å gjennomføre det. Dei ser veldig kule og gode ut. Vart litt frista til å prøve dette på babyen min no.

  Kristina

  • Hei! Ja det var jammen på tide du la igjen en kommentar nå, hehe 🙂 Husk at du kan selge bleiene igjen dersom det skulle være aktuelt, så da er det ikke så farlig å prøve. Jeg liker det veldig godt i allefall .)

 3. Vi er deltids tøybleiebrukere om dagen. klesvasken ble for meg litt stor å takle, så jeg bruker tøybleiene når vi er hjemme og papirbleier når vi skal ut.
  Men, jeg syns kanskje det er litt lite med 3 skall (jeg regner med du mener trekk?)vi har fem, og det er utenom alt-i-ett bleiene. og det holder ok.

  • Jeg har hatt tre trekk/skall ( er ikke det det samme? Jeg er jammen grønnm, haha) og det holder akkurat en dag hvis de ikke blir bæsja ut. Nå har jeg enda ett og det blir nok flere. Det går lill i engangsbleier også siden jeg ikke har nok til mer enn en dag ennå, og noen ganger er jeg litt treig med å få vasket de på kvelden, så da blir det litt om hverandre. Men jeg synes ikke det er noe stress med den vaskinga. Jeg har så mye vask uansett så det har ikke merkes for meg at det noe særlig mer styr 🙂

Comments are closed