Trippel køyeseng – steg for steg

Her kommer en beskrivelse av hvordan jeg lagde den kule triple køyesenga 🙂

Jeg brukte de lange delene fra en tidligere køyeseng. Denne senga hadde jeg gjort kortere for å få plass. Den stod akkurat der den nye bygges og her er det akkurat 200 cm, derfor er det akkurat ikke plass til en sengeramme her og derfor må jeg plassbygge sengen.

Jeg brukte de lange delene fra en tidligere køyeseng. Denne senga hadde jeg gjort kortere for å få plass tidligere. Den stod akkurat der den nye bygges og her er det akkurat 200 cm, derfor er det akkurat ikke plass til en sengeramme her og derfor må jeg plassbygge sengen.

Jeg sager til tre endeplanker. De sorte er fra den gamle køyesenga, og den trehvite er en glattkant jeg hadde på loftet etter annen bygging i huset.

Jeg sagde til tre endeplanker. De sorte er fra den gamle køyesenga, og den trehvite er en glattkant jeg hadde på loftet etter annen bygging i huset. Jeg har også festet en planke til over disse, sånn at det er to i hver etasje, sånn at ikke putene detter ned i det lille mellomrommet der mellom veggen og stolpen.

Jeg skråsager nederst denne "stolpen" så den står støtt i gulvet og ikke hviler på lista.

Jeg skråsager nederst denne «stolpen» så den står støtt i gulvet og ikke hviler på lista. Den er skrudd fast i veggen oppover.

Jeg fester så planker til stolpene i samme høyde som de som er fester rett på veggen.

Jeg fester så planker til stolpene i samme høyde som de som er fester rett på veggen.

Planker festet i stolpe.

Planker festet i stolpe.

Ribbebunnen var en halv cm for lang, så vi sagde av alle de små plankene. På de sorte lange plankene som er festet rett i veggen var det en kant fra før av til å legge bunnen på, og i de trehvite plankene har jeg skrudd fast en metall-list som hørte til en annen seng før, denne måtte jeg sage litt av med baufil for at den skulle passe perfekt. De ytterste plankene av ribbebunnen er skrudd fast sånn at den ikke skal dette ned, etters om det er litt mellom rom der.

Ribbebunnen var en halv cm for lang, så vi sagde av alle de små plankene. På de sorte lange plankene som er festet rett i veggen var det en kant fra før av til å legge bunnen på, og i de trehvite plankene har jeg skrudd fast en metall-list som hørte til en annen seng før, denne måtte jeg sage litt av med baufil for at den skulle passe perfekt. De ytterste plankene av ribbebunnen er skrudd fast sånn at den ikke skal dette ned, etters om det er litt mellom rom der.

Eskil sjekker hvordan det er å hoppe ned. ( Det ligger en madrass på gulvet).

Eskil sjekker hvordan det er å hoppe ned. ( Det ligger en madrass på gulvet).

 

Den første stigen lagde jeg av stolpen (trinnene) til den forrige sengen. Men denne stigen ble dårlig. Det var for lang avstand mellom trinnene og det var for liten plass til foten på trinn nr. 2.

Den første stigen lagde jeg av stolpen (trinnene) til den forrige sengen. Men denne stigen ble dårlig. Det var for lang avstand mellom trinnene og det var for liten plass til foten på trinn nr. 2. 

Mellom hver etasje har jeg festet en ekstra «støtteplanke» i hver ende, mellom de sorte plankene som er festet rett i veggen, for ekstra sikkerhet. Dere kan se en av de nesten i hjørne på sengen i bildet over.

Forsøk nr 2, ble nesten bra, bare at trinn nr 3 og 6 ikke fikk plass til en fot med et godt "tråkk" på seg pga for liten plass til foten, Enda jeg hadde målt opp og prøvde å unngå det, så ble det feil da jeg skrudde den sammen. Den lille stigen ble veldig bra med en gang. Jeg festet en planke til sengehest mellom stigene.

Forsøk nr 2, ble nesten bra, bare at trinn nr 3 og 6 ikke fikk plass til en fot med et godt «tråkk» på seg pga for liten plass til foten, enda jeg hadde målt opp og prøvde å unngå det, så ble det feil da jeg skrudde den sammen.
Den lille stigen ble veldig bra med en gang. Jeg festet en planke til sengehest mellom stigene.

2016-04-09 00.49.19

Her en stigen ikke fikset helt perfekt ennå. Litt for liten plass til fot på trinn 3 og 6. Men dere kan se hele sengen med sengehester og stiger.

Jeg løsnet stigen og sagde den av 5 cm nederst. Heldigvis hadde jeg litt å gå på på toppen, så jeg slapp på skru av alle trinnene og lage masse mer hull i stolpene. Dette ble bra.

Jeg løsnet stigen og sagde den av 5 cm nederst. Heldigvis hadde jeg litt å gå på på toppen, så jeg slapp på skru av alle trinnene og lage masse mer hull i stolpene. Dette ble bra.

Verktøy jeg har brukt er drill, vater, vinkel, håndsag, baufil, tommestokk.

Det eneste jeg har kjøpt er skruer, ellers hadde jeg alt det andre i garasje, loft, hus. Veldig kjekt å oppdage at man har et byggevarehus i garasjen! Rester etter annen bygging i huset kom veldig til nytte her.

Neste steg nå er å gjøre den mye finere. Den skal slipes for flisete og spisse kanter, males og det skal syes forheng og henges opp hyller og lys.
Det mangler også ribbebunn til den nederste sengen, så enn så lenge ligger denne madrassen rett på gulvet.

Barna er veldig fornøyde, og jeg er superfornøyd med resultatet!
Den måler 90 * 200 cm.

Bare spør om der er noe dere lurer på om dere også skal lage en slik seng:)

Linda

Følg bloggen på facebook! 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

2 Comments:

  1. Caroline Årnes

    Stilig! Hvor høyt er det imellom køyene? Og hvor mye rom er det opp til taket fra øverste køye?

    • De to nederste kan man sitte i, i allefall barn. Det er litt lavere i den øvertse, så jeg bomma litt der.. Men det går fint å logge der da.

Comments are closed