Genial løsning på enslige-sokker-haugen!!

Når man bor i et hus med 10 mennesker har man ca en milliard sokker, og da kan man bare tenke seg haugen som oppstår av enslige sokker. Det er tydeligvis ikke til å unngå at det oppstår enslige sokker.

Jeg har tenkt mange ganger at jeg bare skal kaste den store haugen med sokker og kjøpe tusen nye par. Men, så tenker jeg at den andre sokken MÅ jo være et sted, den MÅ da dukke opp en gang!

Vel, jeg har kastet endel sokker altså, når det liksom har gått ett år uten at den har funnet sin venn. Men jeg kan jo ikke kaste alle!

Det er ingen som elsker å pare sokker, og nå har jeg laget et helt genialt opplegg sånn at det går myyye fortere og faktisk er morsomt. Så morsomt at jeg helst vil gjøre det selv!

Jeg brukte innsiden av vaskeromsdøra. Jeg kjøpte mange treklyper og limte disse på rekke og rad bortover på 4 plankebiter. Deretter, skrudde jeg disse plankebitene fast på innsiden av døra til vaskerommet i en sånn passe avstand at det kan henge sokker i klypene på alle plankebitene.

Dette er døra til vaskerommet, og på andre siden av denne døren har jeg løst sokkeparingsbiten her hjemme.

Dette er døra til vaskerommet, og på andre siden av denne døren har jeg løst sokkeparingsbiten her hjemme.

Taraaaaaaaa her har jeg hengt opp maaaange enslige sokker som bare venter på å finne sin venn.

Taraaaaaaaa her har jeg hengt opp maaaange enslige sokker som bare venter på å finne sin venn.

Og nå, når jeg har vasket klær og paret de som var et helt par, går jeg hit til veggen med single sokker og sjekker om den savnede sokken henger her. Jeg ser fort om den er der eller ikke, og er den der så bare napper jeg den ned og har da et helt par. Er den ikke der, så henger jeg opp den single sokken. Hvis det blir fult, som det faktisk blir, så har jeg et lite nett som jeg også legger single sokker i. Dette nettet går jeg også igjennom jevnlig.

Når en sokk har hengt på døra veldig lenge, og det ikke ser ut til å være noe håp om å finne broren dens, så kaster jeg den.

Skal vi se.... ja der ja, der var det en anne rosa sokk med ape på :)

Skal vi se…. ja der ja, der var det en anne rosa sokk med ape på 🙂

Hmm, er de en annen hvis kortsokk med grå kant tro? Ja, der var det en ja!

Hmm, er det en annen hvit kortsokk med grå kant tro? Ja, der var det en ja!

Alle enslige sokker som ikke får plass i klypene, havner i nettet.

Alle enslige sokker som ikke får plass i klypene, havner i nettet som jeg går igjennom jevnlig.

Dette sparer meg for masse tid og bryderi! Det går så fort og er noe av det morsomste husarbeidet jeg gjør!
Anbefales!

Del gjerne med alle andre som har sokker 🙂

Linda

For flere gode ideer jeg måtte komme på, følg gjerne bloggen på Facebook! 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

7 Comments:

 1. Det var en genial løsning!

  Jeg hang bare opp en wire, jeg…. men din ser hakket bittelitt (ganske mye) mer gjennomført ut.

 2. Jeg er nazi mamma. Alt av skittentøy SKAL legges på gulvet på vaskerommet når ungene har kledd av seg eller skiftet. Jeg rydder det hver kveld før ungene er i seng, sorterer det opp i kassene sine. Da ser jeg med en gang om det mangler en sokk, roper på eier som må på leting. Legger aldri enslige sokker i dunken.
  For nazimamma fungerer dette optimalt. Vi har ikke lager med enslige sokker.
  Nå har ikke jeg 8 unger, pr i dag kun 2 her hjemme men kjenner meg selv så godt at systemet mitt ville vært i bruk uansett hvor mange vi hadde vært her. ?
  Det er for dyrt å miste/rote bort. Har ikke råd til å handle påfyll mer enn nødvendig.

  • Ja det høres ut som du har oversikten der ja 🙂 For meg virker det uoverkommelig altså, men det er jo fult mulig. Det er MÅ du fortsette med, jeg er sikker på at det sparer deg for både tid og frustrasjon 🙂

 3. Jeg tror jeg har sokker i singelkurven min fra før jeg ble myndig! Tror jeg burde tatt en gjennomgang i den ja. Vi bruker imidlertid singelsokkene våre til å tørke støv med. Ungene syns det er kjempe artig å tørke støv med sokker på hånden, også bare vrenges den når de er ferdig så er støvet på en plass. Men, jeg burde kanskje finne en bedre løsning på oppbevaring av dem ja. Jeg har faktisk to ubrukte dører på vaskerommet mitt også. Takk for tips

 4. Pingback: LABORATORIUM PÅ BADET OG PARKOURPARK I HAGEN | Blopp.no

Comments are closed