Slik liker vi å gjøre hjemmeskole

Lilli og jeg har det veldig koselig på hjemmeskolen. Vi liker å gjøre det effektivt. Akkurat nå om dagen holder vi på med «Det gamle Hellas», og det er jo sååå utrolig spennende.
Slik vi gjør det er at jeg leser høyt, og vi snakker om det vi leser underveis. Lilli spør hvis det er et ord hun ikke forstår.
Så stiller hun meg spørsmål til teksten og jeg svarer så godt jeg kan. Da får hun stoffet repetert.
Deretter, stiller jeg henne spørsmålene fra boken, og så svarer hun på det. Ofte tegner hun til når jeg leser og forteller første gang. Dette er notatene hennes.
Når pappaen kommer opp fra hjemmestudioet sitt for lunch, forteller hun ham om det hun har lært.

Vi kan også lage en Kahoot om det. Da får hun repetert enda en gang, og hun kan briljere når vi tar Kathoot sammen med hele familien. Da får alle sammen repetert stoffet.

En annen veldig morsom ting, som jeg ikke var sikker på om ville fungere, var å ha mimelek om stoffet. Men det funket faktisk veldig bra og var veldig morsomt. Det vi mimet for hverandre var f.eks: Hvordan Sokrates døde, at guttene drakk en suppe av blod og flesk, at man var pottemaker, at små gutter måtte trene hardt, tenning av OL-ilden, at OL-vinnerne fikk en krans av blader.

dør3

Hun lager også et tankekart. Vi tenkte at hun også kunne lage en plansje som hun kunne laminere og henge opp på veggen et sted for en stadig repetisjon. Gjør vi dette, har vi etterhvert mange plansjer som kan rullere.

Lilli sjekker alltid youtube og nrkskole.no om hun kan finne noen snutter om stoffet vi går igjennom der.

Et kapittel i Krle, samfunnsfag, naturfag og geografi, er unnagjort på noen få dager når vi går i dybden.

Hjemmeskole er veldig effektivt. Jeg kan terpe på akkurat det vi trenger å terpe på. Lilli er blitt veldig god i engelsk nå og fører samtaler på engelsk. Hun synes engelsk er morsomt. Hun har noen hefter med engelsk gramatikk der hun skal fylle inn ord som «a» og «an» og «do» og «does» og sånne ting. Disse heftene jobbet vi litt med før sommerferien, men da var de ikke like morsomme. Men nå som hun har blitt så flink til å snakke, går disse heftene mye mye fortere, fordi hun nå både ser og hører hva som er riktig ettersom hun er blitt så flink til å bruke språket.

Vi henge litt i nå frem til Jul, og målet er å være ferdig med dette semesteret før jul. Høstsemesteret går jo egentlig frem til 20. januar. Det hadde vært fint å ha litt å gå på, sånn at vi er i god rute med pensum.

Kahoot er kjempemorsomt. Vi har laget en Kahoot med mange spørsmål fra pensum.

Kahoot er kjempemorsomt. Vi har laget en Kahoot med mange spørsmål fra pensum.

Læring må være morsomt, spennende og meningsfylt og kan foregå når som helst 🙂

Linda

For mer om hjemmeskole, følg bloggen på Facebook. 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.